Nurse Jackie is a half-hour dark comedy that is at turns wicked, heartbreaking and funny. Edie Falco stars as the title character Jackie O'Hurley, a strong-willed and brilliant -- but very flawed -- emergency room nurse in a complicated New York City hospital. A lapsed Catholic with an occasional weakness for Vicodin and Adderall to get her through the days, Jackie keeps the hospital balanced with her own kind of justice. Every day is a high wire act of juggling patients, doctors, fellow nurses and her own indiscretions.
Obejrzałam dziś pilota, trochę w ciemno, bo o serialu wiedziałam tylko tyle, że jest od Showtime, ale właśnie to mi wystarczyło, bo jeszcze się nie zawiodłam na produkcjach tej stacji .
Nie umiem i nie lubię oceniać po jednym odcinku, ale zapowiada się nieźle. Cooper jest dobry, i jeszcze ta młoda pielęgniarka/stażystka . Postaram się napisać coś więcej jak obejrzę kilka następnych odcinków.
W trakcie: The Office (s8), Weeds (s8), 30 Rock (s6), Skins (s6), True Blood (s5), The Middle (s3), Doctor Who (s2), Wilfred (s2), Futurama (s1), Arrested Development (s1) W poczekalni: The Simpsons (s15), How I Met Your Mother (s2), Dead Like Me (s2), Sherlock (s1)
Obejrzałem i muszę powiedzieć, że podobało mi się. Jest troche czarnego humoru, jest dramat, są ciekawe przypadki medyczne. Poza tym to Showtime. Aktorzy i bohaterowie też się spisują.
Myśle, że zdecydowanie lepszy pilot niż pilot HawthoRNe.
Debra fuckin' Morgan
do nadrobienia: the good wife, ahs, 30 rock, parks and rec, the shield, justified, mad men, house of cards, sopranos, 6fu, fnl, arrested dev; big c, west wing, nip/tuck, weeds, qaf, ally mcbeal, in treatment, big love
także zacząłem oglądać bo to serial Showtime Zawsze można było później zrezygnować. Co się okazało? Wg mnie najlepsza premiera lata z seriali które oglądnąłem. Polecam każdemu I jak kontrowersyjnie skończył się pierwszy sezon
Kurde, świetny serial. Czekałem z początku aż wszystkie odcinki zostaną przetłumaczone i dopiero teraz wziąłem się za obejrzenie całego sezonu. Muszę powiedzieć, że się nie zawiodłem na Showtime, a wręcz zaskoczyli mnie bardzo pozytywnie tą produkcją. Tytułowa Jackie jest niesamowita, w ogóle każda z głównych postaci w serialu jest b. dobra. Serial się nie nudzi, jest interesujący i czasami zaskakujący. Teraz z niecierpliwością czekam na drugi sezon, pierwszy zakończył się bardzo dziwnie.
I jesteśmy już po pierwszym odcinku drugiego sezonu.
Mi się podobała, bardzo fajna muzyka w paru scenach. Poza tym ten serial jest bardzo przyjemny! Świetnie się go ogląda. Szkoda tylko, że nie ma już Mo-Mo.
Już po pierwszym wyemitowanym odcinku Showtime zapowiedziało kolejny sezon.
Debra fuckin' Morgan
do nadrobienia: the good wife, ahs, 30 rock, parks and rec, the shield, justified, mad men, house of cards, sopranos, 6fu, fnl, arrested dev; big c, west wing, nip/tuck, weeds, qaf, ally mcbeal, in treatment, big love
Skończyłem 3 sezon i muszę powiedzieć, że zakończenie trochę mnie zaskoczyło. Muszę powiedzieć, że jestem zadowolony z poziomu serialu, trzecią serię oglądało mi się bardzo dobrze, z resztą tak samo jak poprzednie dwie. Jackie powoli dążyła do rzucenia leków, ale
Spoiler:
przepisanie leków dla córki przez terapeutkę
niestety trochę skomplikowało sprawę. O'Hara zaproponowała tzw. "mniejsze zło", zobaczymy jak to będzie funkcjonować w następnym sezonie. Pozostała jeszcze sprawa Kevina, który wyznaje coś w ostatnich chwilach finału sezonu. Zaskoczyłem się. Wiedziałem, że nie będzie posądzenie Jackie i Eddiego o romansowanie, bo nic na to nie wskazywało oprócz dość dziwnej rozmowy Kevina i Eddiego podczas odbijania piłki. A tu nasz Kevin wyskoczył z
Spoiler:
romansem.
Jackie,
Spoiler:
która spodziewała się posądzenia o zdradę, sama została zdradzona - ładny paradoks. Z początku zaskoczyła mnie jej reakcja o wyprowadzce z domu, ale po zastanowieniu - przecież tak postąpiłaby każdy zdradzona żona.
Jestem ogromnie ciekawy, co twórcy wymyślą nam na kolejny sezon. Poza tym muszę oczywiście wspomnieć o rewelacyjnej obsadzie serialu. Akalitus, Kelly
Spoiler:
(świetny motyw z nim wyszedł w przedostatnim odcinku, jak się okazało, że sam wziął sobie kilka plastrów),
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników
Grupy społecznościowe
Reklama
ForumTV.pl to największe w Polsce forum ogólnoserialowe dla produkcji zagranicznych.
Najwięcej seriali na naszym forum pochodzi z USA, ale nie brak także kanadyjskich czy francuskich produkcji.
Podział na kategorie takie jak seriale fantasy,
kryminalne, a także coraz częściej poszukiwane:
seriale komediowe oraz historyczne zapewnia odnalezienie
konkretnego serialu.
Również użytkownicy forum przyjdą z pomocą, jeśli szukamy serialu z okresu dzieciństwa, a także zapomnianych produkcji.