Popularne wątki w tym miesiącu Kategoria Odwiedzin
Wyniki ankiety - seriale do działu TOP5 TOP5
Seriale, które nie powinny zostać skasowane Forum ogólne
Nauka do aplikacji Off-topic 285
Niepołomice urolog Off-topic 232
Thermomix czy polecacie? O nas, inne & off-topic, Off-topic 231
Wybór ekspresu do kawy do biura Off-topic 227
Klimatyzacja Rzeszów Off-topic 224

1x04 - The Plague Dogs » Zakończone Seriale » Revolution • seriale forumtv.pl

Opiekun: Czesiek_PL

<<

nadal77

Znawca

Ulubiony serial:
Six Feet Under

gadu:
1729482

Postdodano 7 paź 2012, o 20:58

1x04 - The Plague Dogs

Spoiler:

Data emisij: 08.10.12
Spartacus * Shameless * The Walking Dead

http://www.filmweb.pl/user/DaroJuVE
<<

eLMaQ

Moderator

Ulubiony serial:
BB / Fringe / MM / SoA

gadu:
3343371

Postdodano 10 paź 2012, o 12:46

Odp: 1x04 - The Plague Dogs

Nie było tak źle, ale też nie było się czym zachwycać.
Charlie nadal mnie strasznie denerwuje (jako postać i aktorka) i zapewne będzie już tak do końca serialu. :/
Podobały mi się flashbacki z udziałem Rachel oraz teraźniejsze sceny z Monroe. :) Może wyjść z tego coś ciekawego, zwłaszcza jak dołączy do nich kapitan Neville i Danny. :)
Szkoda, że tego wątku z huraganem nie pociągnęli bardziej. Liczyłem, że zniszczy on całą stodołę, całą ekipę Milicji i Neville musiałby sam na piechotę przetransportować Danny'ego do Monroe. Cieszę się, że tak kreują postać Giancarlo Esposito. Zmuszenie Danny'ego do pomocy i wymuszenie na nim poczucia łaski, współczucia było dobrym posunięciem.
Nareszcie jakaś ciekawa miejscówka, klimatyczny zniszczony park rozrywki wyglądał naprawdę nieźle. Kłopoty z psami i ich właścicielem również oglądało się świetnie.
Jedna postać nam już ubyła z drużyny. Maggie odeszła w całkiem przekonujący sposób, a Miles zdecydował się zostać. Do tego spotkali Nate'a, ciekawe co z nim zrobią.
<<

xiq

Przyjaciel forum

Ulubiony serial:
Suits, PoI

Postdodano 10 paź 2012, o 20:59

Nate wydaje mi się, że zostanie z nimi i pomoże im odbić Danne'go. Przynajmniej mam taką nadzieję, przydałby im się ktoś tak dobrze wyszkolony.
Maggie umarła. Szkoda. Scena, w której umierała mi się podobała. Pierwszy raz podobała mi się gra młodej aktorki (serialowa Charlie).
Retrospekcje z Rachel rzeczywiście ciekawe, tak samo historia Maggie.
Sam wątek odcinka też nie był taki zły. Może ten serial mnie jeszcze pozytywnie zaskoczy. :]
Oglądam: Person of Interest, Suits, Being Human US, Sherlock, Mentalista, Supernatural, Castle, Grey's Anatomy, Shameless, Criminal Minds, Elementary, Graceland, Rush, Teen Wolf, Under The Dome, The Strain, Forever.
Zakończone: Breaking Bad, Dexter, White Collar(s4), Revenge(s3), Luther, Lost, V, 39ipół, 24, Lie to Me, Prison Break, Friends, Alcatraz, Six Feet Under, Dr. House, Harry's Law, Glee(s4), Boardwalk Empire(s2).
<<

steru

Znawca

Ulubiony serial:
Dexter

gadu:
2871628

Postdodano 11 paź 2012, o 14:58

Średni ten odcinek mocno.

Widzę coraz więcej podobieństw do "The Walking Dead" i "Falling Skies". Niestety według mnie "Revolution" nie dorasta im do pięt. Serial może i się jakoś ogląda ale zaczyna mnie przytłaczać ilość głupot w nim obecnych.

