Rick leads the group out of Atlanta. On the highway, they are stopped by a threat unlike anything they have seen before. The group searches for someone who has gone missing.
_____________________________________ Dla mnie, wielkiego fana komiksu, ten odcinek był bardzo średni. Zaczęło się naprawdę nieźle, horda zombie spacerująca po autostradzie wyszła naprawdę przekonująco. Napięcie było ogromne, szkoda tylko, że Daryl zdołał uratować krwawiącego T-Doga. Liczyłem na zagryzienie tej postaci przez całą hordę...to byłby piękny początek sezonu. Świetna akcja Andrei, która walczyła o życie w przyczepie. Zabicie śrubokrętem podanym przez Dale'a wyglądało świetnie. Od momentu ucieczki Sophie zrobiło już się trochę nudno. Jedyne fajne sceny były z udziałem Ricka i Daryla. Wyciągnięcie dzięcioła z żołądka zombiaka wypadło genialnie. Ukamieniowanie dwóch szwendaczy przez Ricka również mi się podobało. Jak na mój gust za dużo w tym odcinku było gadania...monologi w kościele usypiały mnie momentalnie. Bardzo ucieszył mnie cliffhanger na końcu odcinka, jestem ogromnie ciekawy w jaką stronę teraz pójdą twórcy. No i co się stało z Sophie?
Całkiem ciekawe rozwija się wątek Shane'a, którego w komiksie nieuświadczyliśmy. Lori miała bardzo fajną scenę, kiedy w lesie utożsamiła grupie parę ważnych spraw na temat Ricka i nie tylko.
I parę słów, dla czytających komiks:
Spoiler:
Zdaje mi się, że w momencie podróży po autostradach i drogach nasza grupa spotkała Tyrese'a i jego córkę z chłopakiem...gdzie jest Tyrese w serialu ja się pytam? Całe szczęście, że Carl został postrzelony i teraz akcja przeniesie się na farmę Hershela. Swoją drogą nie pamiętam z komiksu motywu spotkania z jeleniem. Ale co ze zniknięciem Sophie w takim razie, znajdzie się na farmie? Aktorka grająca Carol w ogóle nie pasuje mi do postaci komiksowej. Mam nadzieję, że Shane zostanie zastrzelony jak to miało miejsce w komiksie. Lubię tą postać w serialu, ale...to musi się zdarzyć dla dobra fabuły.
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
Ostatnio edytowano 18 paź 2011, o 20:33 przez eLMaQ, łącznie edytowano 1 raz
Przeżywam: Game of Thrones (S02), Mad Men (S05), Community (S03), Psych (S06), Modern Family (S03), The Office (S08), Glee (S03) Nadrabiam: Boss (S01), Battlestar Galactica (S02), American Horror Story (S01), Supernatural (S07), House (S08), Desperate Housewives (S08), Dexter (S06)
Parafrazując - dla mnie, osoby która jeszcze nie czytała komiksu, ten odcinek był bardzo dobry, a nawet więcej Ogromnie podobała mi się jedność miejsca, akcji i czasu przez jakieś 30 minut odcinka. Stado szwęndaczy i desperacka zabawa w chowanego było emocjonujące. Do tego zachowanie Adrei i Daryla. To chyba dwie najbardziej lubiane przeze mnie postacie. Ona desperacko obroniła się przed zombiakiem, a on upolował jednego i do tego uratował T-Doga. Chociaż dziwne że zombiaki nie wyczuły jego krwi. Powinni się na niego rzucić. Dalej ratowanie Sophie też była niezłe i to jak Rick załatwił kamieniem dwóch następnych. Owszem potem siadła akcja i miała kilka dłużyzn ale mi się to dobrze oglądało. Aż się sam zdziwiłem bo jakoś specjalnie nie czekałem na ten powrót. Zombie w kościele byli przerażający, ale ich zabicie wypadło dość groteskowo.
W przeciwieństwie do eLMaQ przemowa Lori mnie nie ruszyła. Takie to nudne Ciekawe natomiast jak się skończy jej kłótnia z Shanem. Jakoś nie sadzę żeby on odjechał i się to miało skończyć.
Carl postrzelony na końcu - to się zdziwiłem. Chociaż jakby się nad tym zastanowić to można było dojść do wniosku że coś mu się stanie bo inaczej tyle by go nie pokazywali. Ciekawe tylko kto to zrobił - ludzie którzy mają Sophie?
Zadziwił mnie zwiastun na końcu odcinka. Szykuje się niezła jazda i oby serial jeszcze wyżyłował wyniki oglądalności żeby dostał większy budżet w przyszłym sezonie
Również nie znam pierwowzoru więc nie będę się wymądrzał. Patrzę na całość - wielkiego szału nie ma. Standardowa akcja, gdzie grupka ocalałych stara się przeżyć w nieprzyjaznym środowisku ( w tym przypadku - epidemii zombie). Jak dla mnie brakuje jakiegoś własnego pierwiastka; czegoś, co wyróżniałoby ten tytuł z tłumu. Czegoś na kształt "Zombieland" (podejście jajcarskie) czy choćby "Dawn of the Dead" (tam same zombiaki się wyróżniały, były szybsze, bardziej natrętne ). Od razu zaznaczam - nie jestem jakimś mega ekspertem w temacie, choć swoje godziny w Residenta nabiłem
Podsumowując, z pewnością postaram się zobaczyć ciąg dalszy, zwłaszcza że podobno jeden z odcinków ma napisać Stephen King. Myślę, że gorzej już raczej nie będzie, tak więc może już być tylko lepiej
P.S. A sam pierwszy odcinek 2 sezonu nawet niezły...
Bardzo dobry powrót serialu. Naprawdę bardzo mi się podobało, aż sam jestem zdziwiony, bo podobnie jak Czesiek nie czekałem zbytnio na TWD.
