1x03
Król Henryk prosi swojego przyjaciela Karola, aby ten eskortował jego siostrę Małgorzatę do Portugalii, gdzie ma wyjść za mąż. Jako że Karol ma oddać ją w ręce przyszłego małżonka w imieniu króla, Henryk nadaje mu tytuł księcia Suffolk.
Na dwór przybywają wysłannicy cesarza Imperium Rzymskiego, którzy spotykają się z kardynałem Wolsey'em i zapewniają o niezmiennej chęci cesarza do pospisania trakatu pokojowego. Później na dwór przybywa sam cesarz, który wraz z Henrykiem snuje plany odnośnie pokonania Francji i uznania Henryka za króla Francji.
W międzyczasie Anna robi wszystko, aby zwrócić na siebie uwagę króla, co udaje jej się bardzo dobrze...
Karydnał Wolsey znajduje kozła ofiarnego, którego obwinia o szpiegostwo na rzecz Francji.
Data emisji: 15 kwietnia 2007
Anna Boleyn ma dziwną twarz. Jakąś taką krzywą
Generalnie bardzo dobry odcienk; żal mi było Karola, że go tak kumple potraktowali
Na dwór przybywają wysłannicy cesarza Imperium Rzymskiego, którzy spotykają się z kardynałem Wolsey'em i zapewniają o niezmiennej chęci cesarza do pospisania trakatu pokojowego. Później na dwór przybywa sam cesarz, który wraz z Henrykiem snuje plany odnośnie pokonania Francji i uznania Henryka za króla Francji.
W międzyczasie Anna robi wszystko, aby zwrócić na siebie uwagę króla, co udaje jej się bardzo dobrze...
Karydnał Wolsey znajduje kozła ofiarnego, którego obwinia o szpiegostwo na rzecz Francji.
Data emisji: 15 kwietnia 2007
Anna Boleyn ma dziwną twarz. Jakąś taką krzywą

Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 02:00 przez aja, łącznie edytowano 3 razy