pobierz plik w całościHeath Ledger miejsce urodzenia: Perth, Australia
data urodzenia: 1979-04-04
prawdziwe nazwisko: Heathcliff Andrew Ledger
Filmografia: 2006: Candy jako Dan
2006: I'm Not There jako Bob Dylan
2005: Untitled Stacy Peralta Project
2005: Nieustraszeni bracia Grimm (Brothers Grimm, The) jako Jacob Grimm
2005: Casanova jako Casanova
2005: Tajemnica Brokeback Mountain (Brokeback Mountain) jako Ennis Del Mar
2005: Królowie Dogtown (Lords of Dogtown) jako Skip Engblom
2003: Zjadacz grzechów (Order, The) jako Ojciec Alex Bernier
2003: Ned Kelly jako Ned Kelly
2002: Cena honoru (Four Feathers, The) jako Harry Faversham
2001: Sexy Armor and a Rock Band on Tour jako on sam
2001: Rules of Love, The jako on sam
2001: Rock Music Scene in 1370, The jako on sam
2001: Marquee Event, The jako on sam
2001: Making of 'A Knight's Tale', The jako on sam
2001: Heath Ledger Profile jako on sam
2001: Obłędny rycerz (Knight's Tale, A) jako William Thatcher
2001: Czekając na wyrok (Monster's Ball) jako Sonny Grotowski
2000: Art of War, The (II) jako on sam
2000: Patriota (Patriot, The) jako Gabriel Martin
1999: Zakochana złośnica (10 Things I Hate About You) jako Patrick Verona
1999: Dwie ręce (Two Hands) jako Jimmy
1997: Roar: The Making of jako on sam
1997: Żyć w Blackrock (Blackrock) jako Toby Ackland
1997: Paws jako Oberon
1997: Prawo miecza (Roar) jako Conor
1996: Siódme poty (Sweat) jako Snowy Bowles
1993-1994: Wyspa przygód (Ship to Shore) jako Rowerzysta
1992: Clowning Around
1988-2005: Home and Away jako Scott Irwin
Jak dla mnie jeden z najlepszych aktorów W "Zakochanej złośnicy" mogą go oglądać na okrągło
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez shiri, łącznie edytowano 2 razy
Widziałam go tylko w Brokeback, ale uważam, ze genialnie tam zagrał. Juz sam sposób w jaki tam mówił zasługiwał na Oskara. Naprawde dobry aktor. Kurde, musze cos jeszcze z nim obejrzec
ZQKB Come on girl, one last time let me know you're still alive! icon by mal_contentum
aja napisał(a):Naprawde dobry aktor. Kurde, musze cos jeszcze z nim obejrzec
to w takim razie polecam Lords of Dogtown i jak najbardziej Zakochaną złośnicę. Mi w Brokeback tez się bardzo podobał. Sam film świetny, a dodając jego gre aktorską to .... mniam
ja widziałam go w 2 filmach w 'Obłędnym Rycerzu' i w 'Tajemnicy Brokeback Mountain'.
w tym drugim naprawde mnie zadziwił,że tak dobrze się wcielił w swoją postać. spodziewałam się zupełnie czegoś innego bo w 'obłednym rycerzu' mnie jakoś nie zadziwił.
damn you smell good like home and you make a exellent coffee.
Najlepszy jego film (bo bardzo zabawny i w ogóle śliczny) to "Obłędnym Rycerzu" i to z całą pewnością był pierwszy film z jego udziałem jaki oglądałam.Reszta też jest świetna jak:
Tajemnicy Brokeback Mountain,Patriota,Cena honoru,Zjadacz grzechów,Nieustraszeni bracia Grimm pozostałe ujdą
Ostatnio edytowano 23 mar 2007, o 15:51 przez Guśka, łącznie edytowano 1 raz
Jak feniks z popiołu wstanę Odrodzę się By wnieść w twoje życie zamęt...... http://zibi.blogabet.com/
W jednym z apartamentów w SoHo we wtorek (22 stycznia 2008) wieczorem czasu polskiego (20.26 GMT) odnaleziono ciało Heatha Ledgera.
W nowojorskim apartamencie Mary Kate Olsen odnaleziono ciało aktora Heatha Ledgera. Policja podejrzewa, iż śmierć może mieć związek z narkotykami. Pod uwagę brane jest zarówno samobójstwo, jak i przypadkowe przedawkowanie.
Ciało aktora, który w ubiegłym roku walczył o Oscara za kreację w dramacie "Tajemnica Brokeback Mountain" odnalazła gospodyni, która miała wpuścić umówioną wcześniej na spotkanie masażystkę. Kiedy na pukanie do drzwi sypialni Ledgera nikt nie odpowiedział, kobiety weszły do środka. Na łóżku zobaczyły nieprzytomnego i nagiego aktora, wokół którego leżały niezidentyfikowane tabletki. Próbowały go reanimować, ale bezskutecznie. Natychmiast wezwały policję i służby medyczne.
W środę zostanie przeprowadzona autopsja. Ledger już od jakiegoś czasu mieszkał w apartamencie Mary Kate Olsen. Aktorka nie jest wiązana ze śmiercią. Ostatnio przebywała na festiwalu Sundance, gdzie prezentowała swój najnowszy film - "The Wackness".
We wrześniu Heath Ledger rozstał się po trzech latach związku z Michelle Williams. 28 października 2005 roku na świat przyszła pierwsza córka pary - Mathilda Rose.
Aktor pracował ostatnio na planie filmu "The Dark Knight". Wcielił się w postać Jokera. Premiera zapowiedziana jest na lipiec 2008 roku. Nie wiadomo jeszcze czy śmierć Ledgera nie pokrzyżuje tych planów. Na ekranach kin na świecie gości obecnie film "I'm Not There", w którym zagrał jedno z wcieleń Boba Dylana.
Urodzony w Australii 4 kwietnia 1979 roku Heathcliff Andrew Ledger swoje pierwsze imię zawdzięcza bohaterowi słynnego melodramatu Emily Brontë – "Wichrowe wzgórza". Wysoki wzrost (188 cm) oraz nieskazitelny wygląd, a także ekranowa charyzma sprawiły, iż nie tylko trafił w 2001 r. na listę 50 najpiękniejszych ludzi magazynu "People", a w 2003 r. uznany został przez redakcję australijskiego wydania "GQ" Mężczyzną Roku, ale także szybko stał się jedną z najbardziej obiecujących gwiazd Hollywood. Potwierdził to w 2005 roku kreacją w dramacie Anga Lee - "Tajemnica Brokeback Mountain".
------------------------------------------------- szok, poprostu SZOK smutne i straszne nigdy bym sie nie spodziewała, ze obudzę sie kiedys rano i przeczytam taką przerazajacą wiadomosc, przynamniej nie teraz
Strasznie smutna to wiadomość. Był bardzo dobrym aktorem
Jane&Billy Oglądam: Leverage, Switched At Birth, Jane By Design,Hungry!,Watashi Ga Renai Dekinai Riyuu, Padam Padam.The Sound Of His And Her Heartbeats
Naprawdę szkoda, pamiętam go szczególnie z Obłędnego rycerza, ale wiem że widziałem go w czymś jeszcze. Teraz czekam na Dark Knight z nim, jego ostatni film...
Pobierz plik w całości
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p