When out on a hunt, Arthur encounters a huge monstrous creature never before seen. Gaius realises it is a Questing Beast, a creature conjured from the nightmares of a long-dead king, whose bite is always fatal. When Arthur faces the creature again, it is vanquished... but Arthur is bitten and his life hangs in the balance. Merlin is told by the Great Dragon to seek the Isle of the Blessed, where members of the old religion have the power to save the future king. However, there is a price to pay. In order for a life to be saved, a life must be taken...
Premiera: 13 grudzień 2008
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
OMG Szczerze mówiąc średnio pamiętam o czym był odcinek, pamiętam głównie, że sprawy nie rozwiązały się ani trochę tak jak się spodziewałam/miałam nadzieję, i że było pełno scen rodem z fanfików A poootem poszłam spać, bo ledwo utrzymywałam moje oczy otwarte
Skąd nagle się wzięło to uczucie Arthura i Gwen? nie za szybko?
poza tym minimalna ilość Morgany w tym odcinku mi się nie podobała... no i ogólnie po raz pierwszy nic nie czułam między Arthurem i Merlinem. Dla mnie to była taka powrótka wszystkiego co widzieliśmy. Merlin znowu uratował Arthura, ktoś znowu był umierający, ble ble ble.
To nie jest jeszcze uczucie, to takie scenki pokazujące, że oni się lubią czy tam szanują, abyśmy w następnym sezonie nie byli za bardzo zaskoczeni, gdy się zacznie dziać coś więcej
Si, Morgany powinno być więcej a nie tylko parę scenek, gdzie była przerażona swoimi wizjami. Jeden plus - ona wie.
I scena Merlina z Arthurem była genialna, fakt powtórka ich zwyczajowych insults ale to akurat było nawiązanie do pierwszego odcinka. I do Arthura chyba zaczyna coś docierać. I Merlin raczej uratował Arthura a nie sam siebie Plus wreszcie zaczyna się jakaś poważniejsza magia.
Jak na mój gust na finał to było bardzo dobre [biorąc do tego pod uwagę jaką poprzeczkę postawiło DW] tylko damn, ktoś powinien był umrzeć! Bo wyszło tak cukierkowo, że Merlin uratował wszystkich Plus czy niby naprawdę Nimueh ma być na amen martwa? Tak... dziwnie
I to jest kompletnie dziwne ile radości może przynieść napis WILL RETURN Tym bardziej, że już wiadomo było, że będzie drugi sezon. Ale to takie... brytyjskie
Że niby nie będzie Arthur/Gwen? Będzie, będzie, na samym początku twórcy powiedzili Angel, że jej postać kiedyś tam będzie królową itd. ale na razie ma być służącą i znać swoje miejsce Zresztą to nie jest tak, że ja chcę aby to szło w/g legendy, ja chcę epic love story pomiędzy Arthurem i Merlinem I żeby Morgana została królową
Łel, to nie jest tak, że ktokolwiek z nas liczy, że faktycznie dostaniemy Arthur/Merlin, ale c'mon co tu dużo mówić ten serial to taka kontynuacja gejowskiej tradycji stworzonej przez RTD prowadzącej przez m.in. QAF, DW i TW iii... w sumie bez względu na wszystko i tak coś już dostaliśmy Oj, ten serial jest śmieszny, mi jest dobrze tak jak jest i dobrze mi też będzie jak będzie inaczej, wszystko jedno, to po prostu jedna wielka radość i miłość i tyle
Aaaale... bardziej widzę trójkącik Merlin/Arthur/Gwen niż Merlin/Arthur/Morgana [i nie mówię już tutaj koniecznie w seksualnym czy uczuciowym znaczeniu, lecz w jakimkolwiek]
Łee, czemu ta Nimueh jest najładniejsza z całego serialu a pokazali ją kilka razy tylko. Tai, ale ty ślimak jesteś, poszukaj se, poczytaj co tu się pisze. wyżej Trish napisała o drugim sezonie. W ogóle jest temat w Pozostałych po drugim sezonie. Co do trójkątów dziewczyny, to ja bardziej widzę Merlin/Morgana/Artur, ale tylko dlatego że Morgana też ma coś wspólnego z magią, a wolałbym żeby była to jednak Gwen. Faktycznie, troszkę przynudziło to że jak zwykle któryś któregoś uratował, dziwne było też to, że Merlin uratował wszystkich dobrych. Wydaje mi się jednak że Nimueh już na dobre dedła. Teraz może smok być tym złym, czy coś. Będzie się mścił na Merlinie, będzie dmuchał i chuchał aż rozwali swoją jaskinię i ucieknie z tej smyczy śmiesznej na której jest. Morgana faktycznie już wie co się święci z Merlinem, bo wie że jej sny są prawdziwe. No i fajnie że w końcu była ta potężniejsza magia, ale widziałem mały błąd. Merlinowi nie zaświeciły się oczy przy tworzeniu burzy z piorunami na Nimueh.
Bo może potężniejsza magia nie potrzebuje świecących oczu, pity
A co do drugiego sezonu to kompletnie nie wiadomo kiedy będzie, głównie zależy to od tego kiedy nagrają. Plus nie wiem co planują w tym paśmie serialowym zamiast DW w przyszłym roku, na razie będzie to RH, ale z brytyjskimi serialami to jest tak, że jeśli np. fani bardzo przycisną to może powrócić wcześniej niż za rok [bądź z jakimś specialem, byłoby awesome], ale może też tak być jeśli coś źle pójdzie, że powróci dopiero za półtora roku.
awwwwwwwwwwwww! Jak dla mnie to był najlepszy odcinek, nie wiem o czym Wy mówicie. Morgany rzeczywiście mało, ale ta końcówka i wogóle jej sny, ta moc jest ciekawa. Merlin chyba chciał sie za wszyskich poświęcić. Artur, matka, Gajusz. Dobry jest. Nimueh dead? Nie sądze, ale świetny był ten pirun, Merlin poigrał z potężną magią. CIekawe o co temu smokowie w końcówce chodziło? ;> Dobrze, że Gajusz żyje, on jest bardzo fajnym charakterem. Jeśli ma nie być Merlin/Arthur to ja jestem za Arthur/Gwen. Niech Brytyjczycy to szybciej robią. Nie chce czekać do września.
LOL i znów się zaczyna, skąd te porównania z RH... Ale za to przydałby się dział dla tego serialu, zaraz się zaczyna 3 sezon. Ale to nie temat na to.
Pobierz plik w całości
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p