pobierz plik w całości
No własnie..
narazie mam Athlona XP 2400+
kupuje nowego kompa... i co radzicie ? jaki procek ? procka tak za około 220 euro..
narazie mysle (mimo ze lubie amd) nad kupnem Intel C2D E6300
hmm? co wy na to ?
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
Ostatnio edytowano 21 cze 2007, o 00:25 przez tymek, łącznie edytowano 2 razy
Intel zaskoczył wszystkich swoimi procesorami z serii Conroe, znanymi jako Core 2 Duo. Znacznie wydajniejsze od procesorów AMD. Aczkolwiek jestem pewien, że za 2-3 miesiące można spodziewać się odzewu ze strony AMD-Ati.
Aktualnie jednak nie zmieniałbym sprzętu. Ceny teraz skaczą lekko do góry z racji świąt - w lutym, marcu będą spore spadki cenowe
taa ja kupilem niedawno kompa z 1 prockiem... a teraz sie okazuje ze 2 procki to podstawa;) A teraz dowiaduje sie ze niedlugo wejda plytki i nagrywarki bluelasser 50G...
Nie dwa procki tylko dwujajowe procki one są już od dłuższego czasu, najtańszy coś koło 350zł intel D, AMD od 500zł wzwyż. Ale w sumie dobre zaczynają się od 800zł. I tak z kompami jest musiałbyś wydać lekko 10 000 plnów żeby mieć kompa na ten czas wypaśnego, a to mija się z celem.
Z tym sięnei zgodze ze 10k na wypasionego kompa... (10k to mozna wydac na kompa bardzo, bardzo, bardzo wypasionego, albo na dwa "lepsze" - oczywiście bez monitorów).
nie wiem jak z kasą bede stał i nie wiem czy wezme tego E6400, ale na pewno wezme c2d. Co do amd.. to juz szykują nowe procki (gdzies na tweak.pl o tym czytałem..) co do GF8 z DX10 to sie nie opłaca kupywać;) zreszta jak kazdej nowości Bede jakos teraz skłądał nowego kompa... i tłasnie z tym intelem i prosze o ewentulane propozycje co byście zmienili:
+ jakies DVDRW wezme NEC bo juz mam i jestem zadowolony... klawiaturka, i zasilacz 400W to bedzie jakies 100 € moze mniej... myszki juz mam ;d Razzera <--- polecam najlepsze myszki ! Teraz przy kompie mam Razer Diamondback Kameleon, imam jeszcze RED
aha i ewentualnie zamiast tej grafy co podałem myslałem najpierw o troche tańszej a mianowicie: Gigabyte GV-NX76T256D-RH - 154,90 €
razem wychodzi około 750 € + monikotek LCD 19" (teraz mam LCD Fujitsu Siemens 19" i jestem zadowolony i chyba wezme cos z tej firmy, jak polecacie cos lepszego to pisać- tylko zeby nie był droższy niz 270€)
Obudowe widze ze chcesz wypasiona miec, a sa fajne juz za polowe tej ceny, pozatym nie wiem czy zasilacz 400 wystarczy, gdzies ostatnio mi sie obilo o uszy ze trzeba miec 450 do dobrego sprzetu:)
A co do ramu mam kindgstona duel 512 i ladnie jest ale slyszalem juz se obecnie dobrze juz miec duel 1G ( podobno na tym G3 nie tnie)
Ja na Twoim miejscu pomyślałbym o karcie Galaxy albo Gainwarda, mniej więcej ta sama cena ale dużo lepsze pamięci. Ewentualnie o Radeonie x1950pro, który jest mocniejszy od serii 7900gs nvidii. Dysia Seagata 250 z prostopadłym zapisem, zamiast tego WD, a jeżeli by brakło zjechałbym z obudowy, bo to tylko gadżet.
PS Czemu wszystkie ceny w Euro zagranicą siedzisz ? U Nas troszkę taniej by Ci wyszło
Niop.. mieszkam w niemczech... hmm cany sa podobne, z tego co patrzałęm na komputroniku to nie jest wielka roznica...
Co do dysku... 160gb S-ata starcza.. (na dysku chce zaoszczędzić, bo mam juz jedne 160). Co do grafy... najbardziej mi zalezało na Tym silient Pipe @ Gigabyte... ale wieksza wydajnasc i nei wiele wieksza cene ma ten 7900GS. Co do radkow.. nie jestem pewny czy chce radka kupywac;p teraz ma mradka i jakosc chciałbym zobaczyc cos na GF ;d hmm co do zasilacza to chyba masz racje ... przy tym procku lepiej byłoby 45o
oki ;d ale ie lubie landrynek ;d jesli maja być słodycze to wole juz haribo ;d;d
teraz zostało tylko czekac do wypłaty i zrobienie radiowego lanu;)
a propo lanu... z teog co widze w TV w Polsce internet nawet jako tako staniał ;P
tymek napisał(a):a propo lanu... z teog co widze w TV w Polsce internet nawet jako tako staniał ;P
Nadal jest cholernie drogi jak popatrzyć na ceny w USA...a jak jeszcze porównamy ich zarobki z naszymi to oni mają neta prawie darmo.
Niestety monopolista robi swoje...
Co do Radków: obecnie straciły one na swojej popularności, bo zwyczajnie przegrywają wydajnościowo z ich odpowiednikami ze stajni nvidii. Ja bym polecał GeForce - choć sam mam obecnie radka. Aczkolwiek testy mówią same za siebie...
Edit: poza tym jak kupuje się sprzęt za cenę ok. 1000 USD, to opłaca się ściągać sprzęt ze stanów - ceny tam są znacznie niższe, płaci się 50USD za transport(drogą morską co prawda, ale tam cła nie trzeba płacić...), ale i tak wychodzi się na znaczny plus
Co do zarobków to się zgodzę, ale ceny dla przeciętnego użytkownika są zbliżone, znajomy za 1,5MB płaci 15$+20$telefon+TAX czyli za internet mniej więcej tyle co ja i musi wykupić u nich telefon jeszcze.
W tej chwili INTEL [ dual core ] ale za niedługo AMD dogoni INTELA i będzie panował porządek w przyrodzie. AMD jest tańszy i lepiej go podkręcać od INTELA.
Wybór zależy też od tego co będziemy robić na kompie.
Taifun, to nie jest takie pewne, że AMD nadgoni...mają juz spory przestój, choć to wynika zapewne z tego, że nie będą chcieli doganiać, a raczej "przegonić"
Taifun napisał(a):AMD jest tańszy i lepiej go podkręcać od INTELA.
Jedna bzdura napisana po drugiej, ja wiem że to jest jak z ATI i NV, każdy ma swoich zwolenników, ale teraz intel ma najtańszego dwujajowca i lepiej się kręcą intela niż AMD. No C2D już na rynku są prawie pół roku, więc może AMD by się pośpieszył z tym wgniataniem Intela w ziemie, bo jak na razie to tylko Ty tak mówisz. Leje teraz Intel Amdeki we wszystkim nawet jest lepszy do gier, o pracach biurowych już nie wspominając.
Pobierz plik w całości
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p