Popularne wątki w tym miesiącu Kategoria Odwiedzin
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 TOP5
Seriale, które nie powinny zostać skasowane Forum ogólne

1x08 - Rubber Man » Seriale dramatyczne » American Horror Story • seriale forumtv.pl

Opiekun: eLMaQ

<<

nadal77

Znawca

Ulubiony serial:
Six Feet Under

gadu:
1729482

Postdodano 16 lis 2011, o 18:25

1x08 - Rubber Man

Spoiler:

Data emisji: 23.11.11
Spartacus * Shameless * The Walking Dead

http://www.filmweb.pl/user/DaroJuVE
<<

Paulina

Ekspert

Ulubiony serial:
Twin Peaks

Postdodano 26 lis 2011, o 04:46

Odp: 1x08 - Rubber Man

Tate jest Rubbermanem. LOL Ale to było do przewidzenia.

Ciekawi mnie czy Violet jeszcze żyje.
<<

Bartezz

Ekspert

Ulubiony serial:
BREAKING BAD

gadu:
2027073

Postdodano 4 gru 2011, o 15:02

Zaskoczeni rozwiązanie chyba największej zagadki tego sezonu? :D Nie wiem czemu, ale jakoś nie jestem usatysfakcjonowany. Liczyłem na kogoś innego. Myślałem, że jak już kiedyś nam pokazali Tate'a przebranego w lateks (scena kiedy straszył Violet) to zrobią nam jakiś surprise i on nim nie będzie. A jednak... W ogóle zauważyliście ile Tate ma wcieleń? :D Rubber man, chłopak Violet, ojciec bliźniaków Vivien, morderca, duch, psychopata, pacjent Bena. :D Sporo tego...

Co do samego odcinka to trzymał poziom pozostałych. Świetnie opowiedziana historia Rubber Mana. Dowiedzieliśmy się skąd w ogóle wziął się kostium i jak zginęła para gejów.

Vivien oczywiście została wzięta za wariatkę. Kto by jej uwierzył w takiej sytuacji? Oczywiście Violet wie, że wszystko co mówi jej matka jest prawdą, ale kryje Tate'a i ich związku. Niech dziewczyna lepiej szybko przejrzy na oczy, bo ten koleś nie jest normalny. Zresztą jak większość rzeczy/postaci w tym serialu.

Strasznie polubiłem Moire w tym odcinku. Ona w żadnym stopniu nie jest zła, tylko chroni dom i chce żeby odkryto jej ciało, a Constance została ukarana. Nienawidzi niewiernych mężów przez co zaprzyjaźniła się z Vievien i chce dla niej jak najlepiej...

Z kolei nie cierpię Hayden. Strasznie "kopie" i za cel obrała sobie zniszczenie życia rodziny Harmonów i odebranie dzieci Vivien. Szuka przez to układów z innymi duchami. Swoją drogą bardzo podobało mi się w tym odcinku to, że tyle czasu poświęcono duchom. Mieliśmy naprawdę sporo scen z nimi. Oby tak dalej!
Na bieżąco: Dexter, Breaking Bad, Sons of Anarchy, True Blood, White Collar, Fringe, The Vampire Diaries, Californication, Supernatural, 90210, Skins, Shameless, Boardwalk Empire, The Walking Dead, Game of Thrones, Person of Interest, New Girl, American Horror Story, Homeland, Luther
Nadrabiam: That '70s show, The Wire, Desperate Housewives, Castle, Damages
Obejrzane: BH 90210, The X-Files, Prison Break, Lost, Rubicon, The Killing
<<

