Merlin's home village of Ealdor is attacked by raiders led by the fearsome Kanan, but Uther will not do anything to help- to cross into Ealdor, which is outside of Camelot's boundaries, would constitute an act of war. Merlin leaves Camelot to help to defend his home- and is surprised to find help from Morgana, Gwen and Arthur. However, an old friend of Merlin's forces the young sorcerer into making a difficult choice: will he use magic to save the village and thus reveal his secret to Arthur?
Premiera: 22 listopad 2008
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
Merlin i Arthur Ci chłopcy są genialni razem, naprawdę nie sądziłam, że zbytnio polubię ten serial, ale dzięki nim dwóm go pokochałam Ich pożegnanie i Arthur stwierdzający, że Merlin był najgorszym służącym jakiego miał i potem ich nocna rozmowa i Arthur z tą stopą Do tego relacja Arthura z Morganą, jej komentarze o tym, że nadal nie umie się sam ubierać i o tym, że go pokonała, lovely Plus Arthur i Gwen, wciąż nie mogę dojść do tego czy twórcy planują dla nich jakąś historię miłosną czy nie, ale gdy nazwał ją Guinevere ciężko było sobie wyobrazić że tak się nie stanie
Ale tu nie ma takiego wątku głównego, który musi być prowadzony z odcinka na odcinek, każdy odcinek ma raczej swój wątek przewodni, a jak mam nadzieję sezon zakończy się tym, że Arthur zostanie królem Poza tym po co komu jakieś wątki główne, kiedy ma się Arthura i Merlina? Zresztą i tak podstawą tego serialu są relacje pomiędzy nimi dwoma, plus my fanki slashu kompletnie zgłupiałyśmy na ich punkcie, więc jest genialnie Tak jak dla większości fanów serialu to był dla mnie najfajniejszy odcinek jak do tej pory
LOL mówię o zagranicznych fanach, znam chyba tylko jedną dziewczynę z Polski, która ogląda ten serial
Co do magii to się zgadzam, też liczyłam na coś więcej, ale za to mieliśmy bardzo fajną sztuczkę nad ogniskiem, właśnie takich rzeczy chciałabym więcej widzieć
AAAAA! Joe! AAAAAAAaaa! *uspokój się Agata, uspokój*
i ten, co jak co, ale Gewn z Arturem nie chcę ja wiem, że Artur jest wspaniały ze wszystkimi, ale najmniej właśnie z Gwen (wiem! legenda! screw legende)
HHAHAHA! nocna rozmowa Merlina z Arturem była boska, ta stopa mnie rozłożyła totalnie I Morgana ratująca tyłek Arturowi, awww
Merlin się ujawnił, finally! nie ma przed chłopcami tajemnic. W ogóle cały odcinek był awwwwwww i chce takich więcej
Ten serial jest tak bardzo NIE oparty na legendzie, że miałam nawet nadzieję, że nie sparują Arthura z Gwen, ale jednak nie, są takowe plany Czego zresztą ten odcinek był zapowiedzią. Ale to nie ważne, bo to właśnie po tym odcinku kompletnie straciłam głowę dla mojego shipu i tego serialu
Fajną matke ma Merlin. Odważna, waleczna i miła. Dobrze, że ten Will sie poświęcił dla Merlina. Arthur jednak naprawde lubi Merlina, jeśli z nim poszedł. Czekam aż zostanie królem. ALE... pare nieścisłości... Na Merlina jechał gość na koniu, Will go strącił, Merlin sie odwrócił a konia nie było. Była jeszcze jedna taka sytuacja ale już zapomniałem.
Świetny odcinek! Jeden z najlepszych. Merlin z mieczem był świetny i jak go opisał - "taki mieczowy" Plus za Morgane i gwen, wszyscy moi ulubieni bohaterowie się pojawili Nie wyobrażam sobie pary A/G ale za to chciałbym Morgane i Merlina - to by było coś Żałuję tylko że Artur nie dowiedział się kto tak naprawdę jest odpowiedzialny za tą trąbę. od początku sezonu czekam aż dowie się on o umiejętnościach Merlina i doczekać się nie mogę... Wielki plus za bitwę - tego właśnie mi brakowało. Mam nadzieje że na sesone finale szykują coś wielkiego
Czesiek_PL napisał(a):Morgane i Merlina - to by było coś
I to się właśnie nazywa crack, bo mi się takowa para kompletnie nie widzi. Mimo wszystko zawsze gdy o nich myślę przypomina mi się taki fanfic o czasach before the Epic Orgies, gdzie Merlin stwierdza, że Morgana jest the best cuddler
yaaay, odcinek był świetny, o wiele lepszy od poprzedniego I zgadzam się z większością tego co Trishy powiedziała na początku. Arthur i Merlin+ stopa Arthura to bylo takie cuuute no i o tym samym pomyślałam jak Arthur nazwał Gwen Guinevere'ą A w ogóle to zbierało mi się na płacz jak Will umierał, bo mi się Skinsy przypomniały za bardzo. Morgana i Merlin? blee, oni nic a nic do siebie nie pasują, już ciekawiej mogłoby być Gwen/Arthur
Jane&Billy Oglądam: Leverage, Switched At Birth, Jane By Design,Hungry!,Watashi Ga Renai Dekinai Riyuu, Padam Padam.The Sound Of His And Her Heartbeats
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p