Popularne wątki w tym miesiącu Kategoria Odwiedzin
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 TOP5
Seriale, które nie powinny zostać skasowane Forum ogólne
Nauka do aplikacji Off-topic 285
Niepołomice urolog Off-topic 232
Thermomix czy polecacie? O nas, inne & off-topic, Off-topic 231
Wybór ekspresu do kawy do biura Off-topic 227
Klimatyzacja Rzeszów Off-topic 224

5x05 - Dead Freight » Zakończone Seriale » Breaking Bad • seriale forumtv.pl

Opiekun: Czesiek_PL

<<

nadal77

Znawca

Ulubiony serial:
Six Feet Under

gadu:
1729482

Postdodano 4 sie 2012, o 20:07

5x05 - Dead Freight

Spoiler:

Data emisji: 12.08.12
Spartacus * Shameless * The Walking Dead

http://www.filmweb.pl/user/DaroJuVE
<<

Raven

Wyróżniony

Postdodano 13 sie 2012, o 21:03

Odp: 5x05 - Dead Freight

OMG. Jest to absolutnie jedyna myśl jaką miałam w głowie w momencie pojawienia się napisów. I za to właśnie kocham ten serial...
Praktycznie cały odcinek kręcił się wokół obrabowania pociągu z niezbędnego składnika. Uwielbiam Jessiego za jego przebłyski geniuszu - najpierw magnes, teraz podmiana zawartości cysterny - miodzio.
Sama robota poszła pierwszorzędnie. Walter jak zwykle zachował zimną krew - coraz częściej myślę, że staje się po protu zimny i wyrachowany, przestaje dbać o to co stanie się z innymi, choć przecież potrzebuje partnerów.
Pierwsza scena zdecydowanie nie była dla mnie (pająki!!!) ale nie mogłam się przestać zastanawiać jak ten knypek będzie powiązany z całą fabułą odcinka. Ostatnia scena mi to wyjaśniła. Rozpacz Jessiego i jego krzyk - aż mnie ciarki obeszły. Ciągle mnie zaskakuje jak bardzo ten chłopak jest ciągle niewinny? naiwny? miękki? I zastanawiam się czy to się kiedykolwiek zmieni. Choć szczerze w to wątpię.
W domu Walt pokazuje, że ciągle jest ojcem i ma władzę nad swoimi dziećmi, nawet jeśli im się to nie podoba. Scena w biurze Hanka również bardzo dobra, tak coś czułam że Walt raczej nie wpadł by do niego tylko żeby się wypłakać, więc musiał mieć jakiś inny motyw - no i racja.
Skylar dopięła swego. Pozbyła się z domu dzieci. Ona też wydaje mi się coraz bardziej zimna, ale nie w zobojętniały sposób, raczej... Zahartowana, twarda, gotowa na wszystko co może się stać. Choć wizualnie bardzo mi się ta postać nie podoba (strasznie nie lubię tego jak ta aktorka wygląda i że to ją wybrali) to jednak jako bohaterka tego serialu zapunktowała sobie u mnie w tym odcinku.
No i czy ktokolwiek się spodziewał, że (nazwijmy go, bo nie pamiętam imienia: ) facet-od-deratyzacji ma TO w sobie? A raczej za paskiem spodni? Ja NIE spodziewałam się tego. Taka szara myszka, niby tylko pomaga, nic nie wie, nic nie powie, a tu... Niespodzianka.
Odcinek dobry, nawet bardzo. Oby tak dalej.
<<

wesker178

Wyróżniony

Ulubiony serial:
24/The Wire/Doctor Who

Postdodano 15 sie 2012, o 10:49

Mnie również rozwalił ten odcinek, jeden z najlepszych jakie widziałem w TV. Było wszystko: łzy, napięcie i zaskoczenie. Słusznie ktoś na tym forum napisał - Breaking Bad z każdym kolejnym sezonem jest coraz lepsze. Co to będzie za finał...
<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 16 sie 2012, o 00:04

Pierwsza scena - ale o co chodzi? I przez cały odcinek oczekiwanie jak to powiążą z Waltem i wielkie zaskoczenie na końcu. Todd zabija dzieciaka, który był świadkiem. Mega zaskakująco i nieprzewidywalne, a zarazem wstrząsające. Ogromnie jestem ciekaw jak na to zareaguje Walt, Jess i Mike i co zrobią z Toddem. Na pewne ta śmierć będzie długo ich prześladowała szczególnie Jessego.
Sama akcja z pociągiem niczego sobie - było ciekawie, było napięcie, jak zwykle genialna kamera i trochę humoru. Walt jak zwykle bezwzględny musiał do końca wyczekać, ale się opłaciło.
Genialne jak po kolejnej kłótni ze Skylar ona się go pyta czy Walt zakopywał ciała, a on na to że obrabował pociąg :P
Pierwsza scena z Walterem też dobra jak rozpłakał się u Hanka, a potem bezwzględnie go wykorzystał i podłożył mu pluskwę. Mam jednak przeczucie, że prędzej czy później ją znajdzie.
Lydia ocaliła życie, ledwo. Jednak to policja podłożyła GPSy. Jednak napięcie podczas przesłuchania było.
<<

eLMaQ

Moderator

Ulubiony serial:
BB / Fringe / MM / SoA

gadu:
3343371

Postdodano 26 wrz 2012, o 01:47

Co za odcinek! :D
Pierwsza scena to totalne zdziwienie i ciągłe zastanawianie się, jak ten chłopak zostanie włączony do fabuły.
...
Później nadszedł długi moment napadu na pociąg, który oglądałem z ogromnym napięciem. I ukazała się końcówka w momencie kiedy tak naprawdę zapomniałem już o tym chłopcu z początku.
...
Boom! Napisy końcowe. :)
Uwielbiam takie sceny w tym serialu. Już nie mogę się doczekać, co się wydarzy w kolejnych odcinkach.

A co do reszty odcinka...
Skyler pokazała trochę odwagi w końcu. Cieszę się, że postanowiła walczyć z Waltem (te ciągłe palenie papierosów :P), nie tylko o bezpieczeństwo dzieci.
Walt w odwiedzinach u Hanka. :) Wiedziałem, że przyszedł szwagra tylko się wypłakać. :P
Jessie błysnął kolejnym genialnym pomysłem. :) Good one!
Lydia na razie żyje. :) To jednak nie ona podłożyła nadajnik pod beczkę. Ciekawe ile jeszcze będą ją trzymać przy życiu.
Czesiek_PL napisał(a):Genialne jak po kolejnej kłótni ze Skylar ona się go pyta czy Walt zakopywał ciała, a on na to że obrabował pociąg :P

Cudowne to było! :P

Co tu mogę jeszcze dodać? :P Genialny był i tyle.
<<

Chris

Ekspert

gadu:
11098624

Postdodano 18 cze 2013, o 13:37

Świetny, świetny odcinek, w końcu! Powolny, ciekawie rozwijający się i kończący się mega boom!

Początek dziwny, kompletnie zapomniałem o tym chłopcu, a tu nagle końcówka. Tak sie robi odcinek!

Scena z pociągiem świetna, mnóstwo napięcia, brawa dla scenarzystów. Ale Walt jest powalony.

Tekst Skyler kapitalny.
Debra fuckin' Morgan

do nadrobienia: the good wife, ahs, 30 rock, parks and rec, the shield, justified, mad men, house of cards, sopranos, 6fu, fnl, arrested dev;
big c, west wing, nip/tuck, weeds, qaf, ally mcbeal, in treatment, big love