Na początek proponuje scali ten temat z tym od odcinka 1x1 bo pilot został wyemitowany jako jeden 87 minutowy odcinek tylko nazywa się 1x1,2

A co do serialu:
Brakowało mi serialu w klimatach standardowego fantasy i mogę powiedzieć że nareszcie się doczekałem i co najważniejsze jestem zadowolony. Zdjęcia robią wrażenie, tak jak klimatyczna muzyka. Oczywiście jest to zrzynka z Władcy Pierścieni, ale jak naśladować to najlepszych

Jednak najlepsze są sceny walki, robią wrażenie, szczególnie ta na samym końcu jak Richard w duecie z Kahlan walczył z małym oddziałem, a w tle palił się las. Klimacik jest

A co mi się nie podoba? Jak na razie rysuje się standardowa fabuła - wieśniak ratuje świat przed zagładą, mam nadzieje że to rozwiną, a odcinki będą się ciekawie łączyły, a nie na zasadzie stand alone gdzie w każdym epie Richard pomaga komuś tam. Efekty są takie sobie, ta roślinka i chimera wyglądały okropnie, ale wszelki ogień i błyskawice dawały radę tak jak monumentalne wojsko(jak na serial) i dekoracje. Mi się podoba. Aktorzy mogą być, z początku trochę odrzucają, ale z czasem pewnie się do nich przyzwyczaję. Kyhlan np lubię od samego początku

Denerwują mnie tylko te nazwy własne, sporo ich i ciężko się połapać. Jestem dobrej myśli co do serialu i na pewno będę oglądał, a może nawet i przeczytam książkę jak mi się wystarczająco spodoba