Popularne wątki w tym miesiącu Kategoria Odwiedzin
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 TOP5
Seriale, które nie powinny zostać skasowane Forum ogólne
Nauka do aplikacji Off-topic 285
Niepołomice urolog Off-topic 232
Thermomix czy polecacie? O nas, inne & off-topic, Off-topic 231
Wybór ekspresu do kawy do biura Off-topic 227
Klimatyzacja Rzeszów Off-topic 224

2x07 That Night A Forest Grew » Dexter » Odcinki • seriale forumtv.pl

2007

Opiekun: Czesiek_PL

<<

WhYdOC

Uploader

Ulubiony serial:
The X-Files

Postdodano 7 lis 2007, o 03:55

2x07 That Night A Forest Grew

A written manifesto from the "Bay Harbor Butcher" sends the Special Task Force in charge of capturing the killer into chaos. All part of Dexter's plan as he tries to be more "pro-active" in keeping Agent Lundy off his tail. But things start to spiral downward for Dexter as Lila's influence begins to take its toll on Dexter's personal life.
Obrazek
<<

WhYdOC

Uploader

Ulubiony serial:
The X-Files

Postdodano 13 lis 2007, o 02:37

Re: 2x07 That Night A Forest Grew

Mało który serial ostatnio (poza Supernatural oczywiście :cool:) trzyma poziom tak jak Dexter! Bardzo fajny odcinek! Lubię kiedy rozwiązanie (pozorne) jednej kwestii generuje kolejne "zagięcia akcji".
Fajnie sobie Dex poradził z Doakes'em, ale teraz Doakes nie będzie już oficerem "na służbie" i rywalizacja może sie trochę "zagęścić". Swoją drogą super by było, gdyby Dex'owi udało się wmanewrować Doakes'a w bycie "Rzeźnikiem z Zatoki" :D
Tak jak się spodziewałem, będzie coś "na rzeczy" między Deb a Lundy'm.
Lundy domyślił się, że zabójca ma doświadczenie w procedurach policji... To nie wróży dobrze Dexter'owi, ale świetnie rozwojowi wypadków :D
Dex przywiązał sie do dzieci Rity... Z jego historią to zrozumiałe. Niestety, nie wiem co musieliby zrobić scenarzyści żebym polubił Ritę... Z pewnością ta próba z postawieniem się matce nie wystarczy.
No i wreszcie Lila... Cholera, uwielbiam ją (choćby za tą "instrukcję obsługi" na początku :cool:) ale z tym pożarem, to przegięła. Nie dość, że się kiedyś już wygadała Dex'owi, że spaliła swojego poprzedniego chłopaka ("niby" nie wiedząc, że jest w mieszkaniu) to się chyba jeszcze Dexter zorientował, że ten cały pożar to lipa...
Obrazek
<<

Be Ironic

Znawca

Ulubiony serial:
Black Books, VeronicaMars

Postdodano 13 lis 2007, o 20:11

Lila powalona zdrowo jest xP Pasują z Dexem do siebie. Ale znając życie, wróci do Rity...
A Doakes pewnie jeszcze bardziej go teraz będzie cisnął po prostu. Ale cóż, ważne, ze słodka zemsta sie dopełniła :P
Obrazek
<<

henet

Oglądam seriale

Postdodano 13 lis 2007, o 21:01

Doakes - :evil: świetnie Dex to rozegrał.

Dex:No matter what you try, no matter when,
No matter how hard you work,
I'll always be a step ahead of you for one simple reason.

Doakes: And what's that?
Dex: I own you.

Deb - ma babka gust co do facetów... ekhm. :)

Lila - coraz bardziej mnie denerwuje. Jest w niej coś sztucznego. Sama jej twarz mnie denerwuje, bo wygląda jakby miała z 10 operacji plastycznych. :P A teraz jeszcze ta sprawa z pożarem, o nie, chyba wolę już nudną do bólu Ritę.

czekam na następny odcinek! zwłaszcza, że Lundy coraz bardziej drepcze Dexowi po piętach.
So?
<<

bishop

Użytkownik

Postdodano 14 lis 2007, o 10:18

No no robi się coraz ciekawiej....
Manifest miał zmylić, a zamiast z tego naprowadził Lundego na trop...

Z Doaksem- Dexter pojechał po badzie... też mi przeszło przez myśl że może uda się Dexterowi wmanwerować go w "Rzeźnika":)

Taki obrót z Lila nasuwa mi dwa rozwiązania serii:
1. Dexter zmyla trop- aresztują Doaksa, zaczyna nowe życie bez morderst z Ritą, ale zazdrosna Lila spala ich:)
2. Dexter przekonuje się że Lila jest piromanką i zrobi z nią to co kiedyś z bratem- znowu dokona poświęcenia w imię kodeksu Harrego...

Ciekawe czy będzie następna seria:)

2.
<<

zoey

Przyjaciel forum

Ulubiony serial:
Supernatural

Postdodano 15 lis 2007, o 01:05

ja tez uważam, że Lila to taka żeńska wersja Briana... niby podobna do Dexa ale nie majaca samokontroli i chcaca coraz wiecej jak Zabójca z samochodu chłodni zapewne skonczy... ale wczesniej niezle zajdzie za skore Dexowi... mysle ze Brian wymierzyl przeciwko Deb a Lila bedzie atakowac Rite i dzieciaki... Lundy i Deb no no urocza para... mysle ze w najblizszych odcinkach jak tylko Dex sie dowie ze ktos z wydzialu jest podejrzewany bedzie chcial nakierowac trop na Doaksa...
<<

KraX

Przyjaciel forum

Postdodano 15 lis 2007, o 19:13

Znowu kolejny super odcinek.

