The Japanese have finally surrendered. Leckie adjusts to a normal life back at his old job after healing from his wounds at the hospital. Sledge returns home and is reunited once againd with his good friend phillips. Basilone is visited by Lena and an emotional reunion follows.
Data emisji: 16.05.2010
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
Tak jak się spodziewałem, żadnych walk, zamknięcie wątków.
Podsumowując, niestety Pacyfik nie dorównał swoją historią i obrazem rodzimej produkcji jaką jest Kompania Braci. Tę od początku do końca oglądałem z niezwykłą ciekawością. Czynnikiem może być tutaj też to, że bardziej interesowałem się historią Europy w czasie II wojny światowej aniżeli wojną na Pacyfiku. Oczywiście obrazem i efektami produkcje wydają się być podobne, ale w Pacyfiku do końca historia mnie nie zainteresowała. Było kilka nudniejszych momentów. O moim uwielbieniu do Band Of Brothers mówi też to, że nawet koniec produkcji oglądałem z niezwykłą ciekawością. Tutaj jakby to przeszło bez echa.
Moja opinia podobna jak przedmówcy - Pacyfik nie dorównał Kompanii. Serial nie był zły, ale nie budził takich samych emocji i zainteresowania. Brakowało mi też trochę spójności - przeskakiwanie między wyspami i bohaterami strasznie rwało historię. Brakowało też postaci do których można by się przyzwyczaić oraz większych starć - miałem wrażenie że wojna składa się z kilku mniejszych walk. Brakowało troche epickości. Jednak serial i tak spełnił swoje założenie - miał pokazać jak wyglądała wojna na Pacyfiku i pokazał, jak trzeba było to wstrząsał bądź wzruszał. Chciałbym dostać taki serial o powstaniu warszawskim albo kampani wrześniowej Co do 10 odcinka - wynudziłem się strasznie. Myślałem, że powojenna trauma zostanie pokazana bardziej dosadnie, a tutaj o dziwo wszystko skończyło się happy endem. Najfajniejszy moment na końcu jak było opowiadane o bohaterach.
Właśnie skończyłem swój maraton z Pacifikiem i nadgoniłem sześć odcinków. Podsumowując cały miniserial, podobał mi się on bardzo, były świetne efekty specjalne, mnóstwo brutalnych i realistycznych walk, wiele skrajnych emocji towarzyszących wydarzeniom i bohaterom oraz wspaniała muzyka. Wszystko byłoby naprawdę wspaniałe i mógłbym dać "The Pacific" miano najlepszej produkcji wojennym, gdyby nie fakt, że jest on synem genialnej "Band of Brothers". Chyba nie znajdzie się takiej osoby, która po obejrzeniu (lub w czasie) miniserialu nie porównywała go do pokrewnej produkcji tych samych twórców i w tym momencie "Pacific" trochę traci. Było dużo świetnych scen, wzruszających, poruszających, wręcz powalających; losy Leckiego, Basilone'a i Sledge'a naprawdę mnie przejęły, ale... Nie wiem co w tym wszystkim zawiodło, brakowało mi jeszcze "czegoś" w bohaterach, "czegoś" w ich historii i "czegoś" w zakończeniu. Pomimo tego "The Pacific" jest naprawdę warty obejrzenia, nie żałuję ani minuty spędzonej nad nim, ale przy "BoB" jego świetność zdecydowanie maleje.
Przeżywam: Game of Thrones (S02), Mad Men (S05), Community (S03), Psych (S06), Modern Family (S03), The Office (S08), Glee (S03) Nadrabiam: Boss (S01), Battlestar Galactica (S02), American Horror Story (S01), Supernatural (S07), House (S08), Desperate Housewives (S08), Dexter (S06)
Co prawda moja przygoda z The Pacific dobiegła końca już przed Świętami Bożego Narodzenia, to dopiero teraz znalazłem czas wyrazić swoją ekspresję odnośnie zakończenia. Wojna na Pacyfiku dobiegła końca. Żołnierze wracają do swojej ojczyzny, do swoich rodzin. Nie są to jednak ci sami ludzie, którzy wyruszali na podbój Guadalcanal. Wrócili ze wspomnieniami, których nie zapomną już do końca. Po zakończeniu finałowego odcinka zwróciłem szczególną uwagę na przypisy dotyczące bohaterów, o których losach serial opowiadał. Oczywiście oparte są na faktach. Czy jednak rzeczywiście tak to wszystko wyglądało, jak serial nam ukazał? Można mieć pewne wątpliwości, aczkolwiek z całą pewnością widok z tamtej wojny do miłych nie należy. W serialu tym było wszystko, czego można się było po nim spodziewać. Świetne efekty specjalne, wybuchy, okopy, broń, a przede wszystkim serial pokazał nam namiastkę psychiki żołnierzy uczestniczących w takiej wojnie. Moim zdaniem mega produkcja jak najbardziej udana.
Czekam na kolejne, mega przedsięwzięcie wojenne.
So this is the way it ends... Regardless of how we got here... One of the two killers in this cabin has to go away...
Oglądane: Sons of Anarchy, Dexter, Stargate SG-1, Castle, Supernatural, Fringe, Breaking Bad, Burn Notice Incoming: Justified, Modern Family
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p