Wow, 2 seria kończy się świetnie!

Cały sezon trzymał wyśmienity poziom, moim zdaniem nawet lepszy od 1 sezonu.
Nucky dał sobie radę i można powiedzieć, że wygrał.

Sprawa z nowym skarbnikiem została "rozwiązana", Eli przyjmie jego zarzuty i wyląduje na rok lub dwa lata w więzieniu, a Margaret nie musiała zeznawać, gdyż została jego żoną. Trzeba przyznać, że załatwił Esther Randolph po mistrzowsku.
Swoją drogą świetnie zostały zrealizowane przenikające się sceny ślubu państwa Thompson i próby przemówienia Esther.

Darmody...w sumie po tym, co dostaliśmy w poprzednim odcinku (czyli praktycznie całkowite przedstawienie tej postaci i zamknięcie jej wątków), mogłem się spodziewać, że twórcy planują ukatrupić Jimmy'ego. Ale nie chciałem w to wierzyć, bo strasznie polubiłem gościa i będzie mi go brakowało.

Aczkolwiek scena jego zabójstwa na cmentarzu, podczas ulewy i z ręki samego Nucky'ego została nakręcona wprost genialnie!

Tak samo jak pojmanie winnych postrzelenia ludzi Chalky'ego wykonane przez Harrowa i Darmody'ego na początku odcinka.
Margaret wywinęła niezły numer na koniec tego sezonu.

Nie mogę rozgryźć tej postaci, jest tak niesamowicie nieprzewidywalna. Najpierw ratuje Thompsona biorąc z nim ślub praktycznie pod przymusem, aby później przepisać jego ziemię na rzecz kościoła.

Już nie mogę się doczekać, jak zareaguje Nucky i jego ekipa na taki rozwój wydarzeń.

Van Alden - muszę przyznać, że strasznie wkurzała mnie ta postać (zwłaszcza w 1 sezonie), ale w tej serii wyrósł z niego jak dla mnie strasznie interesujący bohater.

Ciekawy jestem co zrobi podczas ucieczki z nianią i dzieckiem.

Już nie mogę się doczekać na dalsze losy postaci z "BE".
Podsumowanie 2 sezonuUlubione postacie:- Chalky White
- Richard Harrow
- Dunn Purnsley
- Owen Sleater
- Esther Randolph
Nielubiane lub wkurzające postacie:- Lucy
- Eli Thompson
- Gillian
- Komandor
- Munya
Najlepsze sceny, momenty:- zabójstwo Jimmy'ego Darmody'ego
- zabójstwo pana McGarrigle podczas pobytu Nucky'ego w Belfaście