Popularne wątki w tym miesiącu Kategoria Odwiedzin
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 TOP5
Seriale, które nie powinny zostać skasowane Forum ogólne
Nauka do aplikacji Off-topic 285
Niepołomice urolog Off-topic 232
Thermomix czy polecacie? O nas, inne & off-topic, Off-topic 231
Wybór ekspresu do kawy do biura Off-topic 227
Klimatyzacja Rzeszów Off-topic 224

2.12 Disconnect » TOP 5 zakończonych seriali » Prison Break • seriale forumtv.pl

<<

KaruzeL

Przyjaciel forum

Postdodano 22 lis 2006, o 16:20

2.12 Disconnect

Na starcie dowiadujemy się, że ojciec Micheala wcale nie był taki obojętny na los synów, gdy M trafił do rodziny, w której był bity i zamykany przez opiekuna w komórce - tatuś go odbił przy okazji zabijając oprawcę. No i to by było na tyle flashbacków, gdyż pojawia się Mahone i zaczyna do nich strzelać, ojciec przyjmuje jeden strzał na wątrobę i umiera, podczas ucieczki. Na łożu śmierci jednak zdążył przekazać im, że Sara ma taśmę, dzięki której uniewinnią Linka. Kopią dołek dla tatusia i stawiają krzyżyk. Mahone wyciąga od postrzelonego meksykańca (przez Sucre), gdzie i kiedy mają wylecieć za granice i sprowadza myśliwce. M i L w ostateczności nie wsiadają do samolotu, gdyż chcą zostać i walczyć o wolność Linka, natomiast Sucre odlatuje, a za nim myśliwiec, więc całkiem możliwe że Sucre już nie ma.
Za horyzontu pojawia się Mahone, zauważa stojącego L i M na drodze oni jego też i pryskają żeby znaleźć pole i zadzwonić do Sary, jak już poszukiwania kończą się sukcesem, to wbija się w ich samochód Mahone i tak kończy się ten odcinek oboje są na kolanach przed agencikiem.

Teraz inne wątki: Sara dzięki głupocie Kellermana żyje (on chyba nie długo pożyje, już po niepowodzeniu z zagładą Sary inni agenci usuwają wszelkie dowody jego życia), bo miał ją utopić (co pewnie trwałoby z 2-3 minuty), więc nie tracąc czasu wyszedł z łazienki, w sumie nie wiem na co liczył, że ona sama się utopi ? No i lekko poobija skokiem z pierwszego piętra ucieka. Potem niczym rambo zszywa się na żywca w miejskiej toalecie (rany które poniosła w wyniku skoku na przednią szybę samochodu).

Belick zostaje podejrzany i aresztowany o zabójstwo tego drugiego klawisza.
<<

Taifun

Administrator

Ulubiony serial:
Game of Thrones

Postdodano 22 lis 2006, o 17:28

T-Bag nie jest głupi nawet ;p
Szkoda, że Aldo umiera, ciekawe czy to ostatnia ofiara...
Obrazek
<<

bibby

Użytkownik

Postdodano 22 lis 2006, o 19:25

Nie oglądałem jeszcze, ale mam jedno pytanie. Oglądałem promix i byl tam taki wątek, że jak Linc przedstawił Scofieldowi ojca to Michael zaczął mówić, że zna tego pana ( w domyśle chodziło o ich ojca) i czy własnie to jest ten motyw, który opisałeś
gdy M trafił do rodziny, w której był bity i zamykany przez opiekuna w komórce - tatuś go odbił przy okazji zabijając oprawcę

??
<<

misslost

Użytkownik

Postdodano 22 lis 2006, o 21:50

całkiem możliwe że Sucre już nie ma.

Pesymistyczne założenie, ale też mam takie obawy. Zresztą, ta dziecinna radość Fernando wsiadającego do samolotu i ta gadka Michaela o dłoniach splamionych krwią, tylko czyją, dawały dużo do myślenia. Ale ciągle się pocieszam, że Sucre ocaleje :)

Okropne było to zszywanie się Sary, brr.

Ciekawa jestem, jak się chłopaki wywiną Mahone'owie. O ile...

