Popularne wątki w tym miesiącu Kategoria Odwiedzin
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 TOP5
Seriale, które nie powinny zostać skasowane Forum ogólne
Nauka do aplikacji Off-topic 285
Niepołomice urolog Off-topic 232
Thermomix czy polecacie? O nas, inne & off-topic, Off-topic 231
Wybór ekspresu do kawy do biura Off-topic 227
Klimatyzacja Rzeszów Off-topic 224

1x06 - Sex and Drugs » Zakończone Seriale » Revolution • seriale forumtv.pl

Opiekun: Czesiek_PL

<<

steru

Znawca

Ulubiony serial:
Dexter

gadu:
2871628

Postdodano 15 paź 2012, o 11:56

1x06 - Sex and Drugs

Spoiler:

Premiera: 29.10.2012
<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 31 paź 2012, o 02:28

Odp: 1x06 - Sex and Drugs

Myślałem, że ten odcinek się nie skończy. Tragedia. Już mniejsza o to że był to zapychacz i miał się skupić na leczeniu Nory, która błyskawicznie dostała zakażenie. Cała otoczka był żenująca. Główny psychopata odcinka słaby, a backstory Arona idiotyczne. Kwiatki takie jak postrzelenie się w piersiówkę i potem zastrzelenie głównego złego skazują ten serial na porażkę dla mnie. Komentarz o złamanych żebrach równie debilny. On się powinien cieszyć że żyję a nie narzekać na żebra. I jeszcze jedno - to miał być jego plan?! To już lepiej jakby Miles zabił Draxlera od razu i poprosił żołnierzy żeby ich wypuścili. Na jedno by wyszło, a byłoby efektownie i dobrze byłoby zobaczyć efektowną walkę na miecz.

Wątek Charlie dalej pogrąża ten serial. Cały czas jedna, zbolała mina, nieudana próba pokazania ewolucji bohaterki, kryzysu i załamania. Czemu ona nie powiedziała po co przyszła?! Przecież o wiele lepiej by na tym wyszła. Czemu tak debilnie pokazano próbę zabicia policjanta? I jeszcze pojawienie się Miles w ostatnim momencie było przewidywalne do bólu. Już nie mogę wytrzymać z tymi heroicznymi poświęceniami bohaterów. To jest tak na siłę patetyczne że zęby zgrzytają.

Czary goryczy przepełnia jeszcze wątek Nate i kłótni z ojcem. Bardziej debilnego wątku miłosnego nie dało się wymyślić. Gorzej by wyszło jakby to sam Neville zakochał się w Charlie. I oczywiście wielki generał Monroe nie widzi problemu w morale swojego żołnierza, ojciec dalej tylko krzywo patrzy i nic nie robi. To już ja bym wymyślił lepszy scenariusz...
<<

eLMaQ

Moderator

Ulubiony serial:
BB / Fringe / MM / SoA

gadu:
3343371

Postdodano 2 lis 2012, o 12:04

Zgadzam się, głupi odcinek jak nieszczęście. Oglądałem go na dwa razy z powodu poziomu głupoty jaki zawierał.

Cały wątek z Drexlerem był słaby. W ogóle mnie nie przekonał swoją brutalnością itp. Sceny z Aaronem strzelającym sobie w piersiówkę nawet nie skomentuję. :/

Charlie...kolejne kretyńskie sceny. Dlaczego ona nie porozmawiała z tymi Irlandczykami? Jeśli byli kiedyś policjantami, spokojnie mogłaby im opowiedzieć całą historię z Drexlerem i spróbować odbić Milesa i reOsztę. A ona nadal próbowała go zabić...brawo. :/

Flashbacki z Aaronem były chyba najciekawszą rzeczą w tym odcinku, co wcale nie oznacza, że były interesujące. :P

O, wiem jaka scena podobała mi się w 1x06. :D Spotkanie po latach matki z synem. :) Miła scena. :)

Poprzednie odcinki jakoś przetrwałem, ale w tym epizodzie naprawdę poważnie zastanawiałem się nad porzuceniem produkcji NBC. Na stan dzisiejszy jeszcze zamierzam obejrzeć siódmy odcinek, zobaczymy czy mi się to nie odmieni w najbliższych dniach. :)
<<

xiq

Przyjaciel forum

Ulubiony serial:
Suits, PoI

Postdodano 4 lis 2012, o 22:04

Ten serial jest tak beznadziejny, że aż się dziwie sam sobie, że nadal go oglądam.
Bez sens odcinka? Wybór był baaaardzo trudny, ale jednak padł na postrzał Aarona w piersiówkę. :D
Historia Aarona w sumie średnio mi się podobała.
Danny spotkał się z matką. Ciekawe co teraz.
Ciekawe czy Nate pomoże Charlie i naszym bohaterom z tym kolesiem, którego Monroe wysłał.
Oglądam: Person of Interest, Suits, Being Human US, Sherlock, Mentalista, Supernatural, Castle, Grey's Anatomy, Shameless, Criminal Minds, Elementary, Graceland, Rush, Teen Wolf, Under The Dome, The Strain, Forever.
Zakończone: Breaking Bad, Dexter, White Collar(s4), Revenge(s3), Luther, Lost, V, 39ipół, 24, Lie to Me, Prison Break, Friends, Alcatraz, Six Feet Under, Dr. House, Harry's Law, Glee(s4), Boardwalk Empire(s2).
<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 5 lis 2012, o 00:46

Ciekawe czy Nate pomoże Charlie i naszym bohaterom z tym kolesiem, którego Monroe wysłał.

Nie, to akurat nie jest ciekawe :P Wszystko co dotyczy Nate'a i Charlie mogłoby zostać wycięte a serial by wiele dzięki temu zyskał.