Popularne wątki w tym miesiącu Kategoria Odwiedzin
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 TOP5
Seriale, które nie powinny zostać skasowane Forum ogólne

3x24 - Knockout » Zakończone Seriale » Castle • seriale forumtv.pl

Opiekun: Raven

<<

Maniac_

Moderator

Ulubiony serial:
Sons of Anarchy

Postdodano 15 maja 2011, o 22:23

3x24 - Knockout

Premiera: 16.05.2011 r.

Spoiler:
So this is the way it ends...
Regardless of how we got here...
One of the two killers in this cabin has to go away...

Oglądane: Sons of Anarchy, Dexter, Castle, Supernatural, Fringe, Breaking Bad, Burn Notice, Justified, The Mentalist, American Horror Story, True Blood, Homeland, The Walking Dead, Boardwalk Empire.
<<

Be Ironic

Znawca

Ulubiony serial:
Black Books, VeronicaMars

Postdodano 17 maja 2011, o 11:21

Odp: 3x24 - Knockout

Naprawdę? Odbić gościa z sali sądowej w tak prosty sposób?

Bardzo się nie ucieszyłam, że Montgomery zginął. Jakby Kate się zaczaiła z boczku, to by mogła ich odstrzelać. Cała fabuła bardzo fajnie wymyślona, szkoda, ze to porozkładali na 3 sezony i poruszali co dziesiąty odcinek.

No ale Kate musi przeżyć, nie? Logiczne, nie muszę szukać spoilerów? :P
Obrazek
<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 18 maja 2011, o 11:54

Co za finał! Nie oglądałem żadnych zwiastunów i co chwila byłem zaskakiwany.Po pierwsze został poruszony wątek matki Kate. Tez żałuję, że tak rzadko to robią, ale tak to już jest w serialach tego typu. Cała sprawa nieźle się rozkręciła - najpierw Lockwood morduje w więzienie jednego z gliniarzy, a potem ucieka z sali rozpraw. Potem jest dalszy ciąg sprawy, kłótnia Castle/Beckett i w końcu wielki shocker - Montgormery jest trzecim gliną! To było zaskoczenie. Ja się zastanawiałem czy odejdzie na emeryturę w przyszłym sezonie, a ostatecznie postanowili go zabić. Świetna scena jego ostatecznego oporu. I to jak Castle wynosił Kate. Podoba mi się, że wszyscy którzy wiedzieli, że to on był trzecim gliną postanowili to zachować dla siebie. Ciekawe kogo teraz dadzą na jego miejsce i jaki będzie jego stosunek do naszego duetu. I komu Montgomery wysłał te dokumenty? Kate? a może do prasy? a może jeszcze komuś innemu?

Cliffhanger genialny! Gdy myślałem, że nic mnie już nie zaskoczy w tym odcinku, że sezon skończy się na śmierci Montgomerego oni postanowili postrzelić Kate na pogrzebie. I na koniec Castle mówi że ją kocha. No ciekawe jak zacznie się przyszły sezon. Ogromnie jestem tego ciekawy bo Castle to jeden z lepszych seriali ostatnimi czasy jakie oglądam.
<<

eLMaQ

Moderator

Ulubiony serial:
BB / Fringe / MM / SoA

gadu:
3343371

Postdodano 18 maja 2011, o 20:40

Co za niesamowity finał sezonu! :P Od początku do końca siedziałem "jak na szpilkach". :P
Pojawił się znowu Lockwood, jak mu Beckett obiecała, odwiedzała go co tydzień w więzieniu.
Najpierw się okazuje, że został przeniesiony do ogólnego nadzoru, zabija McCalistera i ucieka podczas przesłuchania w sądzie. Efekt ogłuszenia i ogólne zamieszanie wyszło rewelacyjnie w tej ostatniej scenie.
Sprawa matki Beckett zostaje kontynuowana, pojawia się nowy trop o trzecim glinie. Wszystko się powoli toczy dalej, aż do momentu rozmowy Lockwooda z Montgomery'm. Szok! Zaskoczenie! :D Największy zwrot akcji w tym sezonie serialowym, bez wątpienia. :D :D Nigdy bym się tego nie spodziewał po Kapitanie. W podobnym czasie o tym fakcie dowiadują się Ryan z Esposito, których trop doprowadził do policyjnego baru.
Później akcja tylko przyspiesza, świetna scena w hangarze, gdy Roy wyjaśnia wszystko Beckett, a Castle wynosi ją zapłakaną. Strzelanina i Roy pada martwy zabierając ze sobą Lockwooda. Wcześniej w domu wysłał jakieś tajemne akta, mam nadzieję, że trafią do Beckett.
Niesiona trumna, smutna atmosfera, przemowa Beckett i nagle Castle zauważa celownik snajpera. Rzuca się na Kate, ale jest już za późno.
Całe szczęście, że Beckett jest drugą główną postacią i po prostu nie ma możliwości, żeby ją zabić. Przynajmniej mam taką nadzieję...
Jestem ogromnie ciekawy, jak ją wyratują z tego stanu. Miała kamizelkę, kula nie uszkodziła ważnych organów i przeszła na wylot? W tym momencie jest to serial, na którego jesienny powrót najbardziej czekam. :P
<<