Z sentymentu dla E. Kripke pooglądam sobie, nic na tym nie tracę w końcu.

Co do samego odcinka. Dobrze, że Maggie umarła, strasznie nudna była. Jej historia również. Czekam teraz aż dzieciak trafi w ręce Monroe i matka będzie musiała zdradzić coś na temat tych planów które rysuje w notesiku ukradkiem. Pytaniem pozostaje również czemu wujaszek nie mówi Charlie, że matka żyje. Przecież sama się oddała w jego ręce i na pewno zdaje sobie sprawę co się z nią dzieje i z jakiego powodu.
<<

Czesiek_PL

Ekspert

Ulubiony serial:
SoA, Community, Buffy

Postdodano 12 paź 2012, o 22:00

Co za dramatyczny odcinek. Może i śmierć Maggie miała wyjść dramatyczna i pokazać, że żadna postać nie jest bezpieczna, ale mnie tylko wkurzyła. Bo jak można zabić jedną z trzech ciekawych postaci, a zostawić przy życiu wiecznie użalającą się Charlie i Nate?! Strzał w stopę, nawet mi się nie chcę przez to obejrzeć kolejnego odcinka, ale jakoś spróbuję... Sama śmierć wyszła śmiesznie. O ile jeszcze flashbacki całkiem niezła to moment zadania rany i to, że nikt zbytnio nie przejął się, że jest ona ranna debilne. Tak samo jak szaleniec szczujący ludzi wściekłymi psami. Może i jego historia miała być wzruszająca, ale średnio to wyszło.

Lubię postać Milesa, ale producenci beznadziejnie ją prowadzą. Prze kilka odcinków wymiatał mieczem, a teraz dostał dwa razy - od Nate i tego szaleńca. Co to ma być? I jeszcze te kłótnie z Charlie. Męczące, ale wszystko co jej dotyczy takie jest. Dobrze, że końcówka całkiem niezła jak okazuje się, że wie więcej o matce Charlie niż mówi. I dobrze, że ma sporo tajemnic.

Co do jej matki - ogromnie jestem ciekaw co takiego ukrywa. Co wie o blackoucie? Jak zareaguje na spotkanie z Dannym i co dzieci zrobią jak się dowiedzą, że matka żyję i Miles jest odpowiedzialny za jej porwanie. Ciekawe co to za tajemnicze rysunki były. Monroe na razie nudny, wolałbym zobaczyć go dowodzącego państwem, a nie znęcającego się nad Rachel.

Nie lubię Nevilla. Przyznaje się bez bicia, a na początku mnie intrygował dzięki aktorowi, ale teraz uważał, że to nudna postać. Typowy żołnierz wierzący w pewną ideę, zabijający dla niej i mający jakieś skrupuły moralne i nawet rodzinę. Ile razy to widzieliśmy? Do tego jeszcze ta beznadziejne sceny - Danny przekonuje że będzie padać, idiotyczne chowanie się w stodole, a potem te rozmowy więzień/strażnik. Nudy okraszone średnimi efektami - trzęsąca się kamera tylko irytowała.

eLMaQ napisał(a):Nareszcie jakaś ciekawa miejscówka, klimatyczny zniszczony park rozrywki wyglądał naprawdę nieźle. Kłopoty z psami i ich właścicielem również oglądało się świetnie.

I to chyba jedyna mocna strona tego odcinka. Całkiem klimatycznie to wyglądało.
<<

tlen.exe

Administrator

Postdodano 20 gru 2012, o 00:29

Odpuściłem sobie na kilka dni z myślą że może będzie lepiej jak wrócę, ale wróciłem i od 2 minuty odcinka już nie mogę patrzeć na Charlie... Jest beznadziejna.
Im dłużej to oglądam tym mniej mam do powiedzenia o innych bohaterach a więcej o żenującej Charlie.

Cały odcinek był mocno naciągany, podobały mi się tylko sceny z Rachel.
We Are The World haiti