dodano 13 lut 2008, o 18:08
Supernatural, Heroes,The 4400 czy nawet Flash Gordon to nie Sci-fi!!
Szczerze, prawdziwych seriali sci-fi jest zaledwie kilka:
Babylon 5
Stargate
Atlantis
Battlestar Galactica
Farscape
Firefly
Star trek
Doctor Who
Space Above & Beyond
Andromeda
to chyba bedzie tyle:P
Z pozycji które oglądałem to
Battlestar jest najlepszy (zresztą mój najlepszy serial). Świetnie zarysowane postacie, majace wady i zalety a nie będące "bogami". Świetny scenariusz, klimat, efekty i świat stworzony na potrzeby serialu
Oczywiscie zacząc trzeba od mini serii czyli dwuodcinkowego pilota.
Stargate to bardziej dla fanów Sdci-fi, nie jest tak złożone, ale przyjemnie sie oglada, fajne postacie
Ale jest aż 10 serii wiec jak masz duzy dysk i rok wolnego czasu to polecam.
Babylon 5 klasyk sci-fi, chociaż dopiero jestem po 1 serii duzo nie moge powiedziec. Podobno 1 seria jest najgorsza i w ogóle odstaje od poziomu pozostałych serii B 5. Ja jakoś przetrwałem przez nią i mimo że jest bez rewelacji tragiczna też nie jest, ale czu troche starośc tej produkcji
Na szczescie dalej ma byc lepiej wiec optymistycznie podchodze do tej produkcji.
Firefly podobno jedne z lepszych sci-fi, taki western w kosomsie (bynajmniej takie określenia słyszałem) jest tylko 1 seria, ja widziałem film fabularny puszczany w kinach i jeśli serial jest tak samo dobry to zdecydowanie polecam. Ale póki co z racji że nie jest kontynuowany oglądam inne produkcje.
o reszcie ciezko mi sie wypowiedziec, pare odcinków
Andromedy widziałem, ale dla mnie to taki Hercules w kosmosie (Kevin Sorbo
) i wyglada tandetnie, do
star treka też nigdy przekonac sie nie mogłem
Dr. Who widziałem 2 odcinki w tv i jest to charakterystyczny bardzo serial w angielskim klimacie, jak znajde czas zamierzam go obejrzec, ale jeszcze nie teraz
Podsumowując na poczatek polecam Battlestara bo to najlepszy serial sci-fi w historii, albo Firefly który zbiera równie dobre recenzje
1. BSG, Dexter, The Shield
2. 24, Skins,
3. Supernatural, The Black Donnellys, Rescue Me, Veronica Mars, True Blood
4. Californication, Entourage, Chuck, House M.D., Sons of Anarchy, HIMYM, Lost, Moonlight
5. Rome, Weeds, The Tudors, Hung, Castle, Breaking Bad,
6. Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Damages,
7. Stargate SG-1, Atlantis, The 4400, Private Practice
Nowe, które oglądam: Stargate: Universe, Flash Forward