25 Lutego 2007 roku Amerykańska Akademia Filmowa po raz 79. przyznała swoje nagrody.Oscarowa gala odbyła się w Kodak Theater. Poprowadziła ją Ellen DeGeneres.
[center]Oto pełna lista nominacji:[/center] Najlepszy film: "Infiltracja" Najlepszy aktor: Forest Whitaker - "Ostatni król Szkocji" Najlepszy aktor drugoplanowy: Alan Arkin - "Mała Miss" Najlepsza aktorka: Helen Mirren - "Królowa" Najlepsza aktorka drugoplanowa: Jennifer Hudson - "Dreamgirls" Najlepsza reżyseria: Martin Scorsese - "Infiltracja" Najlepsze zdjęcia: "Labirynt Fauna" - Guillermo Navarro Najlepszy scenariusz adaptowany: "Infiltracja" - William Monahan Najlepszy scenariusz oryginalny: "Mała Miss" - Michael Arndt Najlepszy film animowany: "Happy Feet: Tupot małych stóp" reż. George Miller Najlepszy film zagraniczny: "Życie na podsłuchu" reż. Florian Henckel-Donnersmarck Najlepszy film dokumentalny: "Niewygodna prawda" reż. Davis Guggenheim Najlepszy montaż: "Infiltracja" - Thelma Schoonmaker Najlepsza muzyka: "Babel" - Gustavo Santaolalla Najlepsza piosenka: "Niewygodna prawda" - "I Need To Wake Up" - Melissa Etheridge Najlepsza charakteryzacja: "Labirynt Fauna" - David Marti i Montse Ribe Najlepsza scenografia i dekoracja wnętrz: "Labirynt Fauna" - Eugenio Caballero i Pilar Revuelta Najlepsze kosiumyt: "Maria Antonina" - Milena Canonero Najlepsze efekty specjalne: "Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka" - John Knoll, Hal Hickel, Charles Gibson i Allen Hall Najlepszy montaż dźwięku: "Listy z Iwo Jimy" - Alan Robert Murray i Bub Asman Najlepszy dźwięk: "Dreamgirls" - Michael Minkler, Bob Beemer i Willie Burton Najlepszy krótkometrażowy film dokumentalny: "The Blood of Yingzhou District" reż. Ruby Yang Najlepszy animowany film krótkometrażowy: "The Danish Poet" reż. Torill Kove Najlepszy aktorski film krótkometrażowy: "West Bank Story" reż. Ari Sandel
Jak feniks z popiołu wstanę Odrodzę się By wnieść w twoje życie zamęt...... http://zibi.blogabet.com/
Ja się jednak zawiodłam Liczyłam na Little Miss Sunshine albo na Babel, bo sa to lepsze filmy od dobrej, ale nie zachwycającej Infiltracji.
Cieszy mnie natomiast Oscar dla Scorsese, bo w końcu udało mu się go zdobyć.
Scenariusze też cieszą szczególnie LMS bardzo dobrze, że takie małe i ciepłe filmy stają się doceniane Helen Mirren i Forest Whitaker bez zaskoczenia, to samo Alan Arkin, natomiast nie podoba mi sie Jennifer Hudoson, każda ze współnominowanych była od niej lepsza...
No i muzyka, Gustavo już drugi rok z rzędu triumfuje, i bardzo dobrze, że tworzy świetną muzykę, którą bardzo lubie...szczególnie z Wings z Brokeback Mountain
Ogólnie uważam, że w tym roku wszystko wypadło dość dobrze...ale niektóre nagrody przyznałabym inaczej
Dla mnie było to również duże zaskoczenie bo miałam nadzieję że Oscara zdobędzie BABEL.
Jestem też nie pocieszona Oscarem dla debiutantki na dużym ekranie czyli Jennifer Hudson.
Jak dla mnie coś tu jest nie tak Jennifer zaczęła swoją karierę jako jedna z uczestniczek 3-ej serii programu "American Idol".Nie wygrała go,zajęła 7 miejsce.Za rolę w filmie "Dreamgirls" została nominowana do Złotego Globu w kategorii najlepsza aktorka drugoplanowa, którą wygrała.Teraz dostała Oscara.Zastanawiam się za co
Jak feniks z popiołu wstanę Odrodzę się By wnieść w twoje życie zamęt...... http://zibi.blogabet.com/
A ja byłem szczęśliwy, że "Infiltracja" dostała aż tyle nagród, bo dwa dni przed rozdaniem Oscarów oglądałem i bardzo mi się podobała.
Fajnie też, że Forest Whitaker dostał nagrodę bo to bardzo dobry aktor i zagrał świetną rolę!
Guska napisał(a):25 Lutego 2007 roku Amerykańska Akademia Filmowa po raz 79. przyznała swoje nagrody.Oscarowa gala odbyła się w Kodak Theater. Poprowadziła ją Ellen DeGeneres.
Najlepszy film dokumentalny: "Niewygodna prawda" reż. Davis Guggenheim
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p