Jeff Bridges ("Szalone serce") George Clooney ("W chmurach") Colin Firth ("A Single Man") Morgan Freeman ("Invictus") Jeremy Renner ("The Hurt Locker")
Najlepsza aktorka pierwszoplanowa
Sandra Bullock ("The Blind Side") Helen Mirren ("The Last Station") Carrey Mulligan ("Była sobie dziewczyna") Gabourey Sidibe ('Precious") Maryl Streep ("")
Najlepsza aktorka drugoplanowa
Penelope Cruz ("Nine - Dziewięć") Vera Farmiga ("W chmurach") Maggie Gyllenhaal ("Szalone serce") Anna Kendrick ("W chmurach") Mo'Nique ("Precious")
Najlepszy aktor drugoplanowy
Matt Damon ("Invictus") Woody Harrelson ("The Messenger") Christopher Plummer ("The Last Station") Stanley Tucci ("Nostalgia anioła) Christopher Waltz ("Bękarty wojny")
Najlepszy film
"Avatar" "The Blind Side" "Dystrykt 9" "Była sobie dziewczyna" "The Hurt Locker" "Bękarty wojny" "Precious" "Serious Man" "Odlot" "W chmurach"
Najlepsza reżyseria
James Cameron ("Avatar") Kathryn Bigelow ("The Hurt Locker") Quentin Tarantino ("Bękarty wojny") Lee Daniels ("Precious") Jason Reitman ("W chmurach")
Najlepszy scenariusz oryginalny
"The Hurt Locker" (Mark Boal) "Bękarty wojny" (Quentin Tarantino) "The Messenger" (Alessandro Camon, Oren Moverman) "Serious Man" (Ethan i Joel Coen) "Odlot" (Bob Peterson, Pete Docter)
Najlepszy scenariusz adaptowany
"Dystrykt 9" (Neill Blomkamp, Terri Tatchell) "Była sobie dziewczyna" (Nick Hornby) "In the Loop" (Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Armando Iannucci, Tony Roche) "Precious" (Geoffrey Fletcher) "W chmurach" (Jason Reitman, Sheldon Turner)
Najlepsza animacja
"Koralina i tajemnicze drzwi" "Fantastyczny pan Lis" "Księżniczka i żaba" "The Secret of Kells" "Odlot"
Najlepszy film nieanglojęzyczny
"Ajami" (Izrael) "El Secreto de Sus Ojos" (Argentyna) "Gorzkie mleko" (Peru) "Prorok" (Francja) "Biała wstążka" (Niemcy)
Najlepsze zdjęcia
Mauro Fiore ("Avatar") Bruno Delbonnel ("Harry Potter i książę półkrwi") Barry Ackroyd ("The Hurt Locker") Robert Richardson ("Bękarty wojny") Christian Berger ("Biała wstążka")
Najlepsza muzyka
James Horner ("Avatar") Alexandre Dasplat ('Fantastyczny pan Lis") Marco Beltrami, Buck Sanders ("The Hurt Locker") Hans Zimmer ("Sherlock Holmes") Michael Giacchino ("Odlot")
Najlepszy montaż
"Avatar" (Stephen Rivkin, John Refoua, James Cameron) "Dystrykt 9" (Julian Clarke) "The Hurt Locker" (Bob Murawski, Chris Innis) "Bękarty wojny" (Sally Menke) "Precious" (Joe Klotz)
Najlepsza scenografia i dekoracje
"Avatar" "Parnassus" "Nine - Dziewięć" "Sherlock Holmes" "The Young Victoria"
"Boski" (Aldo Signoretti, Vittorio Sodano) "Star Trek" (Barney Burman, Mindy Hall, Joel Harlow) "The Young Victoria" (Joe Henry Gordon, Jenny Shircore)
Najlepsza piosenka
"Almost There" - Randy Newman ("Księżniczka i żaba") "Down in New Orleans" - Randy Newman ("Księżniczka i żaba") "Loin de Paname" - Reinhardt Wagner, Frank Thomas ("Paris 36") "Take it All" - Maury Yeston ('Nine - Dziewięć") "The Weary Kind" - Ryan Bingham ("Szalone serce")
"Avatar" "The Hurt Locker" "Bękarty wojny" "Star Trek" "Odlot"
Najlepszy pełnometrażowy film dokumentalny
"Burma VJ" "The Cove" "Food, Inc." "The Most Dangerous Man in America: Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers" "Which Way Home"
Najlepszy krótkometrażowy film dokumentalny
"China's Unnatural Disaster: The Tears of Sichuan Province" "The Last Campaign of Governor Booth Gardner" "The Last Truck: Closing of a GM Plant" "Music by Prudence" "Królik po berlińsku"
Najlepszy krótkometrażowy film animowany
"French Roast" "Granny o'Grimm's Sleeping Beauty" "The Lady and the Reaper" "Logorama" "Tha Matter of Loath and Death"
Najlepszy aktorski film krótkometrażowy
"The Door" "Instead of Abracadabra" "Kavi" "Miracle Fish" "The New Tanants"
Laureatów Oscarów 2010 poznamy 7 marca. Jakie są wasze typy? Zapraszam do dyskusji.