Świetne Dex spowodował zawieszenie Doakesa. Niestety ma to teraz wielką wadę, po tej akcji Doakes na pewno będzie śledził Dexa i tropił uzywająć nieoficjalnych źródeł.

Lila mnie zaskoczyła, chyba jednak nie udało się jej zlikwidować wszystkich jej uzależnień. Zgadzam się z innymi, że teraz to taki odpowiednik Briana i że teraz Rita i dzieci mogą być w niebezpieczeństwie.

Wrabianie Doakesa w Rzeźnika jakoś mi się nie widzi
Niewiedza nie hańbi, większość poczytuje ją za szczęście.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
<<

Klatus

Oglądam seriale

Postdodano 18 lis 2007, o 15:41

W tym odcinku straciłem sympatię do Lily nie dość, że zrobiła się strasznie sztuczna, na każdym kroku pokazuje cycki, jest manipulatorką i ma totalną władze na Dexterem.

Dexter niby załatwił Doakesa, ale ten teraz będzie na każdym kroku za nim łaził i już jest pewien w 100%, że Dexter jest w coś zamieszany.
See you in another life, brother...
<<

0lina

Przyjaciel forum

Postdodano 18 lis 2007, o 18:01

bishop napisał(a):Ciekawe czy będzie następna seria:)

jest juz oficjalnie potwierdzone, że będzie

a Lila to niezła szajbuska ;)
<<

tlen.exe

Administrator

Postdodano 23 lis 2007, o 02:45

Ale mnie już te baby denerwują w tym serialu.

Laila - za wszystko.
Rita - za to że jeste taka normalna.
Mamusia - za to że jest jak moja pani od historii. lol
Deb - nadopiekuńcza.

Ogólna katastrofa w tych serialach ostatnio. Przejdę chyba na bajki.

Będzie kolejny sezon? Kurde, mogliby skończyć na tym.
We Are The World haiti
<<

WhYdOC

Uploader

Ulubiony serial:
The X-Files

Postdodano 24 lis 2007, o 05:47

tlen.exe napisał(a):Będzie kolejny sezon? Kurde, mogliby skończyć na tym.

Ani mi się waż tak gadać! Przejdź na te bajki, ale od Dexa to wara! ;)
Obrazek
<<

tlen.exe

Administrator

Postdodano 24 lis 2007, o 13:03

No ale przecież to się robi very nudne i po co cytujesz ostatni post?
We Are The World haiti
<<

WhYdOC

Uploader

Ulubiony serial:
The X-Files

Postdodano 24 lis 2007, o 23:25

A co przeszkadza Ci? Cytuję ostatni post bo nie odnoszę się do całości Twojej wypowiedzi a jedynie do jej części.
A co do Dextera - to rzecz gustu - mnie nie nudzi.
Obrazek
<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 28 sty 2008, o 23:38

Mnie tym bardziej i z odcinka na odcinek jest lepiej lub co najmniej tak samo ;P ale rzeczywiście mogliby się pozbyć Laily bo jest naprawdę wnerwiająca.

Debra zaczęła słuchać Chopina, o lol :) Landy rozpracował Dextera, który ma jeszcze większe problemy niż przed manifestem. Doakes załatwiony i to w jakim stylu :) Lila ma problemy i to poważne. Prawie jak Dex :)
<<

mateusz698

Oglądam seriale

Postdodano 7 sie 2008, o 23:48

Ale mnie wkurzyła ta zdzira Lila ... Kurla wole jak Dex był z Ritą :D Jakoś tak nie podoba mi się ta jej postać. Doakes, hehe znowu Dex pokazał swoją przebiegłość :P Świetnie to wykonał, aż mi się śmiać chciało !! Odcinek b. dobry, dałbym 9/10 .
Obrazek
<<

bluevein

Przyjaciel forum

Postdodano 2 wrz 2008, o 20:36

Ha! wiedziałam xD było coś na rzeczy z tą Lilą, że jej nie polubiłam. Może i było z nią ciekawiej Dexterowi, ale na pewno już więcej nie będzie.

Plan z manifestem był dobry, ale jak zawsze obrócił się przeciw Dexowi :D
No nic tylko obejrzeć kolejny odcinek :)
Want your bad romance.
<<

Chris

Ekspert

gadu:
11098624

Postdodano 3 sie 2011, o 22:16

Odp: 2x07 That Night A Forest Grew

Mam nadzieje, że Dex sie domyśli, że Lila jest beeee i wróci do Rity. Nie wiem co wy do niej macie. Ja ją uwielbiam, no ale jak każdą role Julie Benz (Darla w Buffy wtf! :D).

Debra/Lundy - lol. :P

Lundy myśli i sie domyślił, że rzeźnik pracuje w policji. Ciekawe co Dex na to.

Akcja z Doakes'em świetna!
Debra fuckin' Morgan

do nadrobienia: the good wife, ahs, 30 rock, parks and rec, the shield, justified, mad men, house of cards, sopranos, 6fu, fnl, arrested dev;
big c, west wing, nip/tuck, weeds, qaf, ally mcbeal, in treatment, big love