Popularne wątki w tym miesiącu Kategoria Odwiedzin
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 TOP5
Seriale, które nie powinny zostać skasowane Forum ogólne
Nauka do aplikacji Off-topic 285
Niepołomice urolog Off-topic 232
Thermomix czy polecacie? O nas, inne & off-topic, Off-topic 231
Wybór ekspresu do kawy do biura Off-topic 227
Klimatyzacja Rzeszów Off-topic 224

1x13 The Parting of The Ways (2) » Doctor Who » Odcinki • seriale forumtv.pl

Opiekun: Czesiek_PL

<<

Bee132

Przyjaciel forum

Postdodano 14 lip 2008, o 22:32

1x13 The Parting of The Ways (2)

Rose Tyler widzi niebezpieczeństwa i cuda podróżując z Doctorem, ale teraz ich przyjaźń zostaje wystawiona na próbę. Flota Daleków zbliża się do Ziemi. Doctor wpada na pomysł, który mógłby unicestwić całą flotę wroga, ale zarazem zniszczyć populację Ziemi. Dlatego podstępem odsyła Rose na Ziemię a sam staje do walki z czasem budując emiter śmiercionośnych fal. Rose jednak nie daje tak łatwo za wygraną.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
<<

justin

Moderator

Ulubiony serial:
doctor who

Postdodano 15 lip 2008, o 17:48

Re: 1x13 "The parting of the ways"

Koniec starego- początek nowego Doktora. Szkoda mi tego starego Doktora, naprawdę go lubiłam, ale myślę, że i tego polubię.
Jack jak zwykle świetny, hah i te pocałunki :D Dobrze, że Rose wracając uratowała też Jacka.
I szkoda, że nie zabrali go ze sobą.
Ogólnie nie lubię tych całych Daleków, ale odcinek mi się podobał.
fan of british tv.
Oglądam: Hart Of Dixie, Super Fun Night, The Carrie Diaries, Dracula, The Crazy Ones, Ravenswood
Czekam na powrót: Doctor Who, Switched at Birth, The Fosters,Twisted, Baby Daddy
Do nadrobienia: Merlin
Planowane:
<<

Trish

Przyjaciel forum

Postdodano 18 lip 2008, o 18:44

Re: 1x13 "The parting of the ways"

Pamiętam jak oglądając po raz pierwszy byłam zaskoczona, gdy on pocałował Doctora, byłam tak skupiona na gapieniu się na Jacka, że przy koncówce właściwie zgubiłam wątek i nie byłam pewna co się dzieje xD
A co do Daleków to nigdy nie łapałam czemu ludzie ich tak lubią, tak jak wszyscy mają ich action figures, tak ja nie chciałabym mieć :P
<<

Chris

Ekspert

gadu:
11098624

Postdodano 15 lip 2009, o 19:36

Re: 1x13 The Parting of The Ways (2)

Wielkie boom na koniec sezonu. ^^ To mi się podoba. Nowy Doctor? Co prawda tego się spodziewałęm, bo od czego są spoilery, ale jestem ciekawy jaki on będzie. Mam nadzieje, że Dalekowie pokonani zostali forever. Jack na szczęście "ożył". :P Podobała mi się reakcja Jackie i Mickey'ego na powró Rose do domu i ta jej determinacja, żeby wrócić na tą Satelitę...

No to pora na Christmas Invasion. ^^
Debra fuckin' Morgan

do nadrobienia: the good wife, ahs, 30 rock, parks and rec, the shield, justified, mad men, house of cards, sopranos, 6fu, fnl, arrested dev;
big c, west wing, nip/tuck, weeds, qaf, ally mcbeal, in treatment, big love
<<

kinia

Oglądam seriale

Postdodano 16 sie 2009, o 22:49

Łiiii Dalekowie starci na pył, mam nadzieję, że nigdy już nie zobaczymy tych świecących kubłów na śmieci :P
Rose zuch dziewczyna, wejście smoka z 'iskierkami' w oczach :D i Jack is a live, czyli tak jak powinno być :) pocałunki mnie zbiły z tropu - dobrze, że wcześniej tutaj nie zaglądałam, bo popsułabym sobie niespodziewankę xD
Nowy Doctor, nowe zęby :D
<<

Chris

Ekspert

gadu:
11098624

Postdodano 17 sie 2009, o 10:12

kinia_c napisał(a):Łiiii Dalekowie starci na pył, mam nadzieję, że nigdy już nie zobaczymy tych świecących kubłów na śmieci :P

