Popularne wątki w tym miesiącu Kategoria Odwiedzin
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 TOP5
Seriale, które nie powinny zostać skasowane Forum ogólne
Nauka do aplikacji Off-topic 285
Niepołomice urolog Off-topic 232
Thermomix czy polecacie? O nas, inne & off-topic, Off-topic 231
Wybór ekspresu do kawy do biura Off-topic 227
Klimatyzacja Rzeszów Off-topic 224

3x04 - And Now His Watch is Ended » TOP 5 » Game of Thrones • seriale forumtv.pl

Opiekun: Czesiek_PL

<<

Raven

Wyróżniony

Postdodano 2 kwi 2013, o 12:32

3x04 - And Now His Watch is Ended

Spoiler:

Data emisji: 21.04.2013
<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 22 kwi 2013, o 15:44

Odp: 3x04 - And Now His Watch is Ended

- fantastyczny odcinek! Niespodziewanie wiele się działo i to ważnych rzeczy znaczących albo dla fabuły bądź rozwoju postaci. Konsekwencje tych wydarzeń będą jeszcze długo odczuwalne, a niektóre nawet wskazały nową drogę dla postaci. Cudownie! Dzieje się i jest ciekawiej niż w zesżłym roku. Tylko się cieszyć i żałować, że koniec coraz bliżej
- końcówka mnie ogromnie zaskoczyła. Może nie tym co się wydarzyło bo tak jak w książkach Dany obróciła Nieskalanych przeciw swoim panom, ale w jakim stylu! Nie spodziewałem się, że Emilia Clarke tak dobrze to zagra. Była bezwzględna, jej plan był przemyślany i zadziwiła nim wszystkich. Do tego pokazali Dracarysa i armię w pełnej krasie. Takich widoków mi brakowało. Jestem ciekaw jak będzie dalej wyglądała jej wyprawa, relację z najbliższymi i co się stanie z Nieskalanymi.
- jednak to nie był jedyny zachwycający moment w tym odcinku. W ogóle sporo działo się na otwartych terenach i kamera pokazywała piękne plenery. W Królewskiej Przystani odwiedziliśmy pierwszy raz sept i trzeba przyznać, że pięknie wygląda. Maragary za to dalej manipuluje Joffreya i świetnie jej to wychodzi. Tylko nie podoba mi się, że manipuluje też Sansą (piękne widoczki w Chorwacji! w końcu pokazali coś więcej). Biedna znowu się w coś wpakuje. Chyba, że Lannisterowie będą mieli wobec niej inne plany bo to co pasuje Tyrella i Varysowi może rozwścieczyć Cersei. No bo dawać klucz do północy w ręce Róż?
- załamany Królobójca - podoba mi się to. I teraz dla odmiany to Brianne podnosi go na duchu. Cudowna scena jak próbował nieudolnie walczyć lewą ręką, a potem ta scena przy ognisku. Biedak stracił wszystko i teraz będzie musiał to odzyskać. Teraz jego postać będzie jeszcze ciekawsza.
- dobre było starcie Tywina i Cersei. Chociaż słowo starcie to za dużo. Ona próbuje pokazać mu jaka jest ważna, a on ją ignoruje by w końcu powiedzieć jej prawdę. To ją powinno utemperować. Lub wręcz przeciwnie będzie chciała się teraz pokazać
- rozmowy Varysa i Tyriona jak zwykle świetnie. Szczególnie opowieść jak stracił swoją męskość. I stąd jego nienawiść do magii. Czekam na jego starcie z kapłanem ze skrzyni. Może coś nam powie o Panu Swiatła
- Lord Dowódca nie żyję, Nocna Straż w rozsypce, a Dzicy zbliżają się do Muru. I jak mają teraz chronić krainę człowieka? Została ich tylko garstka i to nie zdyscyplinowana. Moment śmierci Mormonta świetnie pokazany, ale ogólnie bunt mi się średnio podobał. Niestety, ale wątek na północy to teraz ten jeden z najnudniejszych
- mało ciekawa też była scena snu Brana i tego jak matka go zrzuciła z drzewa. Czy to coś znaczy? Sny z reguły mają jakieś znaczenie tylko nie mam pojęcia jak to interpretować
- nie spodziewałem się, że to kiedyś powiem, ale coraz bardziej czuję Rose. To już nie jest ta dziwka z północy, a wyrachowana kobieta, która potrafi handlować nie tylko ciałem, ale też informacjami. Coś mi się wydaje, że dobrze na tym nie skończy
- świetny motyw z Theonem! Bękart Boltona się nad nim znęca psychicznie i jeszcze wydobywa od niego znaczące informację. Jak dobrze, że nie wyrzucono tego wątku do kosza!
- szkoda trochę, że nie pokazano walki Ogara i Berica Dondarriona. Bractwo bez chorągwi jest ciekawe, ale na dłuższą metę może być nużące. Teraz wszystko w rękach Ogara i teoretycznie to on powinien wygrać. Dalej żałuję, że tak mało Aryi. Dalej cwaniakuje i jest pewna siebie, ale mało jej
<<

TomekSzymek

Oglądam seriale

Postdodano 27 kwi 2013, o 18:27

Genialny odcinek!
Wreszcie producenci pokazują swój kunszt i udowadniają niedowiarkom, mam tu na myśli głównie mnie, że nie trzeba się o nic martwić i oni ze wszystkim sobie poradzą. Będę się powtarzał, ale chcę zaznaczyć, że naprawdę działo się wyjątkowo wiele.
Jestem zadowolony oczywiście z biegu wydarzeń dookoła pięknej Dany :) Wspominałem już, że wzbudziła we mnie ogromną sympatię i będę to powtarzał za każdym razem. Domyślałem się, że mniej więcej tak to powinno wyglądać, ale styl w jakim zostało to przedstawione, zrobił na mnie ogromne wrażenie.
Za to silny charakter Maragary zdobył moje serce. Wreszcie znalazł się ktoś, kto weźmie go pod pantofel i trochę uspokoi. Ciekawy jednak jestem, jak dalej rozwinie się ta kobieta i jak zamierza rządzić jako królowa. Fakt, że była w biednej dzielnicy wskazuje na to, że powinna być pozytywną postacią i dbać o swój lud.
Rozmowa Varysa z Tyrionem, jeżeli można to tak nazwać, świetna. Wreszcie dowiadujemy się czegoś więcej o łysym dziwaku :)
No i dzieje się wreszcie coś u Nocnej Straży. Wcześniej ganiali jak głupi, a teraz nareszcie jakiś konkret.

To był zdecydowanie najlepszy odcinek trzeciego sezonu.
<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 29 kwi 2013, o 23:39

Fakt, że była w biednej dzielnicy wskazuje na to, że powinna być pozytywną postacią i dbać o swój lud.

Pozytywną postacią lub ma świetnych ludzi od PR :P Równie dobrze może się okazać świetną manipulatorką i posiadać charakter po babci tylko starannie go ukrywać.
<<

TomekSzymek

Oglądam seriale

Postdodano 30 kwi 2013, o 00:12

Re: Odp: 3x04 - And Now His Watch is Ended

Czesiek_PL napisał(a):
Fakt, że była w biednej dzielnicy wskazuje na to, że powinna być pozytywną postacią i dbać o swój lud.

Pozytywną postacią lub ma świetnych ludzi od PR :P Równie dobrze może się okazać świetną manipulatorką i posiadać charakter po babci tylko starannie go ukrywać.

Juz widac, ze ma zamiar manipulowac krolem, ale pytanie tylko jak ma zamiar wykorzystac ta przewage nad Joffreyem. Moze chciec zagarnac wszystko dla siebie albo, to co tak nie podobalo sie Lannisterom, pomoc potrzebujacym.
<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 30 kwi 2013, o 00:46

Margery musi uważać bo wplątała się w niebezpieczną grę - z jednej strony król, a z drugiej królowa. Musi nim manipulować, ale też nie przesadzić oraz starać się unikać intryg Cersei, która nie pała do niej miłości. Cel Margery jest jasny - chcę zostać tą jedyną królową i nie zawaha się przed niczym. I to mi się tak podoba w tej postaci. Dążenie do celu, wie w co się pakuje, wie jaki na prawdę jest Joffrey, ale i tak wejdzie mu do łóżka by zostać kimś i by zostać zapmiętanym.
<<

Raven

Wyróżniony

Postdodano 6 maja 2013, o 19:43

Ach, Danny *.* Wspaniały koniec odcinka. Danny rozegrała to po mistrzowsku, a aktorka zagrała wspaniale. Drogon jest chyba ulubionym smokiem twórców bo jak na razie to on ze wszystkich smoków dostaje najwięcej czasu. Ale ja nie narzekam - jest wspaniały! Danny zyskała swoją armię i ciekawe jak dalej potoczą się jej losy. Jak na razie jest wspaniale, mam nadzieję, że poziom jej wątku nie spadnie, jak w poprzedniej serii bo mam co do niej wielkie nadzieje.
Margery dalej rozplata swoje sieci. Trzyma Joffrey'a coraz bliżej siebie - sceny w sepcie świetne. I ten wiwatujący tłum, ciekawe, ciekawe. A do ego zaczyna też wplątywać w to Sansę. Sansą interesuje się wielu ludzi - Petyr chce ją zabrać ze sobą, a teraz jeszcze Margery chce żeby zostały przyjaciółkami i też chce by z nią została.
Jamie wymęczony, ostatkiem sił jeszcze walczy ale na nic się to nie zdaje. A Brienne dała mu powód do życia - zemsta.
Lord Dowódca zginął to teraz już w ogóle będzie chaos i anarchia. I kto niby będzie teraz bronił muru? Wrony pouciekają, a wątpię żeby się znaleźli tacy co by faktycznie z powołania i chęci postanowili wrócić na mur i go bronić...
Tyrion dostała tylko moment, ale za to dostaliśmy historię Varysa - o tym jak go wykastrowano. Paskudna historia, ale wreszcie dostanie swoją zemstę. Ciekawy motyw z mężczyzną dostarczonym w skrzyni.
Tywin znów pokazał jaki z niego kochający ojciec. Ale trzeba przyznać, że Cersei się należało - stracił do niej szacunek bo nie jest tak mądra jak jej się wydaje. Dobrze powiedziane. No i już mi się podoba zapowiedź tego, że niby teraz on weźmie młodego Joffrey'a w obroty i spróbuje go utemperować. Coś czuję, że może mieć w tym większe powodzenie niż Cersei, ale z drugiej strony może źle skończyć jeśli zadrze z 'królem'.
A co się z Theonem dzieje to już ludzkie pojęcie przechodzi. Nie, jego siostra wcale go nie ratuje, to Ramsay Snow (jeśli dobrze odgadłam jego imię, bo jeszcze go chyba nie podano) go wodzi i wydobywa z niego informacje i torturuje. Ciekawe, podoba mi się ta postać.
Zdecydowanie za mało Bractwa bez Chorągwi, ale za to braku Robba w ogóle nie odczułam... Zły znak, mogę mieć tylko nadzieję, że to się poprawi.
<<

Chris

Ekspert

gadu:
11098624

Postdodano 11 cze 2013, o 14:34

Genialny koniec, zostanie w pamięci. Niech żyje jedyna właściwa królowa, Dany! :D

Poza tym tak sobie mi się podobał odcinek. Mało sie działo, choc przewinęło się dużo wątków i postaci.

Sceny z Jaimim super. Dobrze to rozwijają.

Margery kwitnie i owija sobie Joffa wokół palca. You go girl!
Debra fuckin' Morgan

do nadrobienia: the good wife, ahs, 30 rock, parks and rec, the shield, justified, mad men, house of cards, sopranos, 6fu, fnl, arrested dev;
big c, west wing, nip/tuck, weeds, qaf, ally mcbeal, in treatment, big love