Popularne wątki w tym miesiącu Kategoria Odwiedzin
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 TOP5
Seriale, które nie powinny zostać skasowane Forum ogólne
Parapetówka prezent Off-topic 89
Jak dbacie w życiu o równowagę Off-topic 84

Rachel Green » TOP 5 zakończonych seriali » Friends • seriale forumtv.pl

<<

aja

Przyjaciel forum

Postdodano 18 lis 2006, o 17:19

Rachel Green

Rachel Green
Rachel pochodzi z peryferii miasta. Poznajemy ją kiedy właśnie przyjechała do miasta i porzuca przy ołtarzu swojego narzeczonego o imieniu Bary. Ponieważ nie znała nikogo w NY postanowiła przyjść do swojej jedynej przyjaciółki w Nowym Jorku, Moniki, z którą postanawia zamieszkać. Rachel chce zacząć żyć na własny koszt i zacząć pracować, ponieważ jednak zawsze była utrzymywana przez ojca nie wychodzi Jej to za dobrze. Monika załatwia Jej prace w kawiarence Central Perk i dopiero teraz Rachel zaczyna poznawać prawdziwe życie.

W Rachel, już od szkolnych lat, jest bardzo zakochany Ross, brat Moniki. W trójkę chodzili do jednej szkoły. Przez cały pierwszy sezon walczy o Jej względy, i w końcu zaczynają być razem. Można powiedzieć, że jednym z głównych motywów serialu są ich perypetie, rozstania i powroty :)

W połowie trzeciego sezonu Rachel dostaje pracę związaną z modą. Od tego czasu bardzo się zmienia Jej życie... bardziej komplikuje

Według mnie Rachel jest najwspanialszą postacią w serialu ;) Jest BARDZO ładna, i chociaż można w Niej często zauważyć rozpieszczone dziecko, często niezaradne, to Jej osoba powoduje mocniejsze bicie mojego serduszka :)

Rachel jest w wieku Moniki (ok. 28 lat (3 sezon)) i możemy obejrzeć jak obchodzi swoje urodziny w odcinku "[124] Rachels Finds Out". Rachel i Monika skończyły ogólniaka w 1987 roku.

Fakty z życia Rachel:
Urodziny: 5 maja
Zajęcia: Była kelnerką w Central Perk, pracowała w domu towarowym, obecnie pracuje u Ralpha Laurena
Rodzina: Dwie siostry, jedna z nich ma na imię Jill, ojciec jest chirurgiem a matka... taka jak Rachel
Zwierzęta: pies LaPoo i Mrs Whiskerson, kot rasy Sphinks
Byłe związki: Chip Matthews, Barry Farber, Paolo, Pete Carney, Billy Dreskin, Adam Ritter, Paolo /ponownie/, Michael, Ross, Russ, Ross, Tommy, Ross /ponownie/, Josh, Joshua Bergen, Dave, Danny, Tag

7 krępujących faktów z życia Rachel:
Gdy usłyszała imię George Stephanopoulos. powiedziała "Kto to George Snuffelupagus?"
Nasikała w majtki w siódmej klasie, ponieważ rozśmieszyła ją Monica
Zaśpiewała Coppacabana, przed całą szkołą, na pokazie talentów w ósmej klasie, jednak spanikowała i uciekła w połowie występu
Chodziła z nicią dentystyczną we włosach po tym jak zrobiła to z Barrym na fotelu dentystycznym
Padła ofiarą plotki jakoby nie poślubiła Barrego z powodu szaleństwa i syfilisu
Na ślubie Barrego i Mindy przeszła przez cały kościół, nie zauważając, że podwinięta suknia odsłania jej majteczki
W czasie rozmowy kwalifikacyjnej o pracę u Ralpha Laurena pocałowała pana Zelnera

źródło: firends.stopklatka.pl
ZQKB
Come on girl, one last time
let me know you're still alive!

icon by mal_contentum
<<

Sophia

Przyjaciel forum

Postdodano 19 lis 2006, o 00:26

Rachel jest po prostu boska!! Bardzo podoba mi sie ta jej transformacja z rozpieszczonej coreczki tatusia w samowystarczalna businesswoman :D
<<

nomed

Użytkownik

Postdodano 19 lis 2006, o 17:17

Uwielbiam ją, uwielbiam! Właściwie to głównie z jej powodu tak się wciągnęłam w 'Przyjaciół';)
<<

