Produkowany przez Stevena Spielberga, Toma Hanksa i Gary’ego Goetzmana dla HBO serial The Pacific dostał budżet sięgający 200 mln dolarów (niektóre źródła podają nawet 250!). Produkcja oparta jest na wspomnieniach “With the Old Breed” autorstwa Eugene Sledge oraz “Helmet for My Pillow” napisane przez Roberta Leckie’a.
Wśród reżyserów mamy Carla Franklina (Rzym), Jeremy’ego Podeswę (Sześć Stóp Pod Ziemią), Tony’ego To (Kompania Braci), Tima Van Pattena (Rodzina Soprano) i Grahama Yosta (From the Earth to the Moon). Muzykę komponuje Hans Zimmer, jeden z najbardziej znanych kompozytorów Hollywood.
Premiera: 14 marca 2010 roku.
Życzę miłego seansu!
Pobierz plik w całościPost edytowany:dodanie filmu w pełnej wersji.
Pełna wersja filmu już dostępna na Vidoo. Otwórz film w nowym oknie i oglądaj do woli.
Po 9 latach doczekałem sie 2 świetnego mini serialu o II wojnie światowej bo oczywiście nr. 1 to Band of Brothers pierwsze minuty serialu przypomniały mi natychmiastowo wcześniej wspomniany serial, Pacific po pierwszym odcinku napawa mnie optymizmem na dalsze odcinki utrzymuje poziom który jest bardzo wysoki, ale to nie była niespodzianka wystarczyło popatrzeć na reżyserów i juz wszystko było jasne. Najlepszy moment w filmie koleś z penisem swojego kolegi w ustach. Nie mogę się juz doczekać kolejnego odcinka.
Pięknie, super, zajebiście Wreszcie doczekałem się tej produkcji. Warto było
Oglądając The Pacific od razu nasuwa się porównanie do "Kompanii". Ale tym razem jest to olbrzymi plus. Bo wg mnie "Band of Brothers" to majstersztyk.
Porównując pilota do pilota wyżej wymienionej serii muszę powiedzieć, że tutaj się więcej działo. Od razu przejście na front
Brawo dla twórców, czyli między innymi dla Hanksa i Spielberga. Oczywiście od razu muszę pochwalić tutaj ścieżkę dźwiękową skomponowaną przez Hansa Zimmera.
Wg mnie najlepszą sceną w pilocie było zaskakujące lądowanie na plaży Scenarzyści trzymali nas w napięciu, aż tu nagle na plaży nic się nie dzieje a żołnierze sobie leżą i palą fajki Drugą sceną, która utkwiła mi w pamięci to oczywiście polowanie na Japończyka.
Zrobili mi tylko smaczek tym odcinkiem. Gdy oglądałem "Kompanie" to wszystkie odcinki pochłonąłem na raz Tutaj niestety trzeba czekać
Dokładnie, niestety trzeba czekać. Odcinek mnie nie zawiódł dostałem to czego oczekiwałem. Początek w Stanach był wiadomy, zdziwiło mnie tylko, że nie było żadnego treningu czyli dostaniemy go później, albo obejdzie się bez kalki BoB.
Zgadzam się z Tristanem - lądowanie było mega Oczekiwałem czegoś w stylu desantu z Szeregowca Ryana, a tutaj zonk. Jednak wkrętka była niesamowita. Jednak nie mogę się zgodzić, że to była najlepsza scena. Dla mnie świetne było przedzieranie się przez dżunglę. Bez słowa przez kilka minut. Wyczekiwanie na strzały i to zagrożenie. Świetnie zrobione.
Strzelanie do Japończyka też świetne. Na początku, jak to amerykanie, opowiadali jak to wygrają wojnę i zabiją wszystkich Japończyków, a potem przychodzi chwila na refleksję.
Wymiana ognia nad strumieniem świetnie zrealizowana. Pierwsza klasa i najwyższa półka filmów wojennych. Oczekuje na więcej.
Śpiewanie 100 lat na końcu też świetne
Odcinek oczywiście oceniam na 10/10. Jednak The Pacific nie traktuje jak kolejnego serialu. Dla mnie to będzie opowieść o grupce żołnierzy na wojnie na Pacyfiku. Na bank obejrzę sobie wszystkie odcinki jednym ciągiem jak już wszystkie wyjdą żeby mieć ciągłość historii.