Och, jaki niedosyt spowodowany ostatnią sceną. Żeby chociaż Michael krzyknął do telefonu 'love you' czy inne jakieś ckliwe słowa, i byłabym wniebowzięta. No ale chyba dość sentymentalizmu było w całym odcinku.
<<

Taifun

Administrator

Ulubiony serial:
Game of Thrones

Postdodano 22 lis 2006, o 21:50

ładnie ten jego przybrany ojciec go lał.
Obrazek
<<

bibby

Użytkownik

Postdodano 25 lis 2006, o 20:31

Odcinek całkiem, całkiem.
Z Sucre, dowiemy się raczej przynajmniej po częscie w 13 odcinku, przynajmniej na promixie jest on pokazany co się z nim będzie działo choć nie wiadomo w jakim stopniu się dowiemy.
A po za tym to szykuje nam się podobno niespodzianka według jakiś przemycanych informacji.
Ale wracajać do 2x12 to szkoda Aldo jak ktoś wcześniej wspominał, niewiadomo czy M lub L będą mieli taki posłuch i szacunek reszty ekipy a ona na pewno bym im się przydała.
<<

Jack

Oglądam seriale

Postdodano 26 lis 2006, o 14:32

No odcinek świetny godny polecenia :) i wygląda na to ,że Sucre zginie :/ no chyba ,że wleci na granice Meksyku i nie dostaną pozwolenia na zestrzelenie go chodz mogą być też inne wyjścia bo jak wiemy twórcy maja głowe pełną pomysłów i mogą wymyśleć wszystko :] No i niestety Bracia zostaną raczej złapani. Co do ostatniego 13 odcinka mini sezonu 2 zapowiada sie smakowicie i juz nie moge sie doczekać by go obejrzeć :] bo jak zapowiadają twórcy bedzie dużo wyjaśniać :] Chwała Telewizji Fox :pada:
Obrazek
Serial wszechczasów:Charlie Jade !!!
<<

pietras01

Użytkownik

Postdodano 27 lis 2006, o 02:03

Jak dla mnie odcinek przeciętny, gdy zobaczyłem jak ojciec ostrzeliwuje się z z agentem, od razu wiedziałem że zginie. Typowy amerykński motyw filmowy, bohater poznaje ojca, ma do niego pretensje, ojciec ginie, bohater płacze, i na koniec mówi że go kocha, czy inne ckliwe teksty... blee... myślałem że po tym serialu moge sie spodziewać bardziej oryginalnego rozwiązania :?
<<

Nina

Użytkownik

Postdodano 15 gru 2006, o 16:21

Bardzo fajny odcinek, podobał mi się wątek już zaczęty w poprzednim a tutaj kontynowany a mianowicie Sara wrzucona do wanny pełnej wody. Właściwie to uratował ją ten facet który zapukał i kazał Kelermanowi sciszyć TV...
I widać było, że dotąd bezwzględny agent K. miał poważne opory przed zamordowaniem Sary, czyżby mu na niej zaczynało zależeć?
Umierający ojciec Linca i Michaela powiedział "Znajdźcie Sarę Tancredi, bo tylko ona może to zakończyć." wiec mam nadzieję, ze wywiną się Mahone i odnajdą z panią doktor.
T-Bag, OMG niezły z niego numer i dowiódł tego po raz kolejny :x

A Bellick w końcu ma za swoje, bardzo dobrze że go podejrzewają o morderstwo, posiedzi i zmieni nastawienie do więzniów :D
Obrazek 4ever love *.*
<<

Nikola

Przyjaciel forum

Postdodano 4 sty 2007, o 23:25

Nie, nie, nie, tylko nie Sucre, kurde! Nie mogą zestrzelić tego samolotu z nim :o Ja nie chcę :(

T-Bag to w ogóle jest nieźle szurnięty, ale to już raczej wiadomo od dawna, a Bellickowi dobrze tak, za bardzo kombinował, to teraz przekombinował, może go wrzucą do więzienia, gdzie pracował i zajmą się odpowiednio nim współwięźniowie? :D

Mahone.. ehm, czyżby koniec ucieczki? :/

Sara zszywająca się.. - mogli sobie darować pokazywanie tej rany :P Brr..

Szkoda ich ojca, no ale cóż zrobić :P
<<

HeroSHI

Postdodano 7 mar 2007, o 11:43

To w sumie nie zastrzelili sucre... szczerze to juz nie pamietam jak to bylo... :)
<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 7 mar 2007, o 18:24

HeroSHI napisał(a):To w sumie nie zastrzelili sucre... szczerze to juz nie pamietam jak to bylo... :)

Wyskoczył na spadochronie, pilot miał już mniej szczęścia.

Link: BBcode: Link: HTML:

Powrót do Sezon 2