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
Brak nominacji dla "(500) Days of Summer" za scenariusz oryginalny pozostawie bez komenatrza. Pomysł z 10 filmami żałosny. Powiem coś więcej jak obejrze więcej filmów.
No wiadomo że nie pobije, bo ma tylko 9 nominacji a titanic dostał 11 nagród, matematyka ludzie. A pod względem kasowym już pobił titanica i wiele innych dobrych filmów. Jestem za Avatarem.
Dlatego jestem przeciwny, żeby ta kategoria zawierała 10 nominacji... ponieważ po prostu znajdują się tam takie filmy, które są po prostu słabe. Najlepiej było jak kategoria zawierała pięć nominacji, bo każdy film do tej pory był dobry (jeden w większym znaczeniu a drugi w mniejszym)... ale był
Chris napisał(a):Kto Waszym zdaniem zgarnie statuetke za najlepszy film? :>
Ja stawiam, że dostanie go Hurt Locker albo Avatar.
Natomiast jeśli chodzi o film, który ja bym chciał, żeby wygrał to nie mam pojęcia. Z tych filmów nie widziałem trzech filmów: "Była sobie dziewczyna", "Precious" i "Serious Man". Natomiast reszta filmów jest albo równie świetna albo zasługuje przynajmniej na wyróżnienie.
Mój ranking wygląda następująco: 1. "Bękarty wojny" (obok Pulp Fiction najlepszy film Tarantino jak dla mnie, genialna rola C. Waltza, świetny scenariusz) 1. "Avatar" (świetne efekty, pierwsze 3D, które robi różnicę, wciągający świat i pięknie i prosto napisana historia) 1. "The Hurt Locker" (dużo napięcia, świetna rola głównego bohatera, inne spojrzenie na wojnę, saperzy w roli głównej) 2. "Dystrykt 9" (świetne efekty, Obcy przedstawieni z innej perspektywy, nie jako najeźdźcy; główny bohater odbiegający od stereotypu) 3. "W chmurach" (conajmniej dobry George Clooney, b. dobry scenariusz, ciekawie opowiedziana historia z zaskakującym jak dla mnie zakończeniem) 4. "The Blind Side" (bardzo miły komediodramat, b. dobra rola Sandry Bullock, interesująca historia oparta na faktach) 5. "Odlot" (nie wiem dlaczego "Up" znalazł się w filmach, jest dość dorosły jak na animację, ale żeby go od razu umieszczać w tej kategorii, a poza tym bardzo fajny film, niecodzienni bohaterowie jak na animację, wiele zabawnych scen jak i tych bardziej dramatycznych)
Natomiast jeśli miałbym komuś polecić kilka dobrych filmów z tego roku według mnie, które zostały tutaj pominięte, to zainteresujcie się nimi: - Star Trek - Moon - Parnassus - Law Abiding Citizen - Public Enemies - Invictus - Adventureland - Zombieland - Observe and Report - The Rebound - Planet 51 (wersja ENG) - Ugly Truth - Time Traveler's Wife - Watchmen
Pewnie i tak już większość oglądaliście. Ale nic nie zaszkodzi, jak je tu wymienię.
Przeżywam: Game of Thrones (S02), Mad Men (S05), Community (S03), Psych (S06), Modern Family (S03), The Office (S08), Glee (S03) Nadrabiam: Boss (S01), Battlestar Galactica (S02), American Horror Story (S01), Supernatural (S07), House (S08), Desperate Housewives (S08), Dexter (S06)
Oscary juz dawno rozdane,wiec może odkopę temat i zapytam: Czy uważacie,ze te filmy które dostały statuetkę zasłyżuły na nia?? Czy mielibyście ewentualnie inne propozycje?
www.Noteo.pl - Najlepiej oceniany sklep Internetowy w Polsce.
No właśnie miałem podobne odczucie,jak dla mnie to są dużo lepsze filmy które zasługiwały na statuetkę. Hurt Locker jest bardzo schematyczny.
Pobierz plik w całości
www.Noteo.pl - Najlepiej oceniany sklep Internetowy w Polsce.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p