Powiem tylko tyle, odcinek był świetny! Wymiana ognia z Japończykami w nocy, przenoszenie karabinu, wszędzie latające pociski. Awesome! Ładne i cudowne wprowadzenie do epickiej historii o żołnierzach. Nic, tylko wyczekiwać następnych części.
Przeżywam: Game of Thrones (S02), Mad Men (S05), Community (S03), Psych (S06), Modern Family (S03), The Office (S08), Glee (S03) Nadrabiam: Boss (S01), Battlestar Galactica (S02), American Horror Story (S01), Supernatural (S07), House (S08), Desperate Housewives (S08), Dexter (S06)
Nareszcie znalazłem odrobinę wolnego czasu na obejrzenie tej pozycji. Mówią o wolnym czasie mam na myśli siedzenie samemu w domu, bo z reguły seriale oglądam razem z moją kobietą. Ten serial jednak nie jest dla niej. Wojna, strzelanie i te sprawy ją nie wkręcają. Dlatego też obejrzę Pacyfik sam.
Odcinek mi się bardzo podobał. Dobra gra aktorska i piękne widoki. Odcinek jednak wydaje mi się wprowadzeniem w cały miniserial. Trudno się generalnie dziwić, skoro jest to pierwszy odcinek.
Z punktu widzenia historii amerykańskiej zajęcie wyspy Guadalcanal, było dla Amerykanów priorytetową sprawą. Pierwszy odcinek świetnie ukazuje jakie było zasadnicze podejście wojsk amerykańskich do rozpoczęcia kontrofensywy na Pacyfiku, czyli w pierwszej kolejności zabezpieczenie połączenia USA z Australią i Nową Zelandią.
Bardzo dobra była scena starcia z Japończykami nad brzegiem. Twórcy seriali podkreślili przy tym naturę ówczesnych żołnierzy japońskich. Chodzi mi tutaj o całą akcję z wołaniem pomoc i schowanym za plecami granatem.
Właśnie mykam oglądać kolejny odcinek. Mam nadzieję, że Part II również będzie bardzo dobry, a nawet lepszy.
So this is the way it ends... Regardless of how we got here... One of the two killers in this cabin has to go away...
Oglądane: Sons of Anarchy, Dexter, Stargate SG-1, Castle, Supernatural, Fringe, Breaking Bad, Burn Notice Incoming: Justified, Modern Family
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Grupy społecznościowe
Reklama
download seriale online: rapidshare, napisy, megaupload, chomikuj, filmweb, torrent, megavideo
Zawarte na forum linki i napisy do seriali (download) znajdują się na serwisach: rapidshare, megaupload, torrent, hotfile, sendspace, chomikuj, speedyshare, megaupload, megavideo, peb.pl, hotfile
znajdziesz tutaj napisy do seriali, odcinki seriali, soundtracki oraz wiele innych rzeczy związanych z tą tematyką. Nie musisz odwiedzać serwisów megavideo, peb.pl, rapidshare - wszystko w jednym miejscu.
formaty seriali z napisami: avi, rmvb, soundtrack, torrent, scr, rar, zip, xvid, hdtv
seriale online takie jak: Prison Break, True Blood (Czysta Krew), Vampire Diaries, Lost (Zagubieni), Mentalist
download seriale online: rapidshare, napisy, peb.pl, soundtrack, filmweb, torrent, megavideo
ForumTV.pl to najlepsze forum ogólnoserialowe.
Napisy pl z pierwszej ręki, muzyka, soundtrack download, pobieraj serialowe hity rmvb, ściągaj odcinki z filestube, cały sezon, pliki torrent. Forum jest alternatywą dla peb.pl,filestube.com, ajo.pl,darkwarez.pl. Kategorie tvseries:
młodzieżowe, komediowe, sensacyjne, historyczne, amerykańskie seriale młodzieżowe, brytyjskie, polskie. Slogan Forum seriale to nasza pasja
Źródła download: seriesgringas, megaupload, rmvb, peb.pl, precyl.pl, odsiebie, chomikuj, darkwarez.pl, torrent, filestube.com
formaty i linki do plików: rar,hdtv,xvid,xor,torrent,p2m,p2p