Ulubiony serial:
BB / Fringe / MM / SoA
gadu:
3343371
2x01 - What Lies Ahead
Zaczęło się naprawdę nieźle, horda zombie spacerująca po autostradzie wyszła naprawdę przekonująco. Napięcie było ogromne, szkoda tylko, że Daryl zdołał uratować krwawiącego T-Doga. Liczyłem na zagryzienie tej postaci przez całą hordę...to byłby piękny początek sezonu. Świetna akcja Andrei, która walczyła o życie w przyczepie. Zabicie śrubokrętem podanym przez Dale'a wyglądało świetnie.
Od momentu ucieczki Sophie zrobiło już się trochę nudno. Jedyne fajne sceny były z udziałem Ricka i Daryla. Wyciągnięcie dzięcioła z żołądka zombiaka wypadło genialnie. Ukamieniowanie dwóch szwendaczy przez Ricka również mi się podobało.
Jak na mój gust za dużo w tym odcinku było gadania...monologi w kościele usypiały mnie momentalnie.
Bardzo ucieszył mnie cliffhanger na końcu odcinka, jestem ogromnie ciekawy w jaką stronę teraz pójdą twórcy. No i co się stało z Sophie?
Całkiem ciekawe rozwija się wątek Shane'a, którego w komiksie nieuświadczyliśmy.
Lori miała bardzo fajną scenę, kiedy w lesie utożsamiła grupie parę ważnych spraw na temat Ricka i nie tylko.
I parę słów, dla czytających komiks:
https://www.facebook.com/serialowaporadnia