Popularne wątki w tym miesiącu | Kategoria | Odwiedzin |
---|---|---|
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 | TOP5 | |
Seriale, które nie powinny zostać skasowane | Forum ogólne | |
Parapetówka co dać znajomym na prezent | Off-topic | 274 |
Atopowe zapalenie skóry i woda | Off-topic | 237 |
Torba na rakiety tenisowe | O nas, inne & off-topic, Off-topic | 35 |
Badania szorstkości powierzchni | O nas, inne & off-topic, Off-topic | 30 |
Jaki materac polecicie? | O nas, inne & off-topic, Off-topic | 29 |
Opiekun: Czesiek_PL
Powrócił stary przyjaciel Ricka - na szczęście rozstanie nie zakończyło się jego śmiercią, jak początkowo przewidywałem.
Ulubiony serial:
BB / Fringe / MM / SoA
gadu:
3343371
Genialny motyw z autostopowiczem, który próbował się dostać do naszej grupki.
eLMaQ napisał(a):gdzieś w necie natrafiłem na spoiler, że Morgan się niedługo pojawi i nie byłem tak zaskoczony
Dodatkowo warto wspomnieć, że do serialu powróci pewna nieco już zapomniana postać. Fani serialu mogą się domyślać o kogo chodzi. Mowa o Morganie (Lennie James), którego widzieliśmy po raz ostatni na początku pierwszego sezonu kiedy to jego drogi rozeszły się z Rickiem.
autor: steru
źródło: TVline.com
-Dlaczego ludzie walczą między sobą, zamiast stworzyć w więzieniu duże osiedle i uprawiać ziemię... (wiem, że byłoby to trochę nudne, ale mam nadzieję podobny motyw zobaczyć w kolejnych odcinkach),
-Dlaczego nie usuwają samochodów z drogi, przecież jak już wysiedli, to mogli przepchać samochody i zrobić drogę czystą, Jak przyjdzie wiosna i rzeki zaleją pobocza , to nawet takim SUVem nie wyjada...
eLMaQ napisał(a):gdzieś w necie natrafiłem na spoiler, że Morgan się niedługo pojawi i nie byłem tak zaskoczony
Poza tym ten plecak co zabrali do samochodu w ostatniej scenie, to mam takie przeczucie, że należał do tego autostopowicza.
Bo się sparzyli. Próbowali zaufać obcym, a zazwyczaj źle się to kończyło. Teraz jest prawo silniejszego, robisz wszystko żeby przetrwać, a nowe jest zagrożeniem. Ja ich doskonale rozumiem.
Bo przesuwanie aut nie byłoby interesujące?
Teraz też jest prawo silniejszego, a mimo to pracujemy w grupie. Ja ich trochę rozumiem, ale zamiast marnować tyle naboi na Siebie, mogliby dojść do porozumienia i wykorzystać je a walkę ze wspólnym wrogiem. Z drugiej strony dzięki temu jest ciekawsza fabuła, ale brak realizmu, bo naboje nie będą się rodzić same, a jak wiadomo produkcja naboi została zaprzestana.
w paru miejscach przeczytałem, że to najlepszy odcinek serialu. Bez przesady. Podobał mi się klimat i dużo pojedynczych elementów, ale momentami przynudzał i chciało się by już się skończył
genialna była klamra spinająca ten odcinek. Autostopowicz o którym nikt nic nie mówił. Był, próbował się dostać do naszych, oni go konsekwentnie ignorowali. A na końcu jak już wracali znaleźli ciało i też to przemilczeli. Wrócili tylko po zapasy. Świetna wymowa i podkreślenie okrucieństwa tego świata
coraz bardziej podoba mi się też ewolucja Carla. Tutaj trochę irytował, ale nie tak jak kiedyś. Robi coś, walczy, a nie ciągle się gubi. I ma jaśniejszy umysł niż jego ojciec. Widzi więcej i tylko czekać aż pojawi się jakiś większy konflikt na linii Carl/Rick
Twórcy pokazali kilka razy, że mają jaja, więc z niecierpliwością czekam, aż Rick przestanie być szefem grupy (a na jego miejsce wskoczy pewnie Daryl). Mam nadzieję, że się doczekam.
Rick, Michonne i Carl to chyba najbardziej zdehumanizowane postacie w naszej grupce. Merla nie liczę bo nie traktuje go jak swojego
Czesiek_PL napisał(a):Choćby wielkie wojny (opowiadania Borowskiego, Medaliony Nałkowskej), świetnie degradacja człowieka została opisana w takim Władcy Much.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników