dodano 6 paź 2011, o 18:01
Obok Shameless najlepsza premiera tamtego sezonu powróciła. Bardzo się cieszę.

Co do odcinka to nie zawiodłem się. Po raz kolejny trzeba pogratulować twórcom za świetne przedstawienie czasów prohibicji. Ku Klux Klan i napad na Chalky'ego - aż dech zapierało. Nie będę się rozpisywał na temat tej organizacji, bo już kiedyś o tym pisałem, ale cieszę się, że w BE jej nie zabrakło i dzięki serialowi możemy poznać bliżej zasady działania KKK.
Czekam na jakiś prawdziwy boom w stosunkach Jimmy-Nucky. Na razie jest jeszcze spokojnie, ale burza wisi w powietrzu. Nucky do tego został aresztowany za sfałszowanie wyborów, no ciekawe czy Jimmy, Eli i Komandor nie maczali w tym palcy...
Nelson - agrhh, jak ja nie znoszę tej postaci. Do tego jego żonka. Idealnie do siebie pasują. "Państwo Gburowie".

Nelson można powiedzieć, że teraz prowadzi podwójne życie...
Bardzo mi się podobała scena w kinie. Taka mało znacząca, a jednak...
eLMaQ napisał(a):Harrow, uwielbiam tą postać. Widać, że trochę zazdrości Jimmy'emu takiego życia. Ale liczę, że kiedyś spotka kogoś wyjątkowego.

Dokładnie, postać jest po prostu mega. Ale pisałem o nim praktycznie w każdym temacie z tamtego sezonu, więc może już sobie daruję.

Po prostu oby więcej go było!
Prawie zapomniałbym napisać o scenie, kiedy Nucky przekonuje czarnych, że są bezpieczni, nie mają się czego obawiać, a potem przemawia do białych i rzuca obelgi w stronę czarnej ludności Atlantic City. Tak jak napisał eL - Nucky to genialny manipulator i tyle. Przy okazji Buscemi odwala kawał niesamowitej roboty! Zresztą całe aktorstwo Boardwalk Empire jest świetne. Nie można mieć zarzutów...
Na bieżąco: Dexter, Breaking Bad, Sons of Anarchy, True Blood, White Collar, Fringe, The Vampire Diaries, Californication, Supernatural, 90210, Skins, Shameless, Boardwalk Empire, The Walking Dead, Game of Thrones, Person of Interest, New Girl, American Horror Story, Homeland, Luther
Nadrabiam: That '70s show, The Wire, Desperate Housewives, Castle, Damages
Obejrzane: BH 90210, The X-Files, Prison Break, Lost, Rubicon, The Killing