Rozczarowanie? Nie powiedziałbym. Ja się spodziewałem tego, że w niektórych miejscach przesadzą z patosem i wątek rodzinny będzie nudny. Jak Wesker napisał - postacie stereotypowe i niczym się nie wyróżniające. Twardy dowódca, gliniarz, lekarka syn i córka. Kompletnie nic nowego. Głupio tez wymyślili że to wszystko dzieje się w nowym timelane i to tłumaczenie z efektem motyla. Przecież w 85 mln lat mogło się tyle rzeczy zdarzyć że bez problemu cały rodzaj ludzki mógłby zostać zmieciony z powierzchni Ziemi.
Też mi się najbardziej podobała akcja w przyszłości. Chociaż głupia była ta ucieczka z więzienia i przedostanie się przez portal. Irytowała też mnie ta pompatyczna muzyka przez cały odcinek, ale ja nie o tym... chciałbym żeby od czasu do czasu pokazywano nam co się dzieje w przyszłości. Wątek z szóstkowymi i pierwotny cel TN jest wg. mnie ciekawy. Tamci wcale nie muszą okazać się bandą dzikusów. Trochę mnie rozczarowały malowidła przy wodospadzie bo liczyłem że zapowiada się wątek kosmitów, a chodzi o syna Taylora. JEdnak to tez może być dobre.
Efekty mi się natomiast podobały

Może i dinozaury były gorsze niż w Jurasic Park, ale ludzie to jest serial telewizyjny. Film miał budżet 65 mln a tutaj jest przeznaczone jedynie (aż, jeśli patrzymy jedynie na tv) 4 mln. I ja jestem zadowolony jak poradzono sobie z settingiem - przyszłość była brudna, portal robił wrażenie, a akcji w odcinku było sporo, szczególnie w drugiej części. Do tego jeszcze widok Terra Novy zapiera dech w piersiach no i dżungla jest łada

Z Aktorów to podobała mi się Allison Miller. Lubiłem ją w Kings i ciesze się że mogę ją znowu zobaczyć. Stephen Lang ma podobną rolę jak w Avatarze wiec jest w miare ok

o rodzince Shannonów się nie wypowiadam bo mnie denerwują
Z najbardziej irytujących głupot prócz przejścia głowy rodziny Shannonów przez portal mogę wymienić pielenie płotu które było głupio pokazane oraz tłumaczenie kujonki o rozszerzającym się wszechświecie. Przecież główną przyczyną innego położenia gwiazd jest to że układ słoneczny kręci się w okół drogi mlecznej...
Werdykt - takie 3/6 może nawet 3+ i oglądam dalej