1x01 - Pilot (Sons of Anarchy) • peb, filmweb, megavideo, rapidshare
2008
Regulamin działu
Serial opowiada o losach klubu motocyklowego Sons of anarchy, który oprócz przykrywki czyli warsztatu samochodowego zajmuje się handlem bronią. Szerszy opis znajdziesz tutaj. Sons of anarchy do pobrania z naszego downloadu
Wyniki oglądalności w U.S.A mówią same za Siebie. Ten serial warto obejrzeć. Klub motocyklowy o nazwie Sons Of Anarchy (w skrócie SoA) specjalizuje się w handlu bronią. Broń dostarczają organizacji IRA. Klub Sons Of anarchy cechuje się olbrzymim poważaniem wśród lokalnej ludności małego miasta Charming. Olbrzymia więź między członkami klubu przekłada się na zaufanie i wzajemną pomoc. Również mieszkańcy mogą liczyć na klub w razie gdy policja i prawo jest bezkarne. Klub broni dostępu do miasta wielkich korporacji. Broni również Charming przed handlarzami narkotyków. O panowanie nad miastem walczą z kilkoma gangami jak np. Nordowie czy Majowie. W pierwszych odcinkach dowiadujemy się o połączeniu sił tych dwóch gangów, którzy chcą przejąć Charming i zająć się tam handlem bronią. Serial z pewnością wart obejrzenia. Wyniki oglądalności w U.S.A bardzo zadowoliły twórców serialu SoA i będziemy mogli zobaczyć na pewno drugi sezon.
Wyobraźcie sobie rodzinę Soprano na Harleyach - tak właśnie mają wyglądać główni bohaterowie nowej produkcji FX. Antybohaterowie wywodzący się z klasy pracującej i rządzący ciemnym światkiem kalifornijskich ulic. W roli głównej Ron Perlman. Zapowiada się naprawdę mocna seria. źródło: popcorner.pl
Serial opowiada o gangu motocyklowym, który stara się chronić swoje kalifornijskie miasteczko przed dilerami narkotyków i wielkimi deweloperami. źródło: filmweb.pl
Spoiler:
The Sons of Anarchy are an international outlaw motorcycle club with many charters, including the Charming local, based out of a clubhouse adjacent to the Teller-Morrow auto mechanic shop. The Sons mostly ride customized Harley-Davidson Dyna Superglide motorcycles and V Rod Night Rods. Led by Clay Morrow, the club controls Charming through close community relationships, bribery, and violent intimidation.
The full name of the motorcycle club is Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original; on occasion, the show will abbreviate it as SOA, though more frequently the club is referred to as SAMCRO (a rough acronym of The Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original [1]) or "Sam Crow." This nickname is also reflected in the original title of the show, Forever Sam Crow.[2]
Club members have "day jobs" in local industries, but they primarily make money by importing illegal weapons and selling them to African American drug gangs in the East Bay. (The gang that SAMCRO deals with is called the "One-Niners," the same fictional gang that feature prominently in The Shield, another FX drama on which Sons of Anarchy creator Kurt Sutter wrote and produced for several years).
SAMCRO keeps meth traffickers out of Charming, which puts them at odds with the meth-distributing white supremacist "Nords" gang, headed by Ernest Darby. The SOA also have to deal with a rival Oakland-based MC, the "Mayans", led by Marcus Alvarez. Unlike their rivals, the Sons are relatively diverse and inclusionist, having a Jewish member, an immigrant Scottish member, and a Hispanic member, as well as disdaining the Nords' social perspective. (For example, they are quite happy working with the local deputy sheriff Sam Trammell, who is married to an African-American.)
John Teller and Piermont "Piney" Winston co-founded SAMCRO. Clay Morrow was the youngest of the "Redwood Original 9". Following John's death, his widow Gemma married Clay. John and Gemma's surviving son Jax (another son Tommy died in childhood of the "family flaw", a congenital heart defect) is second in the club's line of succession after co-founder and sitting president Clay. Jax is recently divorced from Wendy, the mother of his son Abel, who is born 10 weeks premature as a result of his mother's meth addiction. Jax is also connected to Tara, a doctor at St. Thomas hospital. The two were high school sweethearts.
The family drama is loosely based on Shakespeare's Hamlet;[3] indeed, star Ron Perlman has said, "I’m sure they’re going to stick to the structure of Hamlet all the way to the end" of the series.[4] Clay is based on the role of King Claudius and Gemma as a Gertrude figure. Jax stands in for Prince Hamlet himself; his reflective questioning of the SOA culture, brought on by the birth of his son, references Hamlet's melancholy over the death of the king. Additionally, Jax "communicates" with his dead father by way of his late father's unpublished journal/manuscript; Hamlet, of course, literally communicated with the ghost of his father.[5] Lastly, narratively the Sons are typical antiheroes. http://en.wikipedia.org/wiki/Sons_of_Anarchy
zdjęcia promocyjne:
Polecam: IT Crowd, Sons of anarchy, True Blood, Spartacus, Battlestar Galactica
Długo zwlekałem z rozpoczęciem SoA, ale w końcu się zdecydowałem i jestem zadowolony. Serial może i nie jest napakowany akcją, ale ma całkiem niezły klimacik i fabuła rysuje się interesująco - gang motocyklowy walczący z innymi o utrzymanie wpływów w mieście i w przyszłości prawdopodobnie wewnętrzny konflikt o przywództwo i kierunek rozwoju, a co jakiś czas będą wypływały jakieś wydarzenia z przeszłości. Może to być jedna z lepszych premier tego sezonu. Na plus zaliczam aktorów, szczególnie Rona Perlmana, którego dawno nie widziałem w innej roli niż Hellboya. I oczywiście brawa za muzykę, pasuje jak ulał. Zdecydowanie daję temu serialowi szanse, a dla pilota znaczek "Czesiek Poleca"
A Gemma, znaczy się jego matka, to jest przecież Peg z Bundych.
Wiedziałam, że ją kojarzę. No i sprawdziłam, że ją kojarzę jeszcze z 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter! Gemma to w niezła postać, z pazurem.
Jestem po 1. odcinku. Spodobał mi się. Gang fajnie przedstawiony. Widać już, że wcześniej czy później będzie jakiś konflikt wewnętrzny... Też mi się wydaje, że ten główny jest ojcem Jaxa. Matka "ćpunka"...oł gee... Tara - odrazu w 1. odcinku pokazali, że mamy parę meant to be but we can't. lol Tara/Gemma - będzie ciekawie. Czarny humor fajny. Obsada fajna. Śmieszny był ten co mu jaja odstrzelili w Iraku. No i Charlie...
Oj długo nie mogłam się zebrać, żeby obejrzeć 1 odcinek, ale w końcu to zrobiłam i jestem zdecydowanie na TAK Nie często się zdarza, żebym jakoś bardziej polubiła dany serial po pilocie, ale z tym jest inaczej, pewnie dlatego, że serial jest inny - nie jest ot kolejny serial o policjantach/lekarzach/prawnikach (gdy są ciekawie zrobione to proszę bardzo, ale trochę dużo już tego ). Aach i "Peggy" niezła postać, mamuśka potrafi potrząsnąć ha ha czarny humor, nieoklepana fabuła - tego mi potrzeba P. i to znowu twoja wina, że zaczęłam "coś" oglądać
Pilot jest po prostu świetny. Podobało mi się wszystko: usmażone ciała na początku, gra aktorska (szczególnie głównego bohatera), fabuła, czarny humor. No i historia z matką-ćpunką. Pilot oceniam na 5+ (w sześciostopniowej skali, rzecz jasna). Zobaczymy co w następnych odcinkach, mam nadzieję, że się nie zawiodę.
nie zawiedziesz się dlatego ten serial ma duże szanse na top5 seriali forumtv zważywszy na ankietę. Do tej pory wszystkie osoby są na TAK za tym serialem i będą go dalej oglądać. Rzadko spotykane.
Polecam: IT Crowd, Sons of anarchy, True Blood, Spartacus, Battlestar Galactica
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p