Serialowe pojedynki o widza (dyskusja)
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Niedziela
No to po kolei.
W poniedziałek widzę totalną klapę The CW. 90210 i GG to produkcje, które już w tym roku na antenie pojawić się nie powinny, bo już poprzedni sezon był dla nich tragiczny. DWTS i Castle powinny dawać ABC solidne wyniki, jak dla mnie sporą niewiadomą jest CBS z nowością Partners. Niby serial wciśnięty między dwie solidne pozycje komediowe, ale mam wątpliwości czy zbliży się nawet do wyników TAAHM. No chyba że po prostu widzowie z przyzwyczajenia będą włączać CBS w poniedziałkowy wieczór. FOX po raz pierwszy bez House'a. Kości powinny utrzymać poziom, ale The Mob Doctor widzi mi się średnio. Totalną klapę zwiastuję z kolei Revolution, którego nawet The Voice nie uratuje. Myślę, że więcej niż 13 odcinków nie będzie, chyba że pozostałe seriale będą jeszcze gorsze...
Wtorek. Tak jak dzień wcześniej, nie widzę w ogóle jakichkolwiek szans na sukces dla The CW. Emily Owens M.D. to nie jest nowość która porwie, a Hart of Dixie to typowy średnia The CW i bankowo nie będzie handicapem dla nowego tytułu. Wieczór raczej dla CBS, które wzmacnia ramówkę ciekawym Vegas, które w swoim slocie nie da szans konkurencji, bo PP chyli się ku schyłkowi, a Parenthood nigdy wynikami nie błyszczało. Zwiastuję masakrę FOX tego wieczoru. New Girl samo nie uciągnie tego dnia, tym bardziej że druga połowa pierwszego sezonu już duużo straciła. Dwie nowości wyglądają dość przeciętnie na ten moment. The New Normal od NBC to maksymalnie pięć odcinków na antenie i wylot z ramówki.
Środa bardzo ciekawa. ABC bardzo mocna głównie siłą Modern Family i ciekawymi recenzjami Nashville. The Neighbors to moim zdaniem serial który jako pierwsza nowość dostanie "cancel". Bardzo ciekawie dla odmiany wygląda tutaj sytuacja The CW. Supernatural ma wierną bazę fanów, a Arrow powinno przyciągnąć fanów Smallville i dorzucić coś jeszcze. Liczę tutaj na wyniki konkurencyjne w stosunku do czwartku tej stacji. Znów mam problem z NBC. Nie kupuję żadnej z trzech nowości.
Czwartek dla CBS i to bezdyskusyjnie. TBBT pociągnie dobre wyniki dla TAAHM. Person of Interest już w zeszłym sezonie było solidne, a Elementary zbiera dobre opinie i widzowie przyzwyczajeni do oglądania o tej porze Mentalisty powinni chwycić ten pomysł. Ciekawi mnie jak poradzi sobie Beauty and the Beast. Nie pasuje mi trochę połączenie tego tytułu z The Vampire Diaries... Last Resort ma na tyle absurdalną fabułę (mimo wszystko mądrzejszą niż Revolution), że długo nie powalczy. O ile dobrze pamiętam to rok temu w czwartki o tej porze były Charlie's Angels i skończyło się masakrą tego tytułu.
Piątek od dawna należy do CBS i to się nie zmieni. Fox próbuje powalczyć, ale prawdę mówiąc to Touch porwało tylko na początku a potem było coraz gorzej, zobaczymy jak sobie poradzi Fringe które żegna się z widzami tym sezonem. Dałbym sobie w sumie uciąć co najmniej jeden palec, że Nikita, Whitney i Grimm na następny sezon to już nie przetrwają.
Niedziela. Serialowo walka między ABC (baaardzo solidnie to wygląda) i CBS (nie wygląda wcale gorzej). Mam wrażenie że ABC dokonała bardzo dobrego ruchu z niedzielną ramówką, bo tego wieczoru na jej antenie każdy znajdzie coś dla siebie. Ciekawe jak wyjdzie 666 Park Avenue, które ma za przeciwnika The Mentalist, a z tą produkcją mało kto chce walczyć.
---
Zachęcam do wyrażania swoich opinii :-)