:D - tyle powiem.
Debra fuckin' Morgan

do nadrobienia: the good wife, ahs, 30 rock, parks and rec, the shield, justified, mad men, house of cards, sopranos, 6fu, fnl, arrested dev;
<<

Tristan

Moderator

Ulubiony serial:
Doctor Who

Postdodano 27 sty 2010, o 15:28

Odp: 1x13 The Parting of The Ways (2)

A ja sądzę, że po drodze ich jeszcze zobaczymy :P Nie, żebym ich lubił xD

Nowy Doctorek - wreszcie :P Bo tego się spodziewałem, ale za tym starym będę tęsknił :(

I dlaczego Jacka nie wzięli ze sobą? :(
trust him... he's a doctor!
<<

Chris

Ekspert

gadu:
11098624

Postdodano 27 sty 2010, o 17:50

Wreszcie, pff. :P Eccleston stwierdzam z perspektywy czasu zły nie był. :P

Co do Jacka - ja tego nie wiem do teraz... :P Ale może dlatego, że nieuważnie oglądałem. :p
Debra fuckin' Morgan

<<

Tristan

Moderator

Ulubiony serial:
Doctor Who

Postdodano 27 sty 2010, o 18:06

Re: Odp: 1x13 The Parting of The Ways (2)

Chris napisał(a):Wreszcie, pff. :P Eccleston stwierdzam z perspektywy czasu zły nie był. :P

Ja nie twierdze, że był zły ;) Bardzo go polubiłem i będę wspominał z sentymentem. A z drugiej strony nie mogłem się doczekać kiedy pojawi się ten "New" bo wszyscy się nim strasznie zachwycają :P
trust him... he's a doctor!
<<

justin

Moderator

Ulubiony serial:
doctor who

Postdodano 27 sty 2010, o 18:31

istnieją też zwolennicy Dziewiątego Doctora więc i Ty możesz nim być :P
Ja też bardzo go lubiłam, ale po prostu moim sercem zawładnął Dziesiąty :P
fan of british tv.
Oglądam: Hart Of Dixie, Super Fun Night, The Carrie Diaries, Dracula, The Crazy Ones, Ravenswood
Czekam na powrót: Doctor Who, Switched at Birth, The Fosters,Twisted, Baby Daddy
Do nadrobienia: Merlin
Planowane:
<<

kinia

Oglądam seriale

Postdodano 27 sty 2010, o 23:10

Yep, wiadomo Ten to wg mnie najwspanialszy Doctor :D
<<

Sherrry

Oglądam seriale

Ulubiony serial:
Doctor Who, Life on Mars

gadu:
5892953

Postdodano 5 lip 2010, o 11:09

Blokady na kolejnych piętrach i "jesteś najsłabszym ogniwem" :D cool.

Zmiana postaci Doctora? Interesujące.
<<

Chris

Ekspert

gadu:
11098624

Postdodano 5 lip 2010, o 11:22

Świetny odcinek, koniec dziewiątego Doctora, początek dziesiątego.

Szkoda, że nie wzięli Jack'a... Teraz już jestem pewny, że to dlatego, że myśleli, że umarł.

Ogólnie 9th był świetny i zdecydowanie go uwielbiam.
Debra fuckin' Morgan

<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 16 wrz 2010, o 02:26

To już zmiana Doktora? Przez cały odcinek zastanawiałem się czy będzie to teraz czy w Christmas Invasion :) Fajny nowy, ale 9th bardzo mi się podobał. I te jego odstające uszy xD
Wątek Bad Wolf fajnie się rozwinął z Rose. A końcówka była epicka z tym wirem czasu. I ten kiss Doktora i Rose :)
Świetna walka z Dalekami. Odcinek miał przez to fajny klimat i momentami był niezłą parodią :)
Dalekowie świetnie. Tylko jak te puszki się przekrzykują to muszę ściszać głośniki bo strasznie irytujące :)
Fajne rozmowy Doktora z Imperatorem Daleków. Uwielbiam w Doktorze te dialogi gdzie poruszają ważne sprawy.
<<

Raven

Wyróżniony

Postdodano 21 mar 2014, o 21:08

Doktor odsyła Rose, ale ta się na szczęście nie poddała.
Z pomocą matki i swojego wspaniałego ex dostaje się do serca TARDIS. A później to już bajka.
Świetna scena jak Rose mówi, że widzi co było, co jest i co będzie a Doktor na to, że są tacy sami :D
TARDIS i Bad Wolf powiązane, wszystko się łajnie rozwiązało. Rose użyła swoich supermocy i pozbyła się Daleków a nawet przywróciła życie Jackowi :)
A później był kiss i pożegnanie starego doktora a powitanie nowego. Bardzo fajny finał :)