Widać, że serial ma zmniejszony budżet. Było kilka słabszych scen. Poza tym w serialu można dostrzec niekonsekwentność scenarzystów. Jeżeli się nie mylę to w pierwszym sezonie była mowa o tym, że zombiaki są w stanie wyczuć ludzi, a w tym odcinku zwykłe schowanie się pod samochody dało radę. Owszem scena była świetna, ale jeżeli dali nam kiedyś informację to powinni się tego trzymać.
Zastanawiałem się dlaczego tyle scen jest poświęconych Carlowi. Na koniec się wszystko wyjaśniło - został postrzelony. Ciekawe jak sobie z tym bohaterowie poradzą. Można się spodziewać chyba nowych postaci w sezonie w takim razie...
Szkoda Shane'a. Chce odejść, ale jakoś szczerze wątpię, że mu się to uda. Jakoś już chyba nie wyobrażam sobie TWD bez niego.
Bardzo polubiłem Daryla. "Miło" ogląda się sceny z jego udziałem. Nieustraszony myśliwy. Scena kiedy wypatroszyli razem z Rickiem szwędacza mimo, że obrzydliwa to była zarazem świetna.
Też mi się podobała scena Lori. Nie uważam, żeby to było nudne. Fajna przemowa, dała innym do myślenia.
Sezon zapowiada się świetnie, zobaczymy jak będzie dalej...
Na bieżąco: Dexter, Breaking Bad, Sons of Anarchy, True Blood, White Collar, Fringe, The Vampire Diaries, Californication, Supernatural, 90210, Skins, Shameless, Boardwalk Empire, The Walking Dead, The Killing, Game of Thrones Nowe: New Girl, The Secret Circle, Person of Interest, Revenge, Terra Nova, American Horror Story, Homeland, Grimm, Once Upon a Time, Hell on Wheels, Bez Tajemnic Obejrzane: BH 90210, The X-Files, Prison Break, Lost, Rubicon
'The Walking Dead' powraca w wielkim stylu! Mimo tego, że praktycznie cała akcja działa się mniej więcej w jednym miejscu, w pobliżu autostrady i skupiała się właściwie tylko na poszukiwaniach Sophie to jednak zajmowała, nie dłużyła się i mnie patrzyło się bardzo przyjemnie. Co do bohaterów. Przypomniałam sobie za co lubię Daryla Nawet po tym ja znalazł spluwę, o której nikomu nic nie powiedział i już zaczynałam podejrzewać, że coś kombinuje okazało się, że jednak nie, przy wszystkich podał rewolwer Lori - brawo Poza tym uwielbiam go jak 'tropi'. Lori dzielnie staje w obronie swojego męża, chociaż sama ma poważny dylemat z nim związany. Ciekawa jestem czy mu w końcu powie. Andrea mnie irytuje. Skoro tak bardzo chce się zabić to niech nie wykorzystuje do tego głośnej broni palnej tylko niech się gdzieś za krzaczkiem po cichutku pochlasta i będzie koniec wiecznych dramatów i wyrzutów. Po tej jej przemowie na prawdę miałam nadzieję, że ktoś jej powie coś 'miłego'. Niestety, wszyscy to zignorowali. Dale zajmuje ludziska żeby im głupie rzeczy do głowy nie przyszły - dobrze, że z nimi jest i jakoś to wszystko ogarnia z boku i po cichu nie mieszają się do 'polityki'. Shane - denerwuje mnie jeszcze bardziej niż blondi. Sam sobie zgotował to z czym teraz się musi zmagać, a mam wrażenie, że wiecznie nadąsany i obrażony chodzi. Teraz jeszcze chce się wynieść. Mnie byłoby to na rękę prawdę powiedziawszy. Zwłaszcza jeśli zabrałby zrzędę. Ale pewnie nic z tego nie będzie. No bo jakby to się miał seria toczyć jakby się nagle postacie zaczęły rozchodzić. No i najważniejsze - Carl. Na początku tej sceny myślałam, że może Bambi będzie chory, nadjedzony czy inaczej zdeformowany, ale nie! Twórcy musieli walnąć z grubej rury... Dosłownie. Z zapowiedzi na następny odcinek ciekawie się zapowiada. Przewiduję jakieś nieciekawe sytuacje na tej farmie. Mam tylko nadzieję, że uda się wszystkim w końcu połączyć z powrotem w całą drużynę. Jak to miło jest dostać tak dobry odcinek na początek nowego sezonu. Choć z drugiej strony może być trudno utrzymać poziom i tempo. Oby im się to udało
Jak dla mnie bomba! Świetny powrót serialu. Wszystko podobało mi się w tym odcinku, były emocje i akcja czyli to co najwazniejsze. Można sie czepiać do tego marszu zombie między samochodami i to jak nie wyczuli żadnego z naszych bohaterów, ale po co? Chociaż moment jak czarny sie zranił a potem Daryl tylko przykrył go trupem i to wystarczyło, troche przekręcony . Niech im będzie, bo i tak byłem zaskoczony, bo spodziewałem sie śmierci tamtego. Daryl jest świetny, łowca doskonały, a to wypatroszenie zombiaka było okropne, oglądać sie nie dało . Rick za to składa swe prośby Bogu , by ukazał mu jakiś znak gdzie znajdzie zagubioną Sophie. Znak dostał, ale chyba nie tego oczekiwał. Niezle sie zdziwiłem przy postrzeleniu Carla, ciekawe kto mógł to zrobić i jaki miał w tym cel? Chłopca już nie powinno dać sie uratować, chyba, że nastąpi jakiś cud? A co z Sophie? Shane wkurzał w tym odcinku, nie wiadomo czego chce.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p