pobierz plik w całości
Król Anglii, Henryk postanawia zwołać naradę swoich najbliższych współpracowników aby omówić kwestię wojny z Francją po tym, jak Francuzi zasztyletowali jego ambasadora, a prywatnie - wujka. Jedyną osobą, która sprzeciwia się tej wojnie jest kardynał Wolsey, która doradza młodemu królowi, aby ten zawarł pokój z Francją, co przyniesie mu niezmierną chwałę.
W międzyczasie, Henryk dowiaduje się, że jedna z jego kochanek - Elizabeth Blount jest w ciąży.
Data emisji: 1 kwietnia 2007
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez aja, łącznie edytowano 1 raz
ZQKB Come on girl, one last time let me know you're still alive! icon by mal_contentum
Chciałabym się wypowiedzieć o pierwszym odcinku, który ściągnął mi się już jakiś czas temu, ale z przykrością muszę stwierdzić, że mój angielski nie był na tyle dobry, żebym mogła obejrzeć 55 minut odcinka. Obejrzałam dokładnie 10 minut i jedyne co mogę powiedzieć to, to, że w 6 minucie jest perwersyjna scena
Dobra, obejrzałam tylko jeden, bo na trzy naraz pewnie nie znalazłabym tyle czasu
Początkowa scena przypomniała mi akcję z Rome, kiedy mordowano Cezara, w przeszłości chyba lubiano zbiorowe zabójstwa
Jak na pierwszy odcinek to nie najgorzej. Trochę brutalny, ale nie tak jak Rome, na szczęście. Chociaż po tym odcinku, to na razie mam wrażenie, że wszystko kręci się wokół tego, kto z kim spał i kto z kim dzieci ma/będzie miał No i o wojnę z Francją. Król zdecydowanie bardzo jej pragnie - nie ma to jak martwić się o lud, jednak woli myśleć o tym, że dzięki temu będzie nieśmiertelny.
Scena kiedy grają na tym "boisku" - jakie spodnie mają
Ostatnio edytowano 2 kwi 2007, o 10:01 przez Nikola, łącznie edytowano 2 razy
A mnie nie wciągnęło tzn źle nie jest ale chyba miałem za duże wymaganie po Rzymie. Nie podoba mi się że wszystko się kręci wokół króla i dworu, nie ma pokazanego zwykłego życia w państwie Henryka VIII. Jednak intryga jest i to niezła - biskup z aspiracjami na papieża, król i jego żona(i kochanki;) oraz jego pragnienie nieśmiertelności. Zdrada i spisek też jest. mam nadzieje że wszystko ładnie rozbudują. Aktorzy grają dobrze, ale jakos dziwnie ogląda mi się Hynryka-króla - aktor jest dobry, ale inaczej sobie go wyobrażałem I te stroje z epoki Fajnie że w przerywnikach są pokazane turnieje rycerskie czy gry, mam tylko nadzieje że scenarzystą nie zabraknie pomysłów z takimi wypełniaczami. I ciekawe jak serial ma się do historii
wczoraj go obejrzałem i myślę, że serial jest dobry. Dużo się dzieje ale faktycznie powinni pokazać życie normalnych ludzi. Jak król szedł do żony w nocy w tym przebraniu to myślałem, że idzie jako normalny mieszczanin pozwiedzać miasto Fajnie by było
Trzeba przyznać, że pilot był ciekawy. Spełnił najważniejsze zadanie - zachęcił do dalszego oglądania.
Mi sie natomiast podoba, że akcja jest skoncentrowana wokół króla, żon, kochanek i całego dworu. Fabuła jest niezła. Szykuje się wojna z Francją, choć póki co na to nie wygląda.
Henryk dąży do 'nieśmiertelności' i pewnie nic innego go nie interesuje... Ale scena w konfesjonale...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p