Falling Skies
Nowy serial TNT o inwazji obcych na Ziemię. Jednym z producentów jest Steven Spielberg.
Słówko o obsadzie
Popularne wątki w tym miesiącu | Kategoria | Odwiedzin |
---|---|---|
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 | TOP5 | |
Seriale, które nie powinny zostać skasowane | Forum ogólne | |
Parapetówka co dać znajomym na prezent | Off-topic | 274 |
Atopowe zapalenie skóry i woda | Off-topic | 237 |
Torba na rakiety tenisowe | O nas, inne & off-topic, Off-topic | 35 |
Badania szorstkości powierzchni | O nas, inne & off-topic, Off-topic | 30 |
Jaki materac polecicie? | O nas, inne & off-topic, Off-topic | 29 |
Nowe seriale, opinie, recenzje użytkowników. Co się dzieje w świecie seriali dowiesz się tutaj :-)
FALLING SKIES opens in the chaotic aftermath of an alien attack that has left most of the world completely incapacitated. In the six months since the initial invasion, the few survivors have banded together outside major cities to begin the difficult task of fighting back. Each day is a test of survival as citizen soldiers work to protect the people in their care while also engaging in an insurgency campaign against the occupying alien force.
bohaterowie - oklepani i schematyczni. Dodatkowo zero emocji i dramatyzmu.
Czasami przez te durne rozmowy wydaje się jakby ten serial był tworzony bez pasji i polotu - tylko dla pieniędzy.
Aktorzy jacy się wyróżniają to matka z córką czyli Anne Yangsun Glass (Moon Bloodgood ) i Lourdes (Seychelle Gabriel) ale też bez fajerwerków
Plusem są efekty specjalne, które naprawdę robią wrażenie. Nie mogłem znaleźć wersji 720p ale przy 480p wygląda to na majstersztyk przy obecnej technologii.
Czesiek_PL napisał(a):Każdy serial jest przecież tworzony dla pieniędzy a te czynniki co wymieniłeś to trochę się kłócą z tym stwierdzeniem. Ja jak mówiłem darowałem sobie po 6 odcinku bo ta produkcja jest zbyt nużąca. Jednak co dziwne w Stanach się podoba - ogląda ją dużo ludzi, a oceny odcinków są w okolicach 8/10.
Czesiek_PL napisał(a):Efekty nazwałeś majstersztykiem czy wersję 720p? Bo z tym pierwszym zbytnio się zgodzić nie mogę. Owszem zniszczone miasta zachwycają, jak zawsze zresztą, pełzacze są ok, ale mechy co najwyżej średnio zrobione. Powiedzmy też sobie szczerze - za wiele tych efektów specjalnych tam nie było. Jeszcze jakby pokazali tą inwazję, ale oczywiscie nic z tego. Nawet w jakimś wywiadzie przeczytałem że nie ma co na to liczyć.
Czesiek_PL napisał(a):Ta druga to kto? Ta co o Bogu gada cały czas? Jedne z najgłupszych scen w serialu... jak dla mnie to się wyróżnia Margaret (Sarah Carter). Ma ciekawe backstory i nie jest nudna jako jedna z nielicznych postaci.
Czesiek_PL napisał(a):Zamówiono 3 sezon który będzie się składał z 10 odcinków.
wesker178 napisał(a):Jasny gwint, to chyba ktoś jeszcze to ogląda, skoro chce im się kręcić dalej. Ja odpadłem po pierwszych kilku odcinkach i dalej nie wiem, co się dzieje. Ludzie oglądają chyba, bo obecnie seriali sf jak na lekarstwo. Niech jakiś fan Falling Skies da znać, czy coś drgnęło w kwestii jakości. Warto nadrobić przed 3 sezonem?
steru napisał(a):klimaty z The Walking Dead wydają mi się z resztą podobne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników