dodano 26 lis 2011, o 00:48
Już po dwóch epizodach uwielbiam ten serial!
Kolejny świetny odcinek! Chyba jeszcze bardziej porąbany niż pilot. Okazało się, że jest więcej osób, które pozyskały nadprzyrodzone moce w wyniku tej burzy. Podoba mi się to. I tak jak przewidywałem, dana moc jest powiązana z osobowością danej postaci..
Akcja z babcią po prostu mnie powaliła.. Dosłownie z krzesła spadłem! ;D Swoją drogą, babcia szybko się ogarnęła po tej burzy, korzystając w najlepsze z nowych warunków. Uwielbiam Nathana i jego teksty! Trochę nie bardzo pasowały mi do niego te odwiedziny u odmłodzonej staruszki na końcu, ale przez to bardzo fajnie zamknęli ten wątek.. I te pożegnanie poprzez poczochranie włosów martwej babci!
Może będziemy poznawać bardziej przyjazną i przyjemniejszą stronę Nathana.. Wątek chłopaka matki, zamieniającego się w psa też świetny! Akurat tutaj podobało mi się zachowanie Nathana na końcu. No i co dalej z jego mocą?!
Choć lubię Nathana najbardziej z całej ekipy, to trochę szkoda, że akcja całego odcinka skupiała się prawie wyłącznie na nim.. Mam nadzieję, że poznamy bliżej pozostałą czwórkę.
Zdolność Alishy robi się coraz bardziej niebezpieczna dla niej. Przy takim obrocie sprawy to będzie ona gwałcona kilka razy dziennie.. Ciekawe jak ją spożytkuje..
Ciekawe kim jest 'shygirl18', z którą czatuje Simon? Może to kuratorka, która wie, co oni zrobili. Ten zabieg też mi się podobał, tzn. to że pokazali, że to ona zna ich sekret. Bałem się trochę, że twórcy będą się bawić do końca sezonu w "koszmar minionego lata", a tu proszę, karty odsłonięte.. Przez to robi się jeszcze ciekawiej, bo nie zastanawiamy się 'kto to?', a raczej 'co z tym zrobi?' przez co robi się jeszcze bardziej niebezpiecznie...
Mad Men, The Sopranos, Downton Abbey, Boardwalk Empire, 6 Feet Under, Desperate Housewives, Breaking Bad, Queer as Folk(US/UK), Weeds, How I Met Your Mother, Shameless(US), Glee, Grey's Anatomy, Modern Family, 30 Rock, In Treatment, The Big C, United States of Tara, Nurse Jackie, Californication, Dexter, Lost, Game of Thrones, True Blood, Dexter, The Borgias, The Walking Dead, The Killing,The Flight of the Conchords, Ekipa(PL)
American Horror Story, Homeland, Revenge, Pan Am, New Girl