dodano 26 lis 2011, o 02:17
Po wprowadzeniu do całej historii, zagłębiamy się w osobiste dramaty bohaterów - samotność Simona czy zmaganie się z przekleństwem, jakim jest jej moc, przez Alishę. Oczywiście przy tym wszystkim można było się porządnie pośmiać, o co zadbał niezawodny Nathan!
Ukrycie ciał w ośrodku było idiotycznym pomysłem, no ale jakoś z tego wybrnęli! Motyw z samochodem kuratorki był niezły.. Już myślałem, że będzie po nich. W końcu Curtis miał okazję ponownie użyć swojej mocy, bo już myślałem, że o niej twórcy zapomnieli. Wykorzystanie karty zabitego kuratora przez Simona było pomysłowe. Tylko, że wydostając się z jednej pułapki, wpada on w drugą - chatującą z nim shygirl18, jak podejrzewałem, okazała się kuratorka! Co więcej, martwy kurator był jej facetem! Ale na całe szczęście nie wie ona jeszcze o niczym, a jedynie podejrzewa.
Dramat Alishy, związany z jej niechcianą mocą, wyszedł całkiem wiarygodnie i przejmująco. Na prawdę było mi jej szkoda. Podobnie jak eLMaQ pomyślałem o Rouge z "X-Menów" i rękawiczkach. Jak się dobrze zabezpieczą to i seks daliby radę uprawiać, z pełną świadomością Curtisa.
Simona też mi było szkoda.. Coraz bardziej lubię tą postać..
Mad Men, The Sopranos, Downton Abbey, Boardwalk Empire, 6 Feet Under, Desperate Housewives, Breaking Bad, Queer as Folk(US/UK), Weeds, How I Met Your Mother, Shameless(US), Glee, Grey's Anatomy, Modern Family, 30 Rock, In Treatment, The Big C, United States of Tara, Nurse Jackie, Californication, Dexter, Lost, Game of Thrones, True Blood, Dexter, The Borgias, The Walking Dead, The Killing,The Flight of the Conchords, Ekipa(PL)
American Horror Story, Homeland, Revenge, Pan Am, New Girl