pobierz plik w całości
Jeżeli masz jakiś problem z komputerem..to pisz tutaj..spróbujemy Ci pomoc!!
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
Ostatnio edytowano 21 cze 2007, o 00:24 przez timon, łącznie edytowano 1 raz
Ja mam problem Kupiłam sobie kartę tv, brat mi ją zainstalował, ale nie mozna ustawić obrazu kolorowego Mogę oglądać tylko czarnobiało albo na niebiesko Może wiecie dlaczego?
Może być wiele przyczyn tego zjawiska najprostsze to zmiana systemu z NTSC na PAL, co pewnie z poziomu programu ewentualnie sterowników się robi. A ze swojej strony polecam programu BorgTV i MoreTV, jak masz w kablówce lub łapiesz ze zbiorczej Canal+ to możesz go bez problemu odkodować. Podaj więcej informacji.
Pewnie że można jak masz popularną kartę to nawet sterowników instalować do Borga nie musisz, tylko nie pamiętam jaka wersja działa pod XP, bo dosyć dawno miałem kartę TV.
Na tym polega uroda karty TV i programu innego, aniżeli dołączony do płyty mogą być problemy z dźwiękiem, z reguły można poszukać w necie jakie wartości czy tam wpisy w programie powinny być do danej karty i wtedy dźwięk jest. Ja bym spróbował Borga bo tam zawsze mi wszystko działało w More już musiałem się bawić z dźwiękiem.
ściągnęłam sobie ostatnio program dreamweaver - najpierw ze strony z programami ale jak chciałam otworzyc to wyskoczyło mi: this file is corrupt you can't unpack it. No to ściągnęłam ze strony adobe, ale wyskoczyło mi to samo i nie wiem o co chodzi, co moge miec na kompie co by to blokowało?
no, ale głos nie działa mi w calym komputerze nie tylko w DScaler. A Borga próbowałam zainstalować, ale nie dało się, a czytałam gdzieś że w xp tak jest...
Ja w sumie nie mam problemu tylko takie male pytanie... W jaki sposob mozna sprawdzic czy plyta DVD jest nagrana w PAL czy w NTSC??? Bede wdzieczna za sugestie, bo zupelnie zglupialam i nie wiem jak to ugryzc...
Sophia napisał(a):W jaki sposob mozna sprawdzic czy plyta DVD jest nagrana w PAL czy w NTSC??? Bede wdzieczna za sugestie, bo zupelnie zglupialam i nie wiem jak to ugryzc...
PAL i NTSC to nie jest żaden format. To raczej jakby rodzaj fali, albo sposób w jakim jest ona przenoszona.
Płyty mogą być raczej formatowane(raczej filmy) jako divx, xvid etc...Raczej oto Ci chodziło
PAL i NTSC - to się tyczy telewizji
Paulina, zainstaluj nowszego winrara etc...być może masz za starą wersję
shiri, w Dscalerze w audio input masz line1, line2 etc...popróbuj tam coś porobić
Sophia napisał(a):W jaki sposob mozna sprawdzic czy plyta DVD jest nagrana w PAL czy w NTSC??? Bede wdzieczna za sugestie, bo zupelnie zglupialam i nie wiem jak to ugryzc...
PAL i NTSC to nie jest żaden format. To raczej jakby rodzaj fali, albo sposób w jakim jest ona przenoszona.
Płyty mogą być raczej formatowane(raczej filmy) jako divx, xvid etc...Raczej oto Ci chodziło
PAL i NTSC - to się tyczy telewizji
Nie tylko Ja zawsze jak nagrywam plyty DVD to mam do wyboru PAL albo NTSC Ale tak czy inaczej mialo byc system a nie format!!! Ale ja sie wyslawiam kurcze... LOL Czasem mowi sie tez o regionach - 1, 2 itp. No ale niezaleznie od tego jak to nazwiemy, wie ktos jak to mozna sprawdzic na plycie???
Finarfin napisał(a):PAL i NTSC to nie jest żaden format. To raczej jakby rodzaj fali, albo sposób w jakim jest ona przenoszona.
PAL i NTSC są to systemy kodowania kolorów i mają zasadniczy wpływ na wyświetlanie na ekranie TV, obraz NTSC na PALowkim TV jest wyświetlany szybciej (30 i 25 klatek na sekundę), brak kolorów i w dodatku skacze horyzontalnie, jest to spowodowane różnicą w ilości wyświetlanych linii, różnicą w częstotliwościach Horyzontalnych oraz doboru barw.
Płyty nie są formatowane, jeżeli już to filmy (a nie płyty) są kompresowane (divx, xvid). Formatem filmu jest avi, wmv, mpeg itd.
Wracając do pytania Sophie winno pisać na pudełku z filmem w jakim systemie/regionie on jest, ewentualnie łopatologicznie można to sprawdzić wkładając do odtwarzacza DVD płytę i patrzeć na efekty.
Regionalizacje można także usunąć z odtwarzacza DVD tak że będzie on maskował nasz region i każda płytka będzie chodzić, na kompie jeszcze prościej można to zrobić instalując odpowiedni program.
Ale mi nie chodzi o to, ze mi plyta nie dziala, bo wszystkie moje odtwarzacza czytaja wszystkie regiony, wiec z tym nie mam problemow. Takze wkladajac plyte do odtwarzacza mam taki sam efekt jakikolwiek system by to nie byl Chodzi o to, ze potrzebuje wiedziec czy pewne plyty ktore mam sa w PAL czy NTSC czy tez ktory to jest region. A plyty nie sa oryginalne. Gdyby byly oryginalne to bym sie domyslila, ze trzeba na pudelku sprawdzic Chcialam wiedziec w jaki sposob mozna to sprawdzic na plycie.
Ja mam pytanie czy da się przez telewizor oglądać all kanały jakie są w Polsce nie płacąc nic? I żeby strumień nie szedł przez neta tylko przez dekoder np. Wiecie o co biega :p
Pobierz plik w całości
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p