Maniac_

Moderator

Ulubiony serial:
Sons of Anarchy

Postdodano 20 maja 2011, o 11:08

No to muszę przyznać, że pojechali z koksem.
Nie był to finał sezonu w żadnym stopniu podobny do dwóch poprzednich, gdzie był generalnie bardzo spokojnie.
W tym finale działo się od początku do końca. Oj działo się, działo.
Kapitan Montgomery okazał się trzecim gliniarzem zamieszanym w zabójstwo sprzed lat. Co prawda moim zdaniem nie okazał się zdrajcą. Chciał chronić swoich ludzi, a w szczególności Kate. Szkoda tylko, że tak długo ukrywał swoje powiązanie z tą sprawą.
Wreszcie uważam, że serial bez tej postaci nie będzie już taki sam. Gościu był na maksa w porządku. Ekipa zawsze miała w nim oparcie. Ciekawe kto będzie za niego.
No i wreszcie finałowa scena na cmentarzu. Kate zostaje postrzelona (zastrzeona?). Zasady logicznego myślenia wskazują na to, że to przeżyje, bo przecież nielogicznym byłoby kasowanie jednej z głównych postaci i kontynuowanie serialu w kolejnym sezonie. Pytań rodzi się przy tym wiele. Kto strzelał? Czy od razu pociągną ten wątek na początku kolejnego sezonu? Co będzie dalej? Jak ten serial będzie wyglądał.

Oczekiwania na kolejną serię?
Więcej Ryan'a i Espozito.
Utrzymanie klimatu.
Delikatny romans Castle'a z Kate.
Kontynuowanie wątku zamachu na Kate.

Niestety na to wszystko będziemy musieli sporo poczekać...
So this is the way it ends...
Regardless of how we got here...
One of the two killers in this cabin has to go away...

Oglądane: Sons of Anarchy, Dexter, Castle, Supernatural, Fringe, Breaking Bad, Burn Notice, Justified, The Mentalist, American Horror Story, True Blood, Homeland, The Walking Dead, Boardwalk Empire.
<<

Raven

Wyróżniony

Postdodano 19 sie 2011, o 00:50

Trochę za łatwo im to odbijanie z sali sądowej poszło...
A teraz komentarz właściwy po obejrzeniu całego odcinka:
Kate!!
Co z tego, że Castle wreszcie powiedział co czuje skoro wybrał najgorszy możliwy moment?!
Tyle pytań... Kto strzela? Co teraz? Jaki będzie nowy szef? Jak rozwinie się sytuacja Castle/Beckett?
Montgomery rzeczywiście został najlepszym policjantem jakim tylko mógł być. Dla mnie postać wspaniała, genialny przełożony i przyjaciel. A tu niespodzianka. Ale trzeba przyznać, że odkupił swoje winy. Nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie teraz bez niego.
Na szczęście nie naczekam się na kontynuację tyle co Ci, którzy byli na bieżąco :D Tak więc wypatrujemy nowych odcinków już wkrótce i mam wielką nadzieję, że serial utrzyma poziom i fabuła zostanie przyzwoicie pociągnięta.
<<

Lynns

Przyjaciel forum

Ulubiony serial:
Dexter, GoT, Castle, BB,

Postdodano 6 sty 2013, o 20:58

Świetny finał sezonu!

Lockwood morduje tego gliniarza w więzieniu. Potem tak akcja w sądzie, kiedy ucieka. Trzecim gliną okazuje się Montgomery, który poświęca swoje życie, ratuje Beckett.

Ostatnia scena postrzelenie Kate na pogrzebie kapitana, Rick mówiący ,,I love, you. I love you, Kate".
,,Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? - Trzeba tylko umieć je po­pełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." - George Bernard Shaw

Watch: Dexter, Games of Thrones, Breaking Bad, Desperate Housewives, Arrow, Castle, TVD.

Blog Watch Read Freaks
Kanał YT