Wiolatak1991

Użytkownik

Postdodano 28 lis 2006, o 10:26

Też bardzo ją lubię. Jak pierwszy raz oglądałam ten serial ona odobała mi się najbardziej. Ma tez dobry gust jeśli chodzi o ubrania.
<<

kkkk

Nowy użytkownik

Postdodano 4 lut 2007, o 19:50

Rachel bardzo ładna, z każdą kolejną serią ładniejsza :), zaupełne przeciwieństwo swojej siostry, która pojawiła się w kilku odcinkach :)
<<

LeAnn

Nowy użytkownik

Postdodano 5 lut 2007, o 22:09

Chyba moja ulubiona postać w tym serialu.
Zawsze podobała mi się jej fryzura..każda bo miała ich trochę :)
<<

Sophia

Przyjaciel forum

Postdodano 6 lut 2007, o 12:18

Fryzura Rachel ta z 2 sezonu ogromna furore przeciez w USA zrobila :D
<<

Arrow

Ekspert

Ulubiony serial:
Battlestar Galactica

Postdodano 6 lut 2007, o 22:03

Sophia napisał(a):Rachel jest po prostu boska!! Bardzo podoba mi sie ta jej transformacja z rozpieszczonej coreczki tatusia w samowystarczalna businesswoman :D

pożycze sobie to co napisałaś Sophia( jesli mogę) i sie z tym zgodzę :P
<<

tralala1987

Nowy użytkownik

Postdodano 7 lut 2007, o 23:58

Rachel to moja ulubiona bohaterka w "Przyjaciolach".Jest po prostu swietna.
<<

kaha

Oglądam seriale

Postdodano 28 kwi 2007, o 16:33

Najlepsza postać , jajcara z niej :D
<<

MirMił

Przyjaciel forum

Postdodano 6 lis 2013, o 21:08

Odp: Rachel Green

Jakoś mi się ona zawsze podobała :D i wizualnie i ogólnie jakoś, z usposobienia :D
<<

Pika

Nowy użytkownik

Postdodano 12 maja 2015, o 11:48

Kocham Rachel! Moja ulubiona postać :) Jen dała radę, a co najlepsze nadal się świetnie trzyma!
<<

thomas1969

Nowy użytkownik

Ulubiony serial:
Przyjaciele

Postdodano 21 sie 2015, o 12:13

Brałby :D i fakt jest najlepszą postacią w serialu :)
<<

MaruChan

Nowy użytkownik

Ulubiony serial:
The Big Bang Theory

Postdodano 4 wrz 2015, o 14:21

Jeśli brać uwagę wygląd, to by wygrała, ale dużo bardziej rozśmieszała mnie (i nadal rozśmiesza :)) Monica Geller. Wątki z Rachel były bardziej poważne (saga z Rossem) niż komediowe.
<<

Kaleski

Nowy użytkownik

Postdodano 22 wrz 2015, o 13:25

Jak dla mnie nie była to główna postać serialu. Na taką ją scenarzyści kreowali, ale nie do końca im to wyszło.
Przedszkole Jugowice - http://przedszkole.cec.edu.pl
<<

kama.d

Nowy użytkownik

Ulubiony serial:
Jak poznałem waszą matkę.

Postdodano 18 lis 2015, o 17:43

Była całkiem fajna aczkolwiek czasem mnie wyprowadzała z równowagi :P
<<

tymoteusz

Nowy użytkownik

Ulubiony serial:
TBBT/Friends

Postdodano 30 lis 2015, o 11:15

Rachel była niesamowita, o wiele śmieszniejsza w moim odczuciu od Monicki, która już pod koniec była strasznie irytującą postacią.
<<

gaga77

Nowy użytkownik

Ulubiony serial:
przyjaciele

Postdodano 18 lip 2016, o 13:00

Re: Rachel Green

Włosy na Rachel Green to był hit!!! każda takie chciala mieć włosy :) Co prawda ja do dziś zazdroszę jej tych włosów :)
Następna strona