globus

Oglądam seriale

Ulubiony serial:
MAD MEN

Postdodano 17 gru 2011, o 01:05

W końcu dowiadujemy się kto jest Rubber Manem.. Jakoś przyjąłem to bez emocji - ani to zaskakujące, ani rozczarowujące.. Ale tylko jeszcze bardziej komplikuje postać Tate'a, który i tak ma pełno wcieleń, które wypisał Bartezz..
Dostaliśmy kolejną retrospekcję dotyczącą poprzednich właścicieli gejów, co mnie bardzo ucieszyło, bo wrócił Zachary Qunito! Super, bo nie spodziewałem się tak licznych występów.. Myślałem, że to będzie typowy jednoodcinkowy występ gościnny, a tu już kolejny odcinek w którym występuje.. Całkiem spora, a do tego świetna ta retrospekcja.. Super scena w sex shopie.. Wiemy już, że to Chad przyniósł do domu przeklęty lateksowy kostium.. ;)
Wiemy, już czemu Facet w Lateksie - Tate, zabił Chada i Patricka - obiecał on Norze, że "zwróci" jej dziecko, więc między Chadem i Patrickiem zaczęło się psuć i zrezygnowali oni z dziecka, Tate potrzebował nowej pary, która to dziecko będzie miała.. Po wprowadzeniu się Harmonów, przywdział lateksowy kostium i zapłodnił nową panią Domu...

Hayden już totalnie odbija i coraz pewniej czuje się w domu.. Naprawdę mocne sceny jak straszyła Vivien.. Connie Britton była świetna w tym odcinku, jak traciła rozum osaczona przez duchy. Zdecydowanie jej odcinek! Jakim cudem one jeszcze siedziały w tym domu?! Oczywiście mając męża psychiatrę i problemu, które mają za sobą, nie pomogły Viv w wytłumaczeniu tego co się dzieje.. Violet mnie strasznie zirytowała kłamiąc tylko, żeby nie rozstała się z Tate'em! Tym bardziej, że jest wszystkiego świadoma co się dzieje w domu i poświęca dla Tate'a matkę, robiąc z niej wariatkę..
Końcówka w sypialni świetna i postrzelenie Bena! :O Źle się to skończyło dla Viv... Co dalej?
Mad Men, The Sopranos, Downton Abbey, Boardwalk Empire, 6 Feet Under, Desperate Housewives, Breaking Bad, Queer as Folk(US/UK), Weeds, How I Met Your Mother, Shameless(US), Glee, Grey's Anatomy, Modern Family, 30 Rock, In Treatment, The Big C, United States of Tara, Nurse Jackie, Californication, Dexter, Lost, Game of Thrones, True Blood, Dexter, The Borgias, The Walking Dead, The Killing,The Flight of the Conchords, Ekipa(PL)
American Horror Story, Homeland, Revenge, Pan Am, New Girl
<<

nadal77

Znawca

Ulubiony serial:
Six Feet Under

gadu:
1729482

Postdodano 27 sie 2012, o 20:26

Jakoś spodziewałem się że Lateksem jest Tate - także bez zaskoczenia. Za to psychol z niego niezły , na dodatek Violet jest już po jego stronie, która odtrąciła nawet własną matkę.
Ben mnie wkurza, jest głuchy i ślepy na wszystko. Mam nadzieję, że jeszcze się mocno przerazi odkrywając prawdę.
Hayden ładnie mieszała w tym odcinku, oby i Benowi troche podokuczała :)
Spartacus * Shameless * The Walking Dead

http://www.filmweb.pl/user/DaroJuVE
<<

Raven

Wyróżniony

Postdodano 7 sty 2013, o 21:24

Lateks wraca i okazuje się, że jest nim Tate, wszystko się jeszcze bardziej komplikuje. Morduje właścicieli domu w oczekiwaniu na dziecko, które mógłby sprezentować pierwszej właścicielce. Wiemy też skąd wziął się sam kostium.
Z Vivien coraz gorzej. Hayden zrobiła wszystko co w jej mocy by jej uprzykrzyć życie a z pomocą nieświadomej Violet i Tate'a sprawiła, że Vi wzięto za wariatkę. Lateks prawie ją dorwał znów i postrzeliła własnego męża, nic dziwnego, że jej nikt nie uwieżył. Ciekawe co teraz będzie, jak duchy położą łapska na dzieci skoro Vi nie ma w domu.
No Violet - oddała swój pierwszy raz Tate'owi po tym jak skłamała ojcu, że w samochodzie nikogo nie było by zostać w domu. Dziwny związek, bardzo dziwny.
Moira również strasznie skomplikowana, prawie jak Tate. Nienawidzi niewierności, zaprzyjaźnia się z Vi, dba o nią, a we wspomnieniach pokazane jak pomaga Tate'owi upozorować zabójstwo i samobójstwo gejów. I delikatnie sugeruje, żeby przestał pomagać pierwszej właścicielce.