pobierz plik w całości
Jak każdy wie (albo nie wie) serial jest oparty na książkach Kathy Reichs. Czytał ktoś? Ja zamierzam sobie kupić, ale chętnie poznam opinie innych.
Tak wygląda lista książek:
1. Déjà Dead (aka Zapach śmierci) (Déjà Dead, 1997, wyd. pol. 1999) 2. Śmierć za dnia (aka Dzień śmierci) (Death Du Jour, 1999, wyd. pol. 2001) 3. Śmiertelne decyzje (Deadly Decisions, 2000, wyd. pol. 2008) 4. Zabójcza podróż (Fatal Voyage, 2001, wyd. pol. 2008) 5. Pogrzebane tajemnice (Grave Secrets, 2002, wyd. pol. 2008) 6. Nagie kości (Bare Bones, 2003, wyd. pol. 2008) 7. Poniedziałkowa żałoba (Monday Mourning, 2004, wyd. pol. 2008) 8. Cross Bones (2005)(wyd. pol. 2009) 9. Okruchy śmierci (Break No Bones, 2006, wyd. pol. 2008) 10. Kości w proch (Bones to Ashes, 2007, wyd. pol. 2009) 11. Devil Bones (2008)(wyd. pol. koniec października 2009) 12. 206 Bones (2009)
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
Jakoś nigdy nie pomyślałam, że te książki mogłyby być wydane w Polsce. A jednak . Dzięki za info, rozejrzę się za pierwszą częścią
Na bieżąco: Grey's Anatomy (s8), Desperate Housewives (s8), The Office (s8), The Big Bang Theory (s5), Parks and Recreation (s4), 90210 (s4), Modern Family (s3), Glee (s3), The Middle (s3), The Walking Dead (s2), New Girl (s1), American Horror Story (s1) W wolnej chwili: The Simpsons (s15), Bones (s6), How I Met Your Mother (s2), Dead Like Me (s2), Doctor Who (s2), Sailor Moon (s1)
A ja ostatnio czytałem książkę "Tajemnice wydarte zmarłym" , fabuła jest bardzo zbliżona do serialu początkowo myślałem, że to może kontynuacja powyższych książek, ale nie. W każdym razie czyta się szybko, bo książka wciąga, chwilami czułem się jakbym oglądał Kości. A czy ktoś czytał książki powyżej?
Czytałam "Deja Dead" i "Śmiertelne decyzje" całkiem niezłe książki, czyta się przyjemnie, ale chwilami są okropnie nielogiczne Przykład (nie ujawnia za bardzo treści książki )
Spoiler:
W mieszkaniu podejrzanego policja znajduje mapę miasta z pozaznaczanymi x-ami i mimo namowy Brennan nie postanawia się tym zająć. Za to bohaterka udaje się tam w nocy
Poza tym nie ma zespołu, jak w serialu antropolog współpracuje tylko z policją (nie z FBI, akcja książek dzieje się w Montrealu), nie jest zbyt podobna do Bones w sumie niewiele łączy książki i serial
Też przeczytałem Deja Dead i w całości się z tobą zgadzam. Miejscami nielogiczne, ale czyta się dobrze. No i serial i książka to dwie zupełnie różne rzeczy.
Zazwyczaj jest tak, że książki i adaptacje filmowe się różnią, ciężko oddać klimat książki to raz, a dwa reżyserzy i scenarzyści często mają swoją własną wizję niektórych wątków i zmieniają je. Istnieje wiele przykładów na to, że film nie pokrywa się z książką. Jednak mimo tego uważam, że Tajemnice wydarte zmarłym czy Deja Dead i tak są dobrymi książkami, które czyta się z przyjemnością. Dla kontrastu zapytam, która ze znanych Wam adaptacji filmowych jest udana?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p