3.13 Taking a Break From All Your Worries
W między czasie trwania wszystkich "prac" nad Baltarem na pokładzie rozgrywa się akcja "romansowa" Lee upija się coraz częściej w barze, Dualla zaczyna tracić kontrolę nad ich wspólnym życiem. Mówi Lee, że jeśli chce być z Karą, ona nie będzie mu w tym przeszkadzać. W tym samym czasie Kara spotyka się ze swoim mężem, nie potrafi mu jednak jednoznacznie odpowiedzieć, czy kocha Lee. Dręczą ją również pytania dotyczące jej domniemanego przeznaczenia. Spotyka się z Lee i mówi mu o swoim "pomyśle" zostawienia współmałżonków i zostania razem. Lee nie wydaje się aprobować propozycji Kary, twierdząc, że kolejnego dnia ona i tak zmieni zdanie. Koniec końców Lee ponownie się upija i gubi obrączkę, gdy trzeźwieje przeprasza Duallę i prosi ją o drugą szansę. Jednak jego spojrzenie nieustannie wędruje w stronę Kary, dobrze bawiącej się przy barze ze swoim mężem Samem.
© Nikola
---------------------------------------------------------------------
Zdjęcia promocyjne:
---------------------------------------------------------------------
Odcinek mi się podobał Wcześniej byłam przekonana, że Baltar okaże się cylonem, teraz już sama nie wiem, ale jeszcze nic nie